menu

Three Days of the Condor (1975)

Alternatieve titels: 3 Days of the Condor | 3 Dagen van de Condor

mijn stem
3,41 (476)
476 stemmen

Verenigde Staten
Thriller / Mystery
117 minuten

geregisseerd door Sydney Pollack
met Robert Redford, Faye Dunaway en Cliff Robertson

Een CIA onderzoeker, codenaam 'Condor', leest voor z'n werk de hele dag boeken om deze te screenen op nuttige/schadelijke informatie. Als hij op een gegeven dag terugkomt van lunch halen, zijn al zijn collega's vermoord. Condor moet uitvinden wie het gedaan heeft voordat de moordenaars hem vinden.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=DE3yZXQQnPo

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
Loepsaal
Bij elke keer zien een aangename opstanding van de doden.
Max Von kan zich niet voorstellen dat Faye een toevalstreffer is, de regiefreak.

avatar van notsub
3,0
Deze is net te onevenwichtig om lang te kunnen boeien. Het tijdsbeeld uit de jaren zeventig doet het goed. Hoofdrolspeler Robert Redford doet zijn best, maar mist dan weer wat elan om de film te kunnen dragen. Daardoor zakt de film telkens weg om daarna toch weer met een interessante wending te komen. Het viel met toch wat tegen, maar sommige scenes zijn zeker geslaagd.

3,0
Niet helemaal geslaagde thriller die flink te lijden heeft onder de bijzonder zwak uitgewerkte relatie tussen de Condor en die meid. Het begin is wel aardig en Redford speelt aardig. Toch kan het niet echt de film redden en het verhaal gaat uiteindelijk als een nachtkaars uit.

avatar van knusse stoel
3,5
Sommige kijkers hebben moeite met de film omdat volgens hen de spanning niet voldoende op peil is en/of blijft. Geen probleem mee gehad en de film inmiddels voor de 2e keer gezien.
O.k., het is jouw stijl of niet en daar valt over te discuteren maar laten we daar maar niet aan beginnen.
Wij vonden het een prima film met dito verhaal en onze waardering is een ruime 7+!
En daar moet u het mee doen.

avatar van blurp194
4,0
Onderschat.

De boekenwurm, en de film zelf ook. Het verhaal is spannend en geloofwaardig - geloofwaardiger dan de meeste spionnenfilms. En er zit leuk veel subtiele humor in ook, al moet je misschien goed opletten om die op te pakken. Vooral Faye Dunaway brengt er een paar waar ik om lachen kon. Sowieso een mooie rol die ze hier neerzet, toch een wat ondergewaardeerde actrice eigenlijk. Robert Redford niet - ondergewaardeerd, bedoel ik, maar ook hij lijkt wat weinig credits te krijgen voor wat ik toch eigenlijk gewoon een mooie rol vind.

Sinds ik een keer een interview met Sydney Pollack gezien heb ben ik overigens nogal fan van deze regisseur. Maar ik blijk nog lang niet al zijn films gezien te hebben, en zeker ook niet recent. Tijd om dat eens in te gaan halen... en, volkomen toevallig overigens dat ik deze film zag - ik was eigenlijk op zoek naar The Day of the Jackal, en door een of andere kronkel in mijn brein kwam deze dus op het stapeltje terecht. Je kan ergere vergissingen maken.

avatar van Wataru
4,5
blurp194, tip voor een recentere film van hem: Michael Clayton (2007) - MovieMeter.nl.

avatar van blurp194
4,0
En daar speelt hij in - Tony Gilroy is de regisseur. Interessant.

3,5
Sydney Pollack maakte van het boek van James Grady een knappe film.
Er zit voldoende spanning in en de kijker heeft er eigenlijk lang gissen naar wat de motieven zijn van de moorden en dat een onwetende een jachtobject wordt is doorgaans een graaggezien thema, zeker als die rol vertolkt wordt door een goede Robert Redford.
Meerdere sterke scènes, met verrassende vondsten het beroep doen op een groep omstaanders om veilig te zijn, de technologische snufjes met de telefoondiensten... Anderzijds vond ik de plotse vrijage met Faye ook wel verrassend maar slecht ingepast.
En zo zie je maar, voor de zoveelste keer, - en zo is het nu éénmaal, helaas - hoe menselijke waarden moeten wijken voor politiek-economische motieven zeg maar kapitaal en macht.

Goede montage en geluid (de ratelende en papieruitspuwende telexmachines bij het ontdekken van de moorden, als voorbeeld).

avatar van clubsport
3,0
veel tegenwoordige spionagefilms vind ik vaak maar matig , de actie is vaak overdreven en de montage rommelig en haastig vol met techno onzin .
Deze was zeker goed te pruimen met een prima redford en dunaway .
Ook de actiescenes zijn goed zonder overdreven gedoe .

avatar van Filmkriebel
3,0
Het sterke eerste uur wordt tenietgedaan door een plot dat tot het einde vaag blijft en een oninteressante romance. Veel in de film draait om vertrouwen. De kern van het verhaal is geïnspireerd door de politieke spelletjes van de CIA en uitbreiding van haar niets ontziend machtsapparaat die van de jaren '70 een dirty decennium maakten op het vlak van internationale politiek (vb. Watergate). Robert Redford steelt opnieuw eens de show. Goed geacteerd, kon interessant worden maar voor mij mist het tempo.

avatar van IH88
3,5
“I don't remember yesterday. Today it rained.”

Uitstekende politieke thriller. Een rustige opbouw van het verhaal, een ingewikkeld maar wel goed te volgen script, charismatische acteurs en op momenten razend spannend. En Sydney Pollack heeft ook de perfecte locaties gekozen en omstandigheden gecreëerd voor dit soort film vol politieke intrige. De relatie tussen Redford en Dunaway oogt wat vreemd en voelt wat gehaast aan, maar de acteurs weten het wel te verkopen. Ook Max von Sydow heeft een heerlijke rol als huurmoordenaar/overheidsagent. Het einde is uitstekend, met een Refdord die voor de rest van zijn leven over zijn schouder moet blijven kijken.

avatar van tbouwh
3,0
Fascinerend slot met een CIA-voetstuk dat spreekt over een oorlog in het M-Oosten en het belang van olie. "We don't have plans, we play games"

3,5
TMP
Zeer degelijke thriller, met prima rollen van Robert Redford en Max von Sydow. De film begint sterk en zakt vervolgens wel iets in. Toch blijft de film boeiend genoeg, met name omdat pas aan het eind duidelijk wordt hoe het zit. De romance tussen de personages van Redford en Dunaway komt wel weinig overtuigend over en had beter achterwege kunnen blijven.

avatar van Boneka
3,0
Three days of Condor begint uitstekend en heb me vooral in het eerste uur goed vermaakt. Helaas zakt ie toch behoorlijk weg in het laatste uur met een zwak eind. Toch wel jammer, want voor de rest is het een prima film.

Film 3.0
Beeld 3.5 (blu ray)
Geluid 3.5

Gast
geplaatst: vandaag om 02:32 uur

geplaatst: vandaag om 02:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.