The Forest (2016)
Geregisseerd door: Jason Zada
Met onder meer: Natalie Dormer, Taylor Kinney en Yukiyoshi Ozawa
Releasedatum: 17 maart 2016
Plot The Forest
"Everyone comes here looking for a way out"
Aokigahara, ook wel het zelfmoordbos genoemd, is een bos dat ligt aan de voet van de berg Fuji in Japan. Het wordt zo genoemd omdat er in Aokigahara veel zelfmoorden worden gepleegd. De jonge Amerikaanse Sara zoekt haar tweelingzus, die op mysterieuze wijze is verdwenen in het bos. Ze krijgt het advies om op het pad te blijven en niet af te dwalen.
Sara / Jess Price
Businessman
Mayumi
Visitor Center Morgue Man
Zwolle84
Pff, die trailer laat precies zien wat er mis is met het gros van de hedendaagse horrorfilms. Zo cliché, hoe het stil wordt naar een jump scare en ze vervolgens duizend potten en pannen uit de kast halen om het gebrek aan échte horror te verbergen.
mcdaktari
Tegen beter weten in kijk ik weer uit naar deze film. Ik weet bijna al zeker dat de film me niet echt zal brengen wat ik er van hoop. Want het gros van de soortgelijke films die de afgelopen jaren uitgebracht zijn, en waar ik ook veel van verwachten, vielen me toch zwaar tegen. Maar misschien moet ik niet bij voorbaat al beginnen te zeiken en zijn het misschien toch wel aardige films maar heb ik gewoon te hoge verwachtingen. Maar van de andere kant mogen we ook best wel hoge verwachtingen hebben met de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn om films te maken. Ik wil niet beweren dat er geen echte goeie films gemaakt worden, maar juist in dit genre vind ik toch dat er maar weinig echte toppers uitkomen. Maar ik blijf hopen.
John Milton
Oei. Nu zegt dat niet alles (in het bijzonder bij horror, lijkt het wel eens), maar veelbelovend is het ook niet. En horror wordt toch ook wel eens hoog gewaardeerd door de critici. Wel leuk om ze beide te kijken en te bedenken waarom de ene zo goed valt en de ander niet.
tattoobob
Ik heb mij best vermaakt met deze film en schrok mij een paar keer de tandjes....klein tikkie voorspelbaar en de CGI dingetjes (waar ik totaal niet van hou) waren niet overal overtuigend....kep ze liever helemaal niet maar goed.
Toch zat er een goede griezelige sfeer in deze film en ook het acteerwerk was wel aardig.....gewoon een leuke wegkijker
only1ELEANOR
Best wel beetje boel voorspelbaar vond ik en had er wel veel meer van verwacht maar al met al best prettig om te zien
mcdaktari
Er zitten inderdaad enkele griezelige scenes in maar verder is het best wel een vage film.
Maar blijkbaar moet dat met dit soort films.
Richard_Voorhees
maar verder is het best wel een vage film.
Dat vind ik dan wel meevallen, maar dat komt misschien omdat ik al eerder vergelijkbare plots ben tegengekomen in het genre. Zelfs de persoonsverwisseling op het einde is al een paar jaar geleden ook toegepast in een andere genrefilm die de (Nederlandse) bioscopen haalde.
Verder is het verhaal wel behoorlijk standaard hoor. Zo krijgt Sara (Natalie Dormer) tot vervelens toe waarschuwingen van de locale bevolking om niet het bos in te gaan, wat ze uiteraard toch doet.
De locatie vond ik een sterke keuze. Dat zelfmoordbos schijnt volgens mij echt te bestaan, maar waar kan je nou een betere locatie treffen voor rusteloze/kwaadaardige geesten/entiteiten dan in zo'n plek.
Dormer doet het niet slecht in de hoofdrol, maar helaas wil de film verder niet helemaal tot zijn recht komen. Zo zijn de scares behoorlijk voorspelbaar en word de film geplaagd door slechte CGI. In de eerste helft van de film hebben de makers dit redelijk kunnen maskeren door de momenten heel kort te houden, maar naarmate de film vordert begint het wel steeds vaker en op opvallendere wijzes voor te komen. Ondanks dat toch hier en daar wel wat geschrokken, al kwam dat met name door een aantal creepy Japanse mensen.
Door de korte speelduur vliegt de film naar je idee wel om en zorgen sommige scenes toch nog wel voor wat vermaak. Redelijk, maar meer dan dat ook zeer zeker niet.
Oke, standaard film dan.
Matig.
In het begin nog wel redelijk. Het is altijd een beetje vreemd om een Amerikaanse film in Japan te zien afspelen, maar Zada kijkt met een ander (interessant) oog naar het land, waardoor het begin best goed te verteren valt.
Maar wanneer Sara het bos inloopt is het leukste deel wel geweest. De horror is best voorspelbaar en mist spankracht. Er worden wat Japanse elementjes bijgehaald, maar die werken niet echt. De effecten zijn matig, de editing flauw en het camerawork ontoereikend.
Wat rest is een redelijk cliché horrortje met een hoofdpersonage dat langzaam doldraait in een bos. Er zijn veel interessantere films over het Aokigahara bos (meestal géén horror trouwens), of veel betere horrortjes die dit gegeven veel kundiger en boeiender weten uit te werken.
Echt slecht is het nu ook weer niet. Het begin valt best mee en verder is het vooral doorsnee genre werk, maar had er toch iets meer van verwacht.
Kondoro
The Forest
Bij inzien van de eerste berichtgeving over The Forest wist ik vrijwel zeker dat dit een verfilming was van het (in korte tijd) erg beroemde game onder de YouTubers: The Forest (2014) - GamesMeter.nl. Dit blijkt bij nader inzien (en het gezien van de film) totaal niet te kloppen. Soms worden dingen vaak gerelateerd, zoals de tenten dat zie je ook vaak in de game. Maar het concepts verband ligt totaal anders.
