• 9.376.310 stemmen

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 11 november 2004

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Comme une Image

Dit is het verhaal van vier mensen die precies weten wat ze zouden moeten doen als ze iemand anders zouden zijn, maar moeite hebben zichzelf te zijn. Lolita die snakt naar de aandacht van haar vader, Etienne die andere mensen niet ziet staan omdat hij alleen maar naar zichzelf kijkt, Pierre, een schrijver die twijfelt aan zichzelf en Sylvia, zeker van het talent van haar man, maar niet van haarzelf.

avatar van neo

neo

Het begint wel aardig met vooral de vader die zorgt voor wat grappige stukken dialoog. Wat mij zo tegen staat is dat al vrij snel duidelijk is dat iedereen zo zijn eigen problemen heeft en dat vrijwel iedereen egocentrisch blijft doen. Dat is dan het drama zonder al te veel gevoel. De film valt in dat hokje Franse praatfilms te plaatsen en daar is niks mis mee. Niet dat alle Franse films praatfilms per definitie zijn, maar er zijn er die niks losmaken. Jaoui schrijft, regisseurt en acteert, leuk en aardig maar het resultaat is middelmatig. 2.5 sterren

Mooie film, dat zeker.

Vooral Marilou Berry (het volslanke meisje) heeft indruk gemaakt op mij. Ik had veel met haar te doen. Prachtig gespeeld.

Jammer alleen dat de film vol zit met chagrijnige en aggressieve types, en alle mannen zijn hier losers en hufters. Tijdens het kijken van de film stoorde het me niet zo, maar nu de film is bezonken valt het me alsnog erg op.

De Woody Allen touch vergelijking snap ik maar ten dele. Qua enscenering, neurotische personen, culturele dingen e.d.

Maar Woody Allen personages hebben zelfspot en relativering. De ondertoon in zijn films (niet alle) is positief. Comme Une Image is eigenlijk vooral erg bitter.

avatar van starbright boy

Leuke film met best een goed scenario en een fraaie rol van Marilou Berry. En een mooi hoopvol einde maar helaas ook een film waar ik me twee uur weet te vermaken, maar waar vijf minuten na het einde het proces van vergeten wordt ingezet. Een film die me eigenlijk nergens echt pakt. Verdrijft twee uur uitstekend verveling, maar uiteindelijk zie ik er niet veel meer in dan een aardige middenmoter.

Vooruit, 3.0*

avatar van david bohm

david bohm

Heb me hier goed mee vermaakt. Het verhaal voelt echt aan, de cast is op dreef en de muziek is vaak mooi. De stevig gebouwde Lolita is de spil van de film en zoekt haar eigen weg al dan niet bewust geholpen door haar succesvolle maar onuitstaanbare vader. De meest sympathieke en misschien ook wel minst succesvolle figuur in materiële zin is Sébastien of Rachid die niet geïmponeerd is door zijn omgeving.

Fijn om gezien te hebben.