Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Luis Mandoki
Met onder meer: Kevin Costner, Robin Wright en Paul Newman
Releasedatum: 15 april 1999
Plot Message in a Bottle
"A story of love lost and found."
Theresa Osborne, die gescheiden is en alleen moet zorgen voor haar 10-jarige zoon, is niet van plan om ooit nog met een man een relatie aan te gaan. Wanneer ze op een dag op het strand een fles vindt met een hartstochtelijke nieuwsbrief, kan ze niet laten die te publiceren in de krant waarvoor ze werkt. En wanneer ze andere gelijkaardige brieven vindt, besluit ze op zoek te gaan naar de afzender ervan. Dat blijkt de weduwnaar Garret Blake te zijn, een hersteller van zeilboten, wiens vrouw op tragische wijze om het leven is gekomen. Het klikt meteen tussen beiden, maar Theresa verzwijgt dat ze zijn brieven gevonden heeft.
Garrett Blake
Marta Land
Hank Land
Alva
tomdc
Ik vind de film nogal ondergewaardeerd: ik ben niet echt liefhebber van het genre, maar vond het toch een mooie film met een pakkend einde. De film is idd traag, maar dat stoorde me niet echt.
=michael=
Alleen de laatste 25 min waren nog wel goed. verder was het alleen maar slap gepraat!!
Lieneke
Ik heb deze film ondertussen al een paar keer gezien en ik moet toegeven dat hij me nog steeds niet verveeld. Het is inderdaad een zeemzoet verhaaltje, maar ik hou daar wel van. De acteurs/actrices waren ook zeer goed.
Het einde is wel nogal onverwachts. Niemand verwacht dit en daardoor geraak je nog meer geraakt door de film! Ik ging echt helemaal meeleven met de personages.
Daarom krijgt de film ook een 4 van mij.
JohnWilliams
Prachtige film, zo mooi en rustig. Het verhaal was goed maar helaas een stom eind. Waarom moesten ze nou weer iemand......je weet wel........kijk hem toch maar spoel hem maar het laatste kwartier door.
christophel
Ik vond de film goede inhoud hebben. Heeft me zeker niet verveeld.
Tja dat einde was wel jammer....maar ja, het is toch niet echt gebeurd...
***3
Leland Palmer
Niet een goede film! Costner presteert toch wel goed, maar deze film kan zich niet meten met andere succesen van hem zoals Waterworld, The Postman, JFK of natuurlijk Dances With Wolves...! Het is natuurlijk ook een ander soort film, en hij was niet slecht!
hinie
Niet een goede film...en hij was niet slecht...
motormuis
Ik vond het een goed te volgen film. Ik vond dat Robin Wright Penn natuurlijk acteerde in de relatie met Costner. Behalve het stuk dat ze huilend tegen die collega zat te vertellen dat ze bang was nadat uitgekomen was hoe het zat met die fles.
Het eind vond ik echt gezocht en een onnodige zinloze wending.
hinie
Vond het einde juist geweldig.
Waarom moet een film altijd maar goed aflopen?
Leland Palmer
Niet een goede film...en hij was niet slecht...
Dan zal het wel een redelijke film zijn
Tussen goed en slecht in toch....?
Naduah
Ik vind dit een prachtige film, hou wel van dat zoetsappige, maar ik kijk ook graag naar Costner, dat scheelt ook wel. Ik kan me helemaal inleven in dit soort verhalen en het einde is zoooo zielig....
Jolienepien
Ik moest bíjna huilen... en dan moet het wel een heel goede film zijn om mij bijna aan het huilen te krijgen
. Maar ik vond het dus wel een goede film
G.1Rl
Het verhaal in deze film is niet helemaal zoals het verhaal in het boek, maar dat neemt niet weg dat ik dit een hele mooie film vind.
Voor mij 4*
JohnWilliams
Goeie film maar ik had toch echt een ander einde in mijn hoofd...
hinie
Ja? Ik vind het wel eens leuk als het niet de juiste afloop heeft als dat je zou denken.
JohnWilliams
Misschien wel ja maar bij deze film kwam het wel totaal onverwachts...hou meestal niet van dat soort films maar omdat de rest van de film zo goed was toch maar 4*.
