• 9.376.274 stemmen

Doragon Bôru Z 8: Moetsukiro!! Nessen Retsusen-chô Gekisen (1993)

Animatie | 69 minuten

Genre: Animatie

Alternatieve titels: Dragon Ball Z: Broly! The Legendary Super Saiyan / Dragon Ball Z 8: Burning Spirits!! Valiant Fight! Violent Fight! Super-Exciting Fight!

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Shigeyasu Yamauchi

Met onder meer: Bin Shimada, Toshio Furukawa en Masako Nozawa

Gesproken taal: Japans

Plot Doragon Bôru Z 8: Moetsukiro!! Nessen Retsusen-chô Gekisen

Broly blijkt een echte Legendarische Super Saiyan te zijn. Hij is van plan het universum te vernietigen. Het Z-team moet hem tegenhouden. Broly blijkt enkele verbazingwekkende veranderingen te ondergaan en berokkent het team grote schade.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Broly (stemrol)

Son Goku / Son Gohan (stemrol)

Vegeta (stemrol)

Paragus (stemrol)

Trunks (stemrol)

Kuririn (stemrol)

Piccolo (stemrol)

Kame Sen'nin (stemrol)

Oolong / Tako Kagaku-sha (stemrol)

Bulma / Baby Trunks (stemrol)

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

deze heb ik voor de gein weleens gezien maar hij was eigenlijk best wel grappig

***

avatar van film_kaza

film_kaza

ik zag hem in het japans met engelse ondertiteling.

andere taal is bij een film wel leuk voor de verandering. dit dbz deel vond ik best wel leuk. alleen het gevecht met broly was een beetje uitgebreid en verder niet zo special.

leuk genoeg om 2x te kijken. 3,5

avatar van TimD

TimD

Waar haal je dit vandaan? (Downen en importen is geen optie)

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Zeker de beste DBZ film.

deze film is echt geweldig op het gebied van deze filmserie.

verdient een 4***

avatar van garlic senior

garlic senior

Leuke DBZ-film. Broly is enorm cool! Rest verdient ook een pluim en het moment waarop Krillin Goku een klap verkocht kon ik mijn lach niet inhouden Helaas vervalt deze film weer in vele clichés waardoor Goku weer de held moet zijn Dat vond ik erg jammer en dat deed afbreuk aan de plezier die ik bij deze film had beleefd.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

TimD schreef:

Waar haal je dit vandaan? (Downen en importen is geen optie)

Zeker wel

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Dit viel btw redelijk tegen

Ik vond dat goku hem op het einde wel "ERG" makkelijk versloeg... beetje slap dus...

avatar van mckiller

mckiller

Ik houd wel van DBZ 4*

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Bah, dit viel ZWAAR tegen.. Geen verhaallijn, geen uitleg.. Niets gewoon. Alleen maar vechten, vechten en nogmaals vechten.

avatar van hadez

hadez

Zuzuu schreef:

dbz = gewoon vechten daar gaat het toch over of niet?

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Eén van de weinige Dragon Ball z films waarin Toei iets nieuws probeert te doen en niet zomaar een onderdeel van de serie/ manga remaked voor een film. Zo was de film van Tullece een remake van de Saiyan Saga, de films van Slug en Garlic Jr. remakes van de Piccolo Daimoh saga en de vijfde film met Coola een remake van de Furiza Saga. Ik vond het allemaal wel vermakelijk, hoewel Brolly niks voorstelt als schurk, en het einde is ook nogal cliché.

¿Kunnen ze niks anders verzinnen dan Gokuh die voor de zoveelste keer de schurk met een Genki Dama verslaat?

avatar van Nomak

Nomak

Er zit goede humor in deze film, vooral de scenes met Master Roshi zijn erg grappig.
De film heeft ook een goed verhaal en een overtuigende bad guy.
Wat me stoorde was het feit dat Vegeta erg laf was, wat een mietje, bang om te vechten. Zo kennen we hem niet.

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Nomak schreef:
De film heeft ook een goed verhaal en een overtuigende bad guy.

