• 9.371.617 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: David Mallet

Met onder meer: Elaine Paige, John Mills en

Plot Cats

"The World's Best-Loved Musical: The Memory Will Live Forever"

Tijdens het jaarlijkse bal van de Jellicle-katten is het de taak van de eerbiedwaardige Old Deuteronomy om één kat uit te kiezen die de hemelse weg naar hergeboorte mag volgen. Een kennismaking met onder andere de schavuit Rum Tum Tugger, de oude theaterkat Gus, de altijd opgedofte Bustopher Jones en de aan lager wal geraakte glamourkat Grizabella.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Grizabella

Bustopher Jones

Rumpleteazer

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Ik zag hem vóór ik de musical in London zag. En erna. Ik moet zeggen nadat ik de musical gezien had werd de film heel wat meer waard in mijn ogen!!

De film zorgt voor dezelfde kippenvel als die ik bij de musical had. Draait daar inmiddels niet meer helaas.

avatar van slammerdude

slammerdude

ik ben naar de musical geweest en die vondt ik mooi dus heb de dvd gehaald en kan je zeggen dat de dvd versie ook een goede musical was daarom 3 *

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Fantastische musical.

avatar van homerjay

homerjay

Ik snapte er niks van (waar gaat het over) en ik kon dan ook amper mijn aandacht er bij houden. Kostuums waren dan wel weer aardig.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Dit werkt duidelijk niet. Een musical met dezelfde grootsheid en expressiviteit die voor het theater bedoeld is overdoen maar dan met camera's ervoor pakt vrijwel altijd slecht uit. Het was nog een beetje te versmaden bij de recente versie van Jezus Christ Superstar maar bij Cats had ik geen flauwste benul wat ik hier mee aan moest. Sowieso kon ik die hele mensen-in-kattenpak situatie maar geen plekje geven. Het zorgde in ieder geval voor een behoorlijk begrip bij het making-of verhaal van Cat People waarbij ze de hele kattenpakken hebben weggeflikkerd en de katmensen buiten beeld hebben gehouden. Hadden ze hier misschien ook maar moeten doen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Een van de groots opgezette en meest bekende musicals ter wereld. 1 keer gezien. Leuk opgezet ook mede door de kostuums en mooie belichting. Ook is het best knap hoe deze musical aan zijn status is gekomen. Maar de film duurt vrij lang en musical is niet altijd mijn ding. 2,5.

avatar van Rico120

Rico120

een van de mooiste musical aller tijden

avatar van Basto

Basto

• 11926 berichten

Drs. DAJA schreef:

Ben dan benieuwd wat je van de 2019 versie vindt, waar ze voor een veel filmischer benadering hebben gekozen.

Heb deze besteld, benieuwd hoe ik dit ga vinden. Ziet er visueel toch een pak minder interessant uit.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Die heb ik niet gezien, ik moet ook bekennen weinig redenen gehoord te hebben om die te gaan zien eigenlijk...