• 9.381.042 stemmen

Met onder meer: Mads Bugge Andersen, Katarina Stenbeck en Peter Schrøder

Gesproken taal: Deens

Releasedatum: 11 oktober 1986

Plot Busters Verden

Op school heeft Buster het maar moeilijk en krijgt hij vaak op zijn kop, maar de jongen heeft zo zijn talenten. Hij houdt van zijn zusje, en de oude dame Larsen die boven hen woont en kan zeer goed goochelen, al geeft men hem in deze niet-droomwereld weinig kans om te laten zien wat hij waard is.

Deze wil ik graag zien! Ik heb vroeger altijd met veel plezier naar de tv-serie (Villa Achterwerk) gekeken. Ik wist niet dat er ook een film van bestond. Leuk!

avatar van starbright boy

Jeugdsentiment inderdaad! Vroeger op zondagochtend als papa en mama nog sliepen. Bergen leuke programma's herinner ik me uit die tijd en Buster is er een van. Sowieso veel leuke scandinavische series.

avatar van hugohei

hugohei

Heeft iemand August's (vroege) film ZAPPA gezien ? Zappa is de naam van een roofvis in het aquarium van een van de hoofdpersonen.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik kan me vaag eraan herinneren, heb in ieder geval de film nu toegevoegd.

avatar van stefff

stefff

Deze film had eerst maar 1 ster? Van mij krijgt hij 3,5 sterren, want het is best een goede film.

avatar van Film0

Film0

Ben sins kort beziter van een 16 m.m. kopie uit de uit verhuur -

Nederlands ingesproken, ( met het org.deense geluid )

Busters wereld,,,,,, Org, ( Busters Verden ) uit 1984.

Wat een leuke kinderfilms maakten ze vroeger!

avatar van Michiel78

Michiel78

Ik kan me - als jonge trouwe VPRO zondagochtend kijker - niet herinneren de serie te hebben gezien, wel de VHS uit de bibliotheek. Mij staat nog steeds het beeld bij van een namiddag / avond en dat hij met z'n hoed door dat wijkje fietste .. wil de film heel graag snel weer zien, puur jeugdsentiment.

Hier de titelsong: YouTube - Nanna - Buster

De hoofdpersoon zelf heeft het allemaal als minder prettig ervaren, zo lees ik net: Busters verden blev et mareridt - Underholdning | www.bt.dk

Even vertalen met Google Translate en je leest dat hij met name kritiek heeft op het aan hun lot overlaten van 'kindsterren' - en tot jaren na de opnamen achtervolgd worden met de film/serie.

De film blijkt overigens op ThePirateBay terug te vinden, zij het in het Deens.

Ik kan me herinneren dat Pudding Tarzan (EN: Rubber Tarzan, DK: Gummi Tarzan) voor mij ook in dit rijtje thuishoort met films waar ik met weemoed aan terugdenk. Ik kom er net achter dat de vader in die film (Peter Schrøder) ook de vader van Buster speelt, toevallig.

Een andere tip (Nieuw-Zeelandse productie) is The Silent One die sinds vorig jaar eindelijk op DVD verkijgbaar is: The Silent One - Film | NZ On Screen - nzonscreen.com

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Fijne kinderfilm, gisteren gezien NPO 3. Er zit een mooie moraal in: omzien naar elkaar.

De kleine Buster die net op een festival zijn magische trucs zal laten zien en dan wordt weggeroepen om zijn stervende, oude buurman nog een keer te zien. Hij kiest voor het laatste, want dat was de afspraak.

En hoe het knulletje de bloemen bezorgt op een mooie bakfiets, als baantje, is hilarisch. Gezien met Ned. nasynchronisatie.