• 9.373.219 stemmen

Taiyô no Ôji: Horusu no Daibôken (1968)

Animatie / Fantasy | 82 minuten

Genre: Animatie / Fantasy

Alternatieve titels: Prince of the Sun: The Great Adventure of Horus / Little Norse Prince / Horus: Prince of the Sun / 太陽の王子 ホルスの大冒険

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Isao Takahata

Met onder meer: Yukari Asai, Mikijirô Hira en Etsuko Ichihara

Gesproken taal: Japans

Plot Taiyô no Ôji: Horusu no Daibôken

Wanneer de jongen Horus in het nabijgelegen bos het legendarische "Zwaard van de Zon" uit de 'duivelse rots' trekt, haast hij zich naar zijn vader om hem het zwaard te geven. Wanneer zijn vader komt te overlijden, vertrouwt deze het zwaard aan Horus toe. Vanaf het moment dat Horus het zwaard wordt toevertrouwd, wordt hij tevens belast met de loodzware taak om zijn volk te bevrijden van een monster. Vanaf dat moment begint voor Horus een groots avontuur.

Horus (stemrol)

Hilda (stemrol)

Ganko (stemrol)

Grunwald the Demon of Ice (stemrol)

Paul / Moog the Rock Giant (stemrol)

Village Leader (stemrol)

Coro the Bear (stemrol)

Villager (stemrol)

Little Girl Mauni (stemrol)

Chiro (stemrol)

avatar van Menghini

Menghini

Nog niet echt bekend hier... Weet iemand hier iets van? Hij schijnt ergens deze maand of oktober uit te komen in Engeland...

avatar van Chr.s

Chr.s

Zag ik ook op play ja. Ben benieuwd.

avatar van Menghini

Menghini

Aardige anime. Je kan zien dat het allemaal wat ouder is en dat het wel één van de eerdere filmpjes moet zijn. Het lijkt niet helemaal de stijl van Takahata: ik zie hier meer het latere werk van Miyazaki in (nou had Miyazaki hier ook een behoorlijke vinger in de pap...).

Het gaat allemaal wat snel in de anime, maar ik vind het toch best een leuke anime: zeer toegankelijk ook.

avatar van Chr.s

Chr.s

Totaal anders inderdaad dan het latere werk van Takahata. Het gaat allemaal erg snel, en erg orgineel is was het ook niet. De animaties waren alles behalve vloeiend en de muziek is niet best.

Verder was het gelukkig allemaal wel vermakelijk zodat ik er nog net 2,5 aan kwijt kan. Leuk om te zien als je fan van de man bent, maar verwacht er niet teveel van.

Vond het best mooi geanimeerd voor een filmpje uit '68.

Maar verder is het gewoon interessant omdat Miyazaki het script en een groot deel van de animatie voor zijn rekening nam, en Takahata het gevalletje mocht regisseren. Twee grote namen, toen al verenigd.

Filmpje op zich valt ook wel mee. Soort van geanimeerde verkorte RPG. Horus deed me dan ook geweldig aan Link denken . Jongen vindt zwaard en begint aan een groot avontuur. Allemaal erg vermakelijk, best mooie animatie, maar groots is het natuurlijk al lang niet meer.

Eéntje voor de fans, maar die hebben wel genoeg om van te genieten lijkt me. 3*

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Me voorgenomen om bij elke film iets zinnigs (ahum) te posten van enkele regels dat hout snijdt. Maar hier weet ik niet zo goed iets over te schrijven.

Aardig, sympathiek. Dat soort woorden. Soms een merkwaardige stop-motion animatie. Een stoer verhaal, maar niet opzienbarend. Grappig wel dat er bepaalde bosmonsters in voor komen die je in de Ghibli traditie goed kunt plaatsen.

Had niet het idee dat het technisch voorliep, meer kwa thematiek. Hoewel oko die hier nog een beetje van TV-tekenfilm avonturen niveau was. Het leuskte was het beertje Coro, zijn sidekick, die helaas wat weinig in beeld was.Maar die had al gauw de lachers op zjin hand (of ben ik nu te standaard Disney bezeig met de komische sidekicks?)

avatar van Zavo

Zavo

Erg leuk, deze oude "Ghibli". Er zijn inderdaad al genoeg elementen te herkennen die later veelvuldig terug zouden keren bij met name Miyazaki. De muziek was wel wat minder, helaas nog geen Joe Hisaishi.

Soms een merkwaardige stop-motion animatie.

Ik denk eerlijk gezegd dat er gewoon geen geld was deze actiescenes helemaal uit te tekenen en dat ze het daarom zo opgelost hebben. Ik vond het wel grappig.

avatar van Koert

Koert

Deze Takahata viel flink tegen, maar was toch leuk om te zien. Het is helaas wel erg duidelijk dat men destijds nog niet de middelen van nieuwere Ghibli films had. Matige animaties, grauw kleurgebruik en al met al een rommelig geheel. Erg zonde dat actiescenes vaak (moesten?) worden afgedaan met een simpele montage van beelden. Dit was op het einde gelukkig niet het geval. De personages zijn totaal ongeïnspireerd, daarnaast sprak de thematiek me ook niet bijzonder aan.

avatar van mister blonde

mister blonde

Wat een laag gemiddelde voor deze zeer vermakelijke pre Ghibli. Het heerlijke avontuur, het hoge tempo, de leuke creatures. Het zit er allemaal al in. Technisch natuurlijk nog niet zo goed, maar best mooi gedaan. 3.75*