• 9.381.571 stemmen

3 Deewarein (3 Walls) (2003)

Alternatieve titels: Teen Deewarein / Three Walls

Oorsprong: India

Geregisseerd door: Nagesh Kukunoor

Met onder meer: Naseeruddin Shah, Jackie Shroff en Juhi Chawla

Gesproken taal: Engels en Hindi

Plot 3 Deewarein (3 Walls)

"Three convicts… One woman… One truth…"

Ishaan, Jaggu en Nagya zijn drie ter dood veroordeelde moordenaars en zitten de laatste dagen voor hun terechtstelling in de "death row" uit. De documentairemaakster Chandrika besluit de laatste dagen van deze drie mannen vast te leggen, in een gebeurtenis die haar leven op zijn kop zet.

Jaggu (Jagdish Prasad)

Jaggu's Wife

Chandrika's husband

Ishaan's Lawyer

avatar van Social-Mask

Social-Mask

Erg mooie film. Met een verrassende laatste 15 minuten. Er wordt niet echt veel aandacht geschonken aan het leven in een gevangenis. En dat is vrij jammer. En ook is de aandacht aan de gedachtegang van de 3 personages minimaal, dan moest veel uitgebreider gedaan worden. Wat ik ook moeilijk te geloven vond was hoe de personages reageerde op het verhaal van Naseerudin. Ook wordt er niet echt sympathie gewekt voor de personages. Je leeft eigenlijk alleen een beetje mee met die van Shah. Maar ik heb wel erg genoten van de film. Een erg sterk verhaal, dat uitstekend geacteerd is. Alleen er moest meer aandacht gegeven worden aan de personages zelf.