Genre: Drama / Horror
Releasedatum: 25 november 2004
Bekijk via CANAL+
Plot Open Water
"Scream all you want."
Susan en Daniel zijn gelukkig getrouwd, en hopen een fijne vakantie op de Bahama's door te brengen. Het is helaas snel afgelopen met de pret als ze na hun duiktrip per ongeluk midden op de oceaan worden achtergelaten. Ze raken al snel in paniek, en beseffen niet dat er haaien op de loer liggen.
Gollnau
Kijk deze film nu voor de 2e keer en vind hem echt geniaal. Erg simpel maar toch spannend / realistisch en leef helemaal mee met de twee.
Xen0n
Kan het me echt niet voorstellen..
Net dus af.
Verhaal is te dun voor film van 80 min.
Toch wel spannend, gewoon het idee is eng.
En wat een onverantwoordelijk duikploegje zeg!
boozebelly
- 1923 stemmen
Met een laag budget weten ze er toch wel een meeslepend filmpje uit te persen. Ik vind hem lang niet zo slecht zoals hij tot nu toe is beoordeeld.
Ik wou continu blijven volgen hoe het zou aflopen. Wel geinig
æon
Heb ik serieus anderhalf uur naar twee in-het-water-dobberende mensen zitten kijken. Wat een saaie, eentonige en vervelende film.
Nakkie13
Mwaah, voor een indie met weinig geld was ie toch wel spannend?
Ik vond het wel raar dat mevrouw dobber op t eind zo lang onder kan blijven...
decicco
Ik vond de film net zoals vele andere een tikkeltje aan de saaie kant.
Het verhaal is wel erg sentimenteel en zeer realistisch. Erg dat zoiets echt gebeurd.
Aangezien ik deel 2 ook heb gezien kan ik de films natuurlijk een beetje collationeren. Deel 2 vind ik in principe vele malen beter dan deel 1.
Het camera werk in deze film is zeer amateuristisch. Alhoewel het de scenes in het water wel een stuk realistischer maakt.
Het ligt misschien aan mij maar ik vind dat er nogal wat overbodige scenes in de film voorkomen. Denk aan: De naakt-scene in bed, of het proberen dood te slaan van een of ander insect.
Het einde van de film is wel erg als je nagaat dat er net op het moment dat de hoofdpersonages liggen te sterven wat 'ook gebeurd' er pas hulp word ingeschakeld.
Ik had de film graag met wat meer spannende fragmenten gezien. Alhoewel ik het einde van de film het 'm wel vond doen.
Nakkie13
Ik vond de film net zoals vele andere een tikkeltje aan de saaie kant.
Is deel twee met "ladder niet uit boot gedaan" plot?
Trouwens ik snap niet waarom ik mijn bericht niet als mening kan aanvinken
Trouwens ik snap niet waarom ik mijn bericht niet als mening kan aanvinken
Heb je geen recht op
Bottleneck
Mee eens, geniaal gaat me te ver, maar nog steeds meeslepend. Denk dat er nogal wat mensen een of andere Jaws-haai van 20 meter met tanden van een meter verwachtten of andere actie-flick? Ja dan wordt het saai.

Vind ik dit toch een stuk realistischer, normale haaien die om je heen zwermen en je af en toe eens aantikken. Het bekritiseerde camerawerk valt me ook mee, lekker meedeinend en af en toe mooie shots van alleen maar golven, de zon, wat vogels en een groot schip dat dichtbij lijkt. Die 3,5* blijven mooi staan.

En waarom niet?
Je kunt het sterretje aanklikken naast je beoordeling.
En waarom niet?
Als ik er een smiley langs had gedaan, was het dan sarcastisch opgevat? Note to self, smiley's zijn belangrijk.
On topic: Is twee beter?
Verhaal staat me meer aan, is onnozeler hoe ze in de situatie verzeild raken
decicco
Zou best kunnen maar qua camerawerk etc. Is de film ook een stuk beter.
Nakkie13
Zou best kunnen maar qua camerawerk etc. Is de film ook een stuk beter.
Is even onthouden dan, andere films vragen mijn aandacht.
David Lynch roept
de grafhond
@decicco, die naakt scene in bed overbodig????? juist het gebruik van die 2 boeien had hun redding kunnen zijn!!!!
Nakkie13
Ow dat heb ik denk ik gemist, wat gebeurde er dan?
Ace Hanlon
Prima reclame voor een vakantie naar een tropisch eiland, met duikexcursie,
Ik vond vooral de commerciele onderbrekingen voor de sponsor, één of ander reisbureau, echt passend..
de grafhond
ja ace hanlon!!! van toerkop zonvakanties!!!!! prachtig ja,... dit programma is mede mogelijk gemaakt!!!
Bottleneck
Daarnaast zie je gewoon dat ze in een (golf)slagbad dobberen. .
Nee hoor, is op zee gefilmd.
decicco
Is inderdaad op zee gefilmd. Sommige scenes vlakbij de kust en sommige midden op zee.
Prima reclame voor een vakantie naar een tropisch eiland, met duikexcursie,
Je kan hem ook voor 2,50 of zo bij de FRS krijgen, stuk relaxter kijken. Vooral omdat de film al niet lang is.
CaptainTwisted
Prima reclame voor een vakantie naar een tropisch eiland, met duikexcursie,
Juist ja.... Met als garantie dat je ergens op zee verdwaald ofzo? Zal een leuk reisbureau zijn! Kan aan mij liggen, maar ik zie geen reclame in of aan deze film....
Volgens mij sarcasme, in combinatie met die reclames die er tussendoor kwamen.
Awake78
Nou ook maar gekeken van de week, maar werd er warm noch koud van. Zeer voorspelbaar allemaal en inderdaad flinterdun. Niet dat ik nou een episch verhaal had verwacht, maar wellicht wat aardige verassinkjes tussen de twee, een paar griezelige haaienshots of geinige cameratechnieken. Maar helaas, het stelde allemaal niet al te veel voor en zelfs in een film van 'maar' 80 minuten herhaalde zich de gebeurtenissen zo nu en dan - zodat het je aandacht niet echt wist vast te houden.
Vond echter het laatste deel van de film nog wel te pruimen en begon je zowaar wat met de 2 kleurloze figuren mee te leven.
Het eind viel me dan weer tegen. Ik had bijvoorbeeld liever gezien dat zij hem had losgelaten en dat vrijwel direct daarna de hulp arriveerde en dat zij helemaal flipte en zich tot in lengte van dagen schuldig voelde. Nu was het een beetje normaal (zij verdronk zichzelf, was het niet?) en niet echt een climax. Maar ja, het is gebaseerd op feiten dus ja....wat doe je eraan.
Matige film, dus 2*

Cage Dive
2017

Open Water 2: Adrift
2006

In de ban van 'Under Paris'? Met deze haaienfilms blijf je nog even lekker in de sfeer

Deliverance

The Edge
Avontuur / Actie, 1997

Ladder 49
Actie / Drama, 2004
divingcataclysmnachtmerriepanicred seaprimal fear scuba divinghaaiscuba