Kasmir
Ik moest het boek eerst lezen en daarna de film erover kijken van school...
Nou, ik vond de film echt tegenvallen tegenover het boek. maar zonder het boek te lezen is het wel een goed film.. niet dat ik de film nou slecht vond maar het boek was beter
JP1230
De eerste keer heb ik deze film gezien in de bioscoop. Een prettige ervaring in mijn geheugen zodat ik dacht dat deze film wel goed ging zijn. Niets is minder waar!
Het verhaal is natuurlijk zeer cliché behalve dan het foute einde natuurlijk, het maakt het mogelijk om op meesterlijke manier sentimentele romantiek te brengen. Over the top maar o zo mooi.
Maar bijna alles aan deze film is slecht! Verhaal, Dialogen, acteerpresaties ( Kevin Costners gepijnigde blik is zo vreselijk irritant). De beelden van het rustige stadje zijn leuk voor 1 keer, maar daarna worden ze herhaald en herhaald (tot je het stadje zou afbranden zodat ze niets meer hebben om te tonen!)
Bovenal was die voice-over van die brieven het meest irritante aspect van deze film. Zwaar aangezette violen, een triestig of romantisch muziekje en de vlakke voice-over die Übersentimentele dingen voorleest zoals: Het spijt me dat je ooit koud hebt gehad en ik je niet heb kunnen redden, ...
Waarom dan 0,5 ster? Ik zou het zelf niet weten, mss wel voor Paul newman en die dikke hoofdredacteur ( met een leuk accent!) die toch nog hun scène tot een bekijkbaar niveau opdrijven.
Neen, deze film is niet goed, reuzeslecht, doodsaai en irritant. Heb hem alleen uitgekeken omdat het een principe is van mezelf om films uit te kijken eens ze begonnen zijn.
aerts007
Niet meer of niet minder dan een scheet in een fles..
Gish
Robin Wright Penn, normaal een wat onopvallende actrice, maar in deze film een mooie en aantrekkelijke vrouw.
Alleen voor haar rol is hij al de moeite waard.
lindaG
je moet zo'n film ook niet kijken als je niks met het genre hebt.
natuurlijk un hoop slap gelul, het is een romantisch drama, wat verwacht je dan? ik vond hem boven gemiddeld in zijn genre, het einde vond ik een beetje ver gezocht.
lieswarmie
ik vond het een mooie film. Ik vind dat het 'vele gepraat' ook wel nodig is, anders krijg je toch geen band met de spelers? dan kan je niet met je hele gevoel de film kijken. En dan kan je dus ook de laatste 15 min. tranen laten.. pfff ( ja ben er wel gevoelig voor)
Goed acteer werk van Costner. Robin Wright Penn, vond ik iets te 'gemaakt', maar hoe verder de film komt, hoe beter ik haar vond uitkomen in deze rol.
4,5 ster van mij
JDSsmetje
Message in a bottle is de klassieke romantische film, en het is dan ook de klassieke want er gebeurt niet echt veel meer dan een brief in een fles en daaropvolgend een romance.
jovisambo
Ik vond dit een prachtige film, heb er enorm van genoten.. Je moet wel van romantische films houden denk ik...
Maar ik zat helemaal in het verhaal.. het einde was inderdaad erg onverwacht, aan de ene had ik ook wel op een ander einde gehoopt, dit einde liet een beetje een rotgevoel achter.. aan de andere kant waardeer ik dit einde juist doordat het anders is dan andere films
UnknownKiddie
Vond het een prachtige film, het is dan wel een typisch romantisch verhaal, het heeft toch ook heel wat drama in zich.
Het verhaal was mooi en werd redelijk goed gedragen door de acteurs, maar het einde was compleet onnodig geweest.
scarlett
Sorry vond'm oersaai, Costner kon mij niet overtuigen. Meest interessante was het tellen van het aantal beige broeken dat hij draagt...
Marvinleeaday
Op zich wel aardig, maar door de lengte van de film wordt het allemaal een beetje langdradig.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Crossing Over
Drama / Misdaad, 2009

Beyond Borders
Drama / Oorlog, 2003
sailboatanonymous lettersailinglove letterbottle cape codmessage in a bottle