• 9.377.375 stemmen

The Visual Bible: The Gospel of John (2003)

Drama / Biografie | 180 minuten

Met onder meer: Christopher Plummer, Henry Ian Cusick en Stuart Bunce

Releasedatum: 13 mei 2004

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot The Visual Bible: The Gospel of John

"For God loved the world So much…"

Het leven van Jezus Christus volgens het evangelie van de apostel Johannes. Zijn verhaal begint bij Johannes de Doper die tijdens zijn doopsessies oog in oog komt te staan met Jezus en zijn eigen volgelingen aan Hem overdraagt. Jezus predikt over het koninkrijk Gods en verricht wonderen. Hij laat een kreupele man weer lopen, geeft een blinde zijn gezichtsvermogen terug en laat tenslotte Lazarus uit zijn graf herrijzen. Maar naarmate de invloed van Jezus toeneemt, groeit ook de weerstand tegen zijn handelen door de overheden. En dat leidt uiteindelijk tot zijn kruisiging.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Narrator (stemrol)

John the Baptist

Mary Magdalene

avatar van powerman

powerman

Het leven van Jezus volgens Johannes, oftewel, een verfilming van het Nieuwe Testament volgens Johannes. Voor cultuurbarbaren die het verhaal niet kennen, is dit een uiterst integere, zeer goed gemaakte en bijzonder boeiende verfilming. Voor zij die het verhaal wel kennen, maar de Bijbel al enige jaren in een doos op zolder hebben liggen, is dit een uitstekende opfris-cursus. Verschillende grootheden - en Jim Caviezel - vertolkten al eens de rol van Jezus, maar de interpretatie van Henry Ian Cusack als Jezus is even fascinerend, vooral omdat hij de menselijke waardigheid en de goddelijkheid van Jezus op treffende en geloofwaardige wijze in zijn karakterisering weet samen te brengen. "I'm telling you the truth: this is a remarkable filmization of the life of Jesus Christ"!

avatar van stinissen

Henry Ian Cusick is prima als Jezus in deze meer dan aardige vertelling over het leven van de Messiah het enigste aandachtspunt is dat er meer met geld had mogen gesmeten met name op het oog met figuranten.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1986 stemmen

RuudC schreef:

Dat het bijbels en christelijk zou worden, was me wel duidelijk, maar dat het (haast) letterlijk voorgelezen wordt, had ik ook weer niet verwacht. Wat dat betreft had de titel wel volledig mogen zijn op het dvd-doosje. The Visual Bible is wat dat betreft een stuk duidelijker en daarmee had ik mezelf wel enige tijd kunnen besparen.

Het is inderdaad een 'visual' verbeelding van de letterlijke bijbeltekst, wat ik juist goed vind aan deze film. Ook zet Henry Ian Cusick perfect een liefdevolle, menselijke, warme Jezus neer. Je zou zo met hem willen meewandelen en zijn boodschap aanhoren. Het Johannes evangelie is misschien wel het meest diepgaande en filosofische van alle evangelieën. Het was een antwoord van de apostel op de opkomende heidense gedachten zoals de gnostiek, die zich met de zuivere leer van Christus trachten te vermengen. Een aanrader voor elkeen die het Christelijk gedachtengoed aanhangt.

avatar van T.O.

T.O.

Heeft de stijl en vorm van een EO tv-film, wat nog eens versterkt wordt door de theologische conclusie en ‘opdracht’ aan christenen aan het einde.

Niettemin vooral op educatief gebied heel aardig als een visuele vertelling zonder al te veel herinterpretatie. Inhoudelijke analyse laat ik hier maar even achterwege. Cusick is een charismatische vertolker van Jezus.