• 9.375.055 stemmen

The Story of the Kelly Gang (1906)

Biografie / Misdaad | 65 minuten

Genre: Biografie / Misdaad

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Charles Tait

Met onder meer: Elizabeth Tait en John Tait

Gesproken taal:

Plot The Story of the Kelly Gang

"The Most Sensational, The Most Thrilling and Interesting LIVING PICTURES EVER TAKEN."

Waargebeurd verhaal over de beruchte balling Ned Kelly. Deze film wordt beschouwd als de eerste lange speelfilm (65-70 min). Er zijn nog maar enkele fragmenten bewaard gebleven.

avatar van Freud

Freud

Deze film staat wel garant voor spannende discussies omtrent inhoud en stijl zo te zien

avatar van Diesel

Diesel

Er zijn nog maar enkele fragmenten bewaard gebleven en toch staat de film op de site?

Erg vreemd.

avatar van lngrid

lngrid

Deze film wordt gezien als de eerste lange speelfilm. Charles Tait heeft het opgenomen op zijn eigen landgoed.

In het orgineel waren geen tussentitels (of hoe die dingen heten). Er stond iemand voor het scherm die er dingen bij vertelde en voor de geluidseffecten zorgde.

De film ging in premiere in Melbourne op 26 december 1906 en heeft negen jaar (!) in Australië gedraaid. Verder heeft hij gedraaid in Nieuw Zeeland en Groot-Brittannië.

Niemand zal hem ooit nog helemaal kunnen zien, maar ik vond het toch wel leuk om hem toe te voegen, voor de historische waarde.

avatar van Freud

Freud

Weet er ook iemand waar de film over gaat of zo? Ik vraag mij af hoe een mens beslist waarover hij de eerste lange film gaat maken. En ' de beruchte balling Ned Kelly' zegt mij eigenlijk niets, vandaar.

avatar van stinissen

avatar van Caligula

Caligula

Hier het verhaal van Ned Kelly.

mister blonde

Zouden ze die paar fragmenten ooit nog eens op dvd uitbrengen (desnoods als extra)?

Hesticus

lijkt mij inderdaad ook wel interessant. Maar hiervoor hadden ze volgens mij ook films. Maar dat heette dan zogenoