• 9.377.963 stemmen

Met onder meer: Yûsuke Iseya, Kumiko Asô en Akira Terao

Gesproken taal: Japans

Releasedatum: 10 februari 2005

Plot Casshern

"When a hero falls a legend will rise"

Ergens in de 21e eeuw. De Grote Oorlog, die 50 jaar duurde, is beslecht in het voordeel van de Oostelijke Federatie, ten koste van Europa. Maar de overwinning heeft een bittere bijsmaak, want de langdurige chemische, biologische en nucleaire oorlog heeft het land uitgeput en de bevolking blootgesteld aan ziektes en mutaties. De briljante professor Azuma komt met een oplossing: door middel van een biologisch proces wil hij een nieuw, schoon mens kweken. Zijn voorstellen worden door de verantwoordelijke bureaucraten van de hand gewezen. Intussen zijn er opstanden van rebellen die in verzet komen tegen de machthebbers van de Oostelijke Federatie.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Tetsuya Azuma

Mc

• 2092 stemmen

Doom schreef:

Zal dan wel een 'TV' film wezen.

Hier in Haarlem komt hij toch binnenkort nog wel in de Bios volgens mij...

avatar van speedy23

speedy23

Doom schreef:

Zal dan wel een 'TV' film wezen.

Helemaal niet. Casshern heeft zijn release in Japan gehad op 24 april 2004, in Nederland op 10 februari 2005 en in België op 23 maart 2005.

avatar van Doom

Doom

Oke, dan had ik het dus fout. Pardon!

avatar van Leno

Leno

Ik heb de eerste 45 minuten gezien en een deel van het einde. Het begin is langdradig en melodramatisch, het einde bijzonder over the top met een montage en flitsende beelden die mij koppijn bezorgden.

Jammer dat ik geen Japans versta want doordat ik de ondertitels moest lezen kon ik minder genieten van de soms prachtige beelden.

avatar van mikoz

mikoz

Leuk onderwerp en mooie plaatjes. Maar het meerdendeel was erg chaotisch en niet echt leuk om naar te kijken.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Visueel één van de mooiste films die ik ooit heb gezien, maar het verhaal was één grote warboel waar je op den duur niks meer van snapt. En dan moet je je maar vergapen aan die prachtige beelden om er vervolgens achter te komen dat de film gewoon niet ophoudt: 141 minuten is veel te lang voor een film zonder duidelijk verhaal en dat nekt 'Casshern'. Een 'could-be' klassieker > 2.5*

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Buiten het design van de helm van Casshern echt een foeilelijke film. Slechte editing, slechte regie, ontiegelijk slechte score. Bombastische muziek is best, kan zelfs erg leuk zijn maar hier wordt het allemaal wel erg beroerd gebruikt.

In het begin kon deze film mijn aandacht nog een beetje vasthouden maar dat veranderde al snel. Het verhaal is namelijk zo mogelijk nog wel het slechtste uitgewerkt. Voor de verkeerde momenten wordt tijd uitgetrokken maar een heel leger kunnen ze binnen een seconde filmtijd op de been hebben. Duidelijk wordt het er niet op.

Verder nog wat slechte CGI, slechte actiescene's en belabberd acteerwerk. Alles wordt zo ontzettend serieus gebracht. Het was echt erg genant. Het is een enorme rommel deze film. Ik had goede verwachtingen vooraf maar die zijn dus niet echt uitgekomen.

Bah 0,5*

avatar van speedy23

speedy23

Een kleurenfeest voor het oog, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Lang, onduidelijk, belabberd acteren en veel te 'zware' muziek...

avatar van djelle

djelle

Eens met Boordappel, speedy en co.

Het bizarre, haast ondoorgrondelijke verhaal wordt enorm rommelig verteld en de zware muziekstukken komen overdreven veel te pas en ten onpas de film opvullen. De regie is in bijna al zijn facetten enorm beroerd en het hoopt dat een kleurrijk CGI-spectakel de boel kan rechtvaardigen. 0,5* voor deze 141 minuten durende MTV-clip.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Rommelig, langdradig, zwaar en geen touw aan vast te knopen. Wel soms aardige beelden.

avatar van B-dead

B-dead

ik begrijp niet dat mensen dingen haten en verafschuwen als ze iets niet begrijpen. Het is een verfilming van een manga serie dus als je manga niks vind, is het logisch dat je dit ook niks vind. het word hier rommelig, onduidlijk etc genoemd. het is juist een complex verhaal, waar je egt in moet bijten om het te begrijpen. ik hou zelf van manga en vond dit een van de mooiste films ooit. muziek was mooi achtergronden waren mooi het verhaal was mooi, (als je het begrijpt dan). en het onderliggende verhaal dat oorlog dom en zinloos is en het belangrijkste niks is helemaal goed en niks helemaal slecht is ,wat is slecht en goed net als in het egte leven is het niet wit op zwart wat goed of slechr is het is allemaal grijs.en dat er vrede moet komen. meschien moet iedereen (die niet alleen van actie houd in een film ) de film nog een keer zien en probeer het te begrijpen en de mooiheid van de film te zien. 5.0

avatar van Word_Play

Word_Play

Wat een kutfilm zeg. 141 minuten lang vaag gebrabbel over een verhaal d vol gaten wat ik nu alweer vergeten ben. Hoewel het soms erg mooi gefilmd was, werd dit vaak verpest door crappy CGI en montage waar ik hoofdpijn van kreeg. Actiescenes waren te mager en veel te dun verspreid, en je zag vaak niks. Jammer, want het concept had potentie om een hele dope film te worden.

**.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Deze film is echt vaag.

Zal best goed zijn voor de liefhebber, maar ik vond het bagger van de bovenste plank.

avatar van Querelle

Querelle

Ik vind de score hier een beetje te laag. Zo slecht is casshern helemaal niet. De decors waren prachtig, veel details en mooie toekomst architectuur. De grote genre diversiteit vond ik ook erg prettig. Het begint als een barok futuristisch melodrama, vervolgens gaat het de anti-oorlogsfilm kant op en het eindigt wat teleurstellend in een manga versie van blade runner.

Het lijkt wel of ze op het einde moeite hebben om de film te eindigen, want er moet nog het een en ander gefilosofeert worden. Maar ik vond dat eerder aandoenlijk dan echt storend.

Bij elkaar toch wel goed voor een 3.5

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Tja, een lastige film om te beoordelen. Aan de ene kant kent de film een groot aantal missers en heel wat dingetjes die flink verbeterd hadden moeten worden. De acteerprestaties van bijna de gehele cast (een paar uitgezonderd) vallen erg tegen, minutenlange scenes worden uitgetrokken voor relatief onbelangrijke 'afscheids- en sterfscenes', en het verhaal zit vol met plotgaten waar je u tegen zegt.

Aan de andere kant zijn er de prachtig gestileerde actiescenes, de geweldige 'overbelichte' look, en alles zo ongelofelijk over the top, dat 't gewoon heerlijk is om ernaar te kijken. De afscheids- en sterfscenes vallen in het niet bij de grootsheid van de gevechtsscenes, en maken zo de ietwat saaie momenten weer goed.

Als ik de film dus alleen op kwaliteit zou beoordelen kom ik niet veel hoger dan een kleine 2*, de entertainmentswaarde daarbij opgeteld, samen met de pluspunten voor de geweldig mooie beelden, kom ik toch wel op een dikke 3,5* uit. Wie weet wordt het ooit nog wel eens 4*

Al met al een heerlijke film die hier en daar irriteerde door de slechte acteerprestaties en overbodige scenes. De goede scenes wegen daar echter dik tegenop en daarom is Casshern wel een dikke voldoende waard.

avatar van J.T.O

J.T.O

I just wasted 136 minutes of my life

Oke, dat was even grof en plat zo gezegd, maar ik moet zeggen dat het me erg teleur heeft gesteld. Mijn verwachtingen waren best wel hoog, maar alles valt vies tegen. Het is langdradig, saai en de CG was soms echt bagger. Ik vind Appleseed, Wonderful Days en dergelijke toch beter, alhoewel het niet echt helemaal vergelijkbaar is.

avatar van c4ssh3rn

c4ssh3rn

jezus wat een gezeik, ik vond het één van de beste film ooit.^^

als je het verhaal snapt dan is hij wel goed, maar als je het verhaal niet snapt dan is hij saai. en de effecten zijn de best

avatar van Collaborator

Collaborator

Geweldige films. iets langdradig, maar dat is de oosterse cultuur.

Simpelweg een Anime stijl speelfilm. En dat is heel knap

avatar van Shinobi

Shinobi

Fangs schreef:

Hier ben ik het helemaal mee eens. Deze film is echt top qua special effects, maar het verhaal is zo ingewikkeld om uit te komen. Ik heb het maar gewoon opgegeven en alles op me af laten komen.

Ik geef 'm 2, 5 sterren.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ik snap al die negatieve reacties niet. Ik vond dit toch wel een zeer vermakelijk avondvullende Sience Fiction-film. De futuristisce decors zagen er goed uit en het acteerwerk was ook in orde. De computeranimaties waren ook mooi gedaan en het grauwe trieste sfeer zat er ook dik in. Kwa beeld en opmaak deed de film me een beetje denken aan Sin City. Eurazie was ook mooi verzonnen. Eurazie had wat weg van Oost-Europa. Die oorlogscenes in het zwartwit zijn ook mooi en soms moet je er wel eens een traantje bij wegpinken (net zoals bij vele andere scenes met afscheid en sterfscenes).Die scene dat die Casshern in zijn eentje flitsentsnel 1000 robots omlegt en een robot zo door de midden ramt was echt kicken. De actiescenes waren ook in orde plus een portie gevechten. Is trouwens ook een verfilming van een Manga-strip.

Gewoon 141 minuten vermaak.

avatar van s0062423

s0062423

Van een veel te drukke film gesproken. hij wist me te boeien tot en met het moment waarop Testua/"casshern" gevangen wordt genomen door de leider vd neo-sapiens waarvan de naam me even uit het geheugen glipt. Vanaf dan kreeg het verhaal de ene absurde wending na de andere...

Het is nogal opvallend dat deze film met stijl experimenteert, mijn inziens waren deze niet altijd even geslaagd. Zo het vage kleurengebruik, met zo de meer uitgelopen lichtere tinten vond ik wel iets hebben. Net zoals de twee varianten van het zwart-wit. Maar in zijn geheel vond ik alles net iets te ver gaan. De stijl, staging en decoropbouw waren allemaal net iets te bombastisch, dit alles werd dan nog eens begeleid door een absurd slechte soundtrack... Besluit; overdaad schaadt!

avatar van belchinees

belchinees

Phoenix schreef:

Zette hem even aan en kreeg prompt muziek uit Bleach te horen?

Jep, ook gehoord. Zo'n spanningsmuziekje uit Bleach.

Ik sluit me aan bij de negatieven hier.

Overdreven computeranimaties, effecten en backgrounds. Ik zie het gewoon niet graag, die futuristische sci-fi's.

Toch iets moois aan de film waren de outfits. Zeker kijken dus

avatar van darkjaap

darkjaap

vandaag gezien en opzich neit heel bijzonder..

avatar van Kjell1408

Kjell1408

Een visueel mooi plaatje, maar wat mij betreft wordt het na een tijd te chaotisch en te saai.

avatar van ViolentGhost

ViolentGhost

Verhaal was inderdaad beetje warrig maar gaf me na de film steeds meer bedenkingen. Sommige scenes deden me met muziek en scene aan final fantasy en verschillende anime denken.

De sfeer in de film is gewoon machtig.

Wat mij betreft prachtige film

avatar van Baggerman

Baggerman

s0062423 schreef:

Besluit; overdaad schaadt!

Tja, mee eens.

Wel een apart sfeertje. Deed me denken aan de Syberia-spellen, die ik ooit op de computer speelde....

Maar uiteindelijk toch niet iets voor mij. Sowieso werd ik helemaal kriegel van de videoclipachtige montage. Veel te snel voor deze ouwe lul. Ik vrees dat ik me voorlopig niet aan Manga ga wagen!

Verder te lang en saai; het koste me echt moeite om deze film uit te kijken.

avatar van wibro

wibro

Deze film had inderdaad een zeer apart sfeertje. Wel best een geslaagde verfilming van een manga vond ik, hoewel de speeltijd best wel een ½ uur korter had gekund. De animaties in deze deze film oogden soms erg mooi en ook de soundtrack, een mengeling van klassiek en pop, vond ik best geslaagd. Van het verhaal kon ik geen touw aan vast knopen, maar dat overkomt mij meestal bij mangaverfilmingen. Dit soort films moet het bij mij nu eenmaal hebben van de animaties.

avatar van Killerbert

Killerbert

ik had veel meer van deze film verwacht.

hij was erg lang (te lang naar mijn mening)

onrealistisch maar ok (SF)

apart sfeertje

ik zou hem niet nog een keer kijken 2*