• 9.370.277 stemmen

Horror of the Blood Monsters (1970)

Sciencefiction / Horror | 85 minuten

Genre: Sciencefiction / Horror

Alternatieve titels: Space Mission to the Lost Planet / Vampire Men of the Lost Planet / Creatures of the Prehistoric Planet

Geregisseerd door: Al Adamson

Met onder meer: John Carradine, Robert Dix en Vicki Volante

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Horror of the Blood Monsters

"You'll scream yourself into a state of shock!"

In de nabije toekomst heerst er een vampierenplaag die een dreiging vormt voor Aarde. Een expeditie wordt naar het heelal gezonden om de aard van de plaag te vernietigen. Ze landen op een mysterieuze planeet en ontdekken dat er levende dinosaurussen, een soort vampier-holbewoners en andere vreemde figuren leven...

Dr. Manning

Cmdr. Steve Bryce

Earthly Vampire (onvermeld)

Man in Warehouse (onvermeld)

avatar van euroburger

euroburger

Zulke films zijn een aanslag op mijn buikspieren, maar da's logisch met papier machee als constructiemateriaal, let ook op het hoesje "They eat human flesh!" Geweldig deze films, jammer dat ik deze nooit ergens ben tegengekomen.

avatar van stinissen

Zulke film zijn alleen voor de liefhebbers van dit soort pulp zonde van je tijd en John Carradine.

avatar van Askikker

Askikker

Schitterende pulp waar geen hol van klopt.

Heerlijk knullig dat speelgoed ruimteschip, en de kleurfilters op de lens, iets wat overigens lekker op de hak wordt genomen ergens halverwege.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

We beginnen de eerste 5 minuten als vampierenfilm, maar dan blijken we toch in een SF-film te zitten en vliegen naar een planeet waar een prehistorische stammenstrijd aan de gang is. Ofwel drie voor de prijs van één! Jammer genoeg is er eigenlijk niet veel aan. Regisseur Al Adamson had gewoon een zwart-wit-film uit de Filipijnen opgekocht, stopte er wat SF bij en op de zwart-wit-film zette hij diverse kleurfilters op, zodat de meeste scènes afwisselend rood, groen en geel zijn ... een gevolg van de radioactieve straling op de pre-historie-planeet ... dit briljante technische wonder noemde Adamson: Spectrum X!

Voornamelijk allemaal saai, maar er zit één mooie scène in met een soort van krab-mannen met van die oogjes die boven het water uitsteken. Verder pure tijdsverspilling.

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Wendy hierboven omschrijft het al perfect. Ik kon me er echter beter mee vermaken. Wat een gekkigheid!

2,5