Ben het helemaal met je eens over vegeta,wat een onzin,schande dat ze hem zo laten overkomen in deze film,bloedirritant vond ik het.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

De muziek was wel het ergste minpunt van deze film. Maar inderdaad was Vegeta niet helemaal zichzelf.

Maarja het blijft dbz, dus het was weer genieten..

avatar van Hans S.

Hans S.

Brrrr... had ik maar de Japanse versie gezien van deze film. Ik ben opgegroeid met de Engelse voice-overs, vandaar dat mijn voorkeur uitging naar de Engelse versie, maar gadverdamme, wat een afschrikwekkend slechte soundtrack. De crappy nu-metal/grunge bands die de muziek verzorgen passen absoluut niet in een Dragon Ball Z film, laat dat alsjeblieft achterwege voor AMV's voor op Youtube. Schakel desnoods Bruce Faulconer in, die had er nog wel wat leuks van kunnen maken.

Veel had het echter niet uitgemaakt, Dragon Ball Z Movie 8 kent een ongelofelijk slecht en ongeloofwaardig verhaal en is veels te fast-paced. De epische rol die Brolly wordt toegeschreven is lachwekkend (Kakarot maakte hem aan 't huilen en dat leidt tot een geestelijk trauma waardoor meneer een van de sterksten uit het Universum heeft kunnen zijn... watte?)en dat de altijd achterdochtige en doordachte Vegeta zonder zaniken en vragen meegaat naar een andere planeet om maar even koning te worden is pure karaktermoord.

Dragon Ball Z stond nooit echt bekend om zijn fantastische verhaallijnen, maar dit was toch wel even een stapje erger dan de serie en totaal fantasieloos, iets wat je niet kan zeggen over de serie.

*1.5

avatar van AGE-411

AGE-411

Sommige film zijn wel stukken beter.

avatar van Hans S.

Hans S.

AGE-411 schreef:

Sommige film zijn wel stukken beter.

Sommige Dragon Ball Z films zijn beter bedoel je? Ongetwijfeld, de enige andere DBZ-films die ik gezien heb zijn degenen over Cooler, deel 5 en 6. Ik vond die films destijds wel leuk, maar ik weet niet of mijn mening daarover nu veranderd is... Ik kan mij in ieder geval geen cheesy rockmuziek herinneren, om alvast een groot pluspunt te noemen. Ik herinner mij ook heel vaag wat beelden van de film13, die was erg kleurrijk en had wel wat noemenswaardige momenten (Hitler die ontsnapt uit de Hell, niet hilarisch, maar wel gedurfd voor een serie als Dragon Ball Z). Alles wat dit deel in ieder geval niet had, ik ben die film nu al weer vergeten bij wijze van spreken.

avatar van J0rea

J0rea

Geweldige film van een geweldige serie!!

Beste DBZ film!

avatar van The Oceanic Six

Erg boeiende DBZ film, vooral omdat je eens wat achtergrond informatie over de planeet Vegeta en wat daar gebeurde krijgt. Dat komt in de serie al terug, maar wordt hier nog wat verder uitgediept. Daarnaast is Broly een erg goede tegenstander die een hoop weerstand bood. Wel weer jammer dat een stel vaak voorkomende zaken in de films nu ook weer gebeuren. Weer duikt Piccolo op het einde op, weer heeft hij ook geen enkele kans tegen de vijand en weer moet Goku van iedereen de energie krijgen voor een beslissende aanval. Dat begint toch wel heel erg uitgekauwd te worden. Ook vrij teleurstellend dat Vegeta in de film zich als een watje zit te gedragen. Dat is totaal niet des-Vegeta's. Eigenlijk was het ook al vreemd dat hij zonder vragen te stellen mee ging naar zijn nieuwe plaat.

Uiteindelijk zijn de gevechten wat eentonig, maar is het hele achterliggende plot van de film wel sterk. En qua humor zag ik ook enkele leuke momenten met Master Roshi en Krillin.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Van alle dragon ball films is dit de beste voor mij.

Broly is geweldig. Ik vind het alleen jammer dat de vervolg films over broly matig waren

avatar van Onslaught

Onslaught

Zeker één van de betere, zoniet beste DBZ film die ik heb gezien, en ik heb ze allemaal gezien.

Ook één van de meest volwaardigste dbz films die zijn uitgebracht, die makkelijk bij de canon zou passen.

De zoveelste genki dama op het eind is inderdaad minder, en bijna in elke dbz film aanwezig.

Ramon K

Mijn 107ste beoordeling op MM van een japanse animatie film... en dit is de allerslechtste anime die ik ooit gezien heb. De animatie, de look/style, de actiescènes... 't ziet er allemaal niet uit. Plot is er vrijwel niet en dat beetje dat er wel is is vreselijk doorzichtig, karakters zijn enkel pionnen, dialoog vreselijk (Vegeta personage heeft in de eerste 50 minuten slechts 1 regel dialoog/monoloog die hij steevast herhaalt), pogingen tot humor zijn ergerlijk en de muziek is vreselijk. En dan nog gemaakt 5 jaar na Akira ook....

Een gedrocht!

Een gedrocht!

Ik vermoed dat je ook niks met de DBZ franchise hebt? Want dit is gewoon een hele fijne film in de reeks.

The Oceanic Six schreef:

Ik heb niets met DBZ (Misschien vroeger een verdwaalde aflevering op TV gezien). Maar dat moet ook helemaal niets uitmaken. Een film staat op zichzelf en beoordeel ik ook zo. Volgens critici/lijstjes is dit een belangrijke anime, en zou het de beste uit de reeks moeten zijn. Aangezien ik momenteel twee lijsten anime probeer af te werken komt dit op mijn pad terecht en moet ik me laten verrassen. En ik kan enkel concluderen dat deze film op alle fronten slecht is. Zit helemaal niets in. En ik ben verder toch echt op anime opgevoed en ben er niet bevooroordeeld in gegaan.

De Paste lijst aan het afgaan Ramon K? Had hier ook al een hard hoofd in.

Ramon K schreef:

Dat vermoeden had ik al. En ja, het maakt wel degelijk wat uit of je de serie volledig gekeken hebt om er een feeling mee te krijgen wie de personages zijn en wat de achtergronden zijn. Zeker bij deze film, die nog eens wat dieper in gaat op het Saiyan ras en koning Vegeta. Je moet het zelf weten, maar je zal weinig plezier aan de DBZ films beleven op deze wijze lijkt me.

The Oceanic Six schreef:

Ik vind dat echt totale onzin (eerst de serie gaan kijken) en noem de personages verder niet voor niets pionnen. Er zit niets in. Geen verhaal, enkel een plotgegeven, platte personages, amper interactie tussen die personages, geen karakteruitdieping... gewoon helemaal niets. Kan het nog kijkbaar zijn door schitterende animatie, prachtige visuele ideeen, dikke actiescènes of wat dan ook, maar ook dat is er niet. De film ziet er namelijk slechter uit dan een gemiddelde aflevering van Vrouwtje Theelepel! En dan bedoel ik zelfs veel slechter.

Onderhond schreef:

De Paste lijst aan het afgaan Ramon K? Had hier ook al een hard hoofd in.

De Paste lijst en jouw lijst hier op MM. Ben al dagen anime aan het kijken, heb het enorm naar mijn zin, en tot nu toe is deze film de enige echte rotte appel die ik ben tegengekomen.

Ramon K schreef:

Dat mag je vinden, maar ik kan kijkers die de serie niet kennen ook wat minder serieus nemen met een 0,5* omdat dit gewoon direct aansluit op het plot uit de serie. Er zit juist heel veel verhaal in DBZ, maar dan moet je het wel volgen.

The Oceanic Six schreef:

Waarom zou je mij in godsnaam minder serieus nemen nu? Ik snap het niet. Ik vind dit zo'n flauwe kitiek van jou. Laten we het eens omkeren; Wat jij doet is gewoon de fanboy uithangen nu. Jij bent zo dol op die serie dat de filmmakers jou in principe alles kunnen aansmeren, 'want het is toch leuk want het valt binnen het DBZ universum'. Het is gewoon een barslechte film. En let op mijn woorden: zodra de serieuze animefans dit een kans gaan geven dan dondert dat gemiddelde naar beneden. Ben ik van overtuigd.