• 9.369.555 stemmen

None but the Lonely Heart (1944)

Geregisseerd door: Clifford Odets

Met onder meer: Cary Grant, Ethel Barrymore en Barry Fitzgerald

Plot None but the Lonely Heart

""Black as the Ace I am!""

Sjacheraar Ernie Mott (Grant) staat aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog met één been in het criminele circuit van het armoedige East End in Londen, maar komt tot inkeer als hij verneemt dat zijn moeder (Barrymore) op sterven ligt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van neo

neo

De makers waaronder regisseur Odet en componist Hans Eisler werden geconfronteerd met een kruisverhoor aan de hand van deze film die volgens een Amerikaanse staatscommisie te communistische geladen zou zijn. Buiten wat kleine zinnetjes om zie ik dat niet echt in. Wat wel interressant is aan deze film zin eigenlijk twee dingen; het verhaal en de rol van Grant. Het verhaal speelt zo vlak voor WOII en slechts enkele hints hiervan worden weggeven, terwijl het pas met een nogal apart aanvoelend einde die dreiging en spanning van de oorlog zo voelbaar maakt. En dat met zo'n simpele scene. Dan is er Grant die hier denk ik zijn meest volwassen rol speelt. Redelijk goed drama. 3.5 sterren

avatar van Floris22

Floris22

Meesterlijke film! Cary Grant is brilliant in komische rollen, maar van de 30+ films die ik heb gezien van hem staat deze stijf in de top 5!

avatar van DonLeone

DonLeone

Cary Grant... ik krijg maar geen blijvende mening over hem. sommige films met hem zijn belachelijk (Sylvia Scarlett), andere zijn dan weer geniaal, juist omdat hij erin meespeelt (North by Northwest). helaas is None but the Lonely Heart meer belachelijk dan geniaal, zelfs niet eens goed te noemen. het is een voorspelbare film die me zo boeide dat ik begon te spelen met mijn tenen. bah, wat een slechte film!

avatar van Sutherland

Sutherland

Fantastische vertolking door Cary Grant in deze film. Veel verschillende films van hem gezien, maar nog nooit in een drama film waarin hij een andere kant van hemzelf laat zien. En het werkt! De film op zich is best leuk, maar hij maakt het af.

avatar van Movsin

Movsin

Cary Grant doet onwennig aan als vagebondachtige avonturier uit Londen, terwijl ook de overige rollen eerder stijfjes en gekunsteld overkomen in een film die weinig boeiends brengt, zoals flauwe romantiek en een visie over de oorlog ("soms is een oorlog nodig om de mensen achteraf gelukkiger te maken") die in de film niets te zoeken had.