The Forest speelt zich af in het Aokigahara bos, Japan. Ook wel zelfmoordbos genoemd onder velen Jappen en buitenstaanders. Wanneer je dit op google opzoekt (wordt niet aangeraden door mij) dan zie je ook de meest afgrijselijke plaatjes van daadwerkelijke mensen die dat al gedaan hebben daar. Bah! Het Aokigahara gelegen aan de Fuji berg in Japan word door velen beschouwd als een bos met paranormale gebeurtenissen in zich. Ik denk ook dat je de vele mythes niet moet geloven maar, de statistieken van de zelfmoorden zijn gewoonweg niet de geloven. En dat allemaal dankzij een boek, Kuroi Jukai - Seichō Matsumoto (1960) - BoekMeter.nl ..
Het verhaal van de forest, tja erg simpel. Sara is opzoek naar Jess, die zich heeft verstopt in het bos. Afzoekend naar haar begint Sara de mysterieuze geluiden ook binnen het bos te horen. Ook ziet ze dingen dat er niet werkelijk is. Zoals het schoolmeisje, de oma en een mand die zichzelf heeft opgehangen die plots achter haar staat, opzoek naar Jess vind ze haar maar dan word Jess gered en Sara overleefd het niet, nou fijn weer .
Het verhaal was erg simpel en de schrikmomenten waren niet schokkend. Toch leuk dat ze een film doen over het Aokigahara bos. Al geloof ik zelf niet in zulke mythes dat je mensen hoort, maar ik geloof wel (en volgens mij is dat nog waar ook) dat je in ongelofelijke stiltes en als je iets gelooft, je dus ook echt dingen gaat horen. Dat is dus denk ik ook het probleem in dit bos. Maar de film was leuk om eens te zien, niets speciaals , jammer genoeg.
gatygun
Begon aardig maar traag, dan wordt het je standaard horror filmpje. Einde is ook weer een beetje jammer.
Ik vindt haar een goede acteur, maar helaas dit was het hem toch net niet. Dan moet ik ook wel zeggen dat menig horror film teleurstellend is tegenwoordig.
horizons
The Forest
Denk dat Fatal Frame V dichter in de buurt komt:
Gallu
The forest, tjah....
Een film die op Het lijstje stond met hoge verwachtingen...
Ik wou dat ik kon zeggen dat dit dan 1 van de horror verassingen van 2016 was maar helaas, erg teleurstellend. Het had alles in huis om een zeer creepy film te worden, idee, concept, locatie, verhaal, acteurs. Want vind haar een prima actrice. maar het grootste probleem van deze film is de belabberde uitwerking, want die is er niet. De film is teveel op zoek naar creepy momenten maar slaat juist daardoor telkens de plank mis, te voor de hand liggend allemaal...
Zo jammer dat de regisseur niet opzoek is gegaan Om een onheilspellende beangstigende sfeer te creëeren. De film leent zich er uitstekend voor...
In mijn ogen nog steeds de belangrijkste factor om een geslaagde goeie thriller/horror te maken: SFEER. Creëer in godsnaam EEN sfeer....
2.5 ster en die is voor de actrice, want zonder haar was het helemaal ellende geworden...
Zwolle84
"Aokigahara, ook wel het zelfmoordbos genoemd, is een bos dat ligt aan de voet van de berg Fuji in Japan. Het wordt zo genoemd omdat er in Aokigahara veel zelfmoorden worden gepleegd."
Ah.
Walter S.
Dun maar vermakelijk horrorverhaaltje, misschien helpt het dat ik niet overvoerd ben qua horrorfilms kijken in de bioscoop en dat mijn verwachtingen niet torenhoog zijn, maar ik vond het best een goeie film in zijn genre. Spannend, hier en daar creepy en een beetje mysterieus, goed vermaak, precies lang genoeg ook.
AmazingPP
Best een aardig horrorfilmpje met best wel wat schrikeffecten. Het acteerwerk is prima in orde, het camerawerk ook. Het enige wat ik me dan afvraag: waarom word de film zo enorm afgeraffeld? Ineens is het einde er. Punt. Aftiteling. Beetje jammer. Ik had dat zelf nog graag een beetje "uitgesmeerd" willen zien. Toch vermakelijk. 3 *
Brabants
Het bos zou een ideale plek kunnen zijn om dit nietszeggend filmpje diep in te begraven. Bijzonder origineel idee maar qua uitwerking zo slecht dat de meeste energie gaat zitten in het kunnen uitkijken van 93 tergend saaie minuten. Niet bestaande schrikmomenten maken plaats voor onbedoelde aansturing van de lachspieren. Drama!
DragQueen
Geen topper in het genre. Met een betere uitwerking had er hier meer ingezeten. Toch is het een aangename wegkijker. De geboden sfeer is prima. De settings zijn ook goed gekozen. Verder vult Dormer haar (dubbel) rol prima in. 3 Sterren.
Walter S.
the Cure.
Dan had de film A Forest ipv The Forest moeten heten.
knusse stoel
In onze ogen goed gevallen!
Daarom kunnen wij de kritieken die her en der staan ook niet helemaal bevatten. Het verhaal was prima, zelfstandig en goed uitgewerkt. Niets mis mee! Een 7/10.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Auschwitz Report
Drama / Historisch, 2021

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse
Komedie / Horror, 2015
japanzelfmoordpogingchildhood traumawoudbovennatuurlijkvrouwelijke hoofdrolspelertokio, japanidentical twin lost in the woodssister sister relationshipmount fuji, japanaokigahara