• 9.377.356 stemmen

Met onder meer: Anthony Mackie, Kerry Washington en Ellen Barkin

Gesproken taal: Duits, Spaans, Engels en Hebreeuws

Releasedatum: 28 juli 2005

Plot She Hate Me

"One heterosexual male. 18 lesbians. His fee $10,000... each."

John Armstrong wordt 'klokkenluider', wanneer hij zijn farmaceutische werkgever aangeeft bij de beurswaakhond wegens financiele malversaties. Helaas wordt hij zelf aangezien voor schuldige, waardoor hij zijn baan verliest, voor moet komen en bovendien geen inkomen meer heeft. Wanneer hij per toeval veel geld kan verdienen met het bezwangeren van lesbische dames, neemt zijn leven een geheel nieuwe wending.

Jack Armstrong

Fatima Goodrich

Margo Chadwick

Simona Bonasera

Geronimo Armstrong

Judge Buchanan

Billy Church

Leland Powell

Hm.. heb hem net gezien en snap nog steeds niet echt wat er zo fout aan zou moeten zijn, al is Spike Lee natuurlijk nooit de meest politiek correcte regisseur geweest.

Ik vind de film niet bepaald een hoogvlieger van Lee, aangezien het verhaal wel heel veel kanten opvliegt en ook niet alles echt even duidelijk is. Af en toe wat Bush-kritiek die niet echt in de context past enzo. Bovendien is de film gewoon te lang.

Daarentegen zitten er wel weer aardig wat leuke losse scenes in en wat geinige hoofd en -bijrollen (Q-Tip heeft weer een leuk rolletje bijvoorbeeld).

Ook Bellucci en Turturro hebben volgens mij nogal veel lol in hun over-the-top rollen.

avatar van ToNe

ToNe

Hij is zeker niet slecht. De verschillende thema's zullen niet een ieder aanspreken, maar achteraf lijkt het toch allemaal beter in elkaar te passen dan het in eerste instantie lijkt.

Iets wat erg opvalt is natuurlijk het luchtige gebruik van over-the-top stereotypering.

Italiaanse maffia die vrij tolerant is op minstens drie gebieden [seksualiteit, ras en vertrouwen]. Hebzuchtige CEO's en natuurlijk wonderschone lesbiennes die zonder nukken seks hebben met het foute geslacht.

Overigens kun je dat laatste beschouwen als de sex sells marketingaanpak, zoals die tegenwoordig ongegeneerd toegepast wordt. [oa. Axe en sinds kort ook de NS]

De promotie van She Hate Me maakt gretig gebruik van die fantasie: Man die lesbische vrouwen zwanger maakt en daar geld voor krijgt zonder verdere verplichtingen.

Zoals ik dat zie, een perfecte lokmiddel om mensen de bioscoop in te lokken en meteen in de eerste minuten geld en financiële gretigheid ter discussie stelt.

Jack is aan het eind een ander man, die mede dankzij de thematieke omwegen, wél de verantwoordelijkheid voor zijn daden durft te nemen. Een hele verschil met het lesbo-fiasco dat achteraf gezien wat meer van een MacGuffin wegheeft.

avatar van gotti

Wel aardig, maar heb betere Lee joints gezien. Film duurt ietwat te lang en dwaalt af en toe wat af op onnodige zijsporen (Turturro blijft altijd ontzettend leuk om naar te kijken, maar was het nou echt nodig?).