• 9.373.533 stemmen

Geregisseerd door: Pål Øie

Met onder meer: Kristoffer Joner, Marko Iversen Kanic en Eva Röse

Gesproken taal: Duits, Noors en Zweeds

Plot Villmark

"They should have stayed away from that water"

De crew van een tv show genaamd "Real TV" staat op het punt om met de productie te beginnen. Er worden kandidaten geselecteerd die moeten overleven in de wildernis. Gunnar, de baas van de show, besluit vooraf zijn personeel te testen door ze een weekend mee te nemen naar een blokhut in een donker en mysterieus bos, totaal afgesloten van de bewoonde wereld. Wanneer er tijdens dit weekend een lijk wordt gevonden rijst de spanning binnen de groep tot grote hoogten...

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik heb nu denk ik eenderde gezien van meneer Horror, Jan Doense, maar helaas is slechts de helft de moeite waard. Dark Woods teert op The Blair Witch Project en het helpt zeker niet dat ik die ook behoorlijk kut vond.

De omgeving is een perfecte locatie zou je denken. Donkere, verlaten wouden waar niemand je kan horen, laat staan helpen mocht er een ongeval zijn. Toch is het suggestieve veel te tam en heb je daadwerkelijk het idee alleen te zijn in het bos. Er zijn maar weinig tekenen dat er iets kwaads op de loer ligt. Een lijk in het water is geen goed voorteken, maar verder blijft het bij wat 'ogen' die de jongeren vanuit het duister bespieden. Het trucje dat de slachtoffers elkaar in de maling nemen, terwijl ze van niks af weten, is ook al eeuwenoud.

Het Noorse taaltje is oerlelijk, de cast is niet noemenswaardig. Ook niet Gunnar, die met zijn gedachte steeds verder afdwaalt zonder duidelijke reden. De Scandinavische horror kan me maar zelden overtuigen, een uitzondering daar gelaten.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Sfeervolle thriller in de prachtige Noorse bossen (die zijn 's nachts sowieso al bedreigend) met goed acteerwerk.

Pluspunt is ook de speelduur, als dit een USA film was geweest had 'ie minstens 2 uur geduurd.

avatar van Corcicus

Corcicus

Waar kan ik deze in Vlaanderen vinden Ben hier al erg lang naar op zoek!

avatar van Corcicus

Corcicus

Lap, deze was al de commotie nu ook weer niet waard. Zie er geen Blair Witch Project in, Fillumgek. Eerder een slap Noors misdaaddrama.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Het hele psychologische horror gebeuren vond ik helaas dankzij de acteerprestaties niet echt goed overkomen. Verder word dit gecombineerd met de klassieke "backwood slasher" elementen.

Mede dankzij de sfeervolle omgeving nog wel redelijk te pruimen, maar verder vond ik hier echt niets bijzonder aan.

avatar van broncode

broncode

Ben aan twijfelen of ik deze film nu een 1 ster moet geven of 3.

De spanningsboog is goed te noemen en de opbouw naar de climax ook maar de ontknoping en de reden waarom vind plaats in de laatste 3 minuten.

Nu hoeft dat opzicht geen probleem te zijn,maar geen enkele aanwijzing over de dader en de reden waarom is zichtbaar.

En dat is een enorme zwakte in het script.

Dingen horen samen te komen.

avatar van Raffael77

Raffael77

broncode

Blijkbaar heb je niet goed opgelet want je ziet wel degelijk wie de dader is en ook wie stiekem mee keek door......

Goed gedaan voor zo'n kleine film. Een uiters grimmige sfeer die passend was bij de Noorse bossen. Er gebeurt niet veel maar toch is het vermakelijk.

Op naar deel 2

avatar van broncode

Raffael77 schreef:

Op naar deel 2

Blijkbaar heb jij mijn mening niet goed gelezen.

Tuurlijk heb ik degene gezien die voor alles verantwoordelijk was,maar daar ging het ook niet om.

Ze zetten je op het verkeerde been met het vliegtuig uit de 2e wereldoorlog,maar op het eind komt d'r totaal iets anders uit de hoge hoed.

Zonder ook maar een verwijzing naar de echte dader...

Zo kan ik het ook...

avatar van Raffael77

Raffael77

broncode schreef:

Blijkbaar heb jij mijn mening niet goed gelezen.
Zonder ook maar een verwijzing naar de echte dader...
Zo kan ik het ook...

Nee hoor want de dader was de man met lang haar een familielid van de piloot en die vent in het raam stalkte hun waardoor het stel gek werd

avatar van Insignificance

Insignificance

Liefhebbers van horror met veel bombarie zullen hier niet veel aan hebben, Øie mikt met zijn kille bos en koele soundtrack lange tijd op een nerveus sfeertje en dat doet hij best aardig. Snel een ontdekking die de boel onder stroom zet, terwijl het gedrag van Gunnar in toenemende mate vraagtekens oproept. Van practical jokes tot de stellige indruk dat er iemand in de bossen rondwaart, dat idee. De scène met de tent is niet onaardig. Øie weet enkele clichés niet te vermijden, maar voert de druk wel stilletjes aan op en heeft een afdoende finale in huis. Normaal gesproken kan ik zonder de uitleg in het slot, maar in deze mystery thriller past het wel.

avatar van Woland

Woland

Villmark is een Noorse thriller die voornamelijk leunt op de sfeer. Donkere bossen, wilde natuur, en een groepje mensen die steeds vaker vreemde zaken in het woud tegen het lijf lopen. Inderdaad, Villmark heeft zeker goed gekeken bij The Blair Witch Project, maar haalt het daar toch niet bij. De fraaie wildernisbeelden en de toch wat verontrustende ontdekkingen her en der in het bos proberen een unheimlich, donker gevoel op te wekken, en dit lukt maar met mate. Ook het langzaam steeds vreemdere gedrag van Gunnar zorgt voor meer ongemak bij de kampeerders. Toch vond ik het eerste uur voornamelijk wat langdradig, ondanks fraai filmwerk in het Noorse woud, en echt een gevoel van aankomend onheil kreeg ik er niet bij. Het laatste kwartier (minus de wat overdreven uitleg helemaal aan het einde) was nog best wel spannend, en slecht was het zeker niet, maar een beetje onovertuigend vond ik het wel.

Oh ja, ik begrijp het horrorlabel zeker, maar voor eventuele horrorfans die deze film overwegen: verwacht geen slasher, gore of veel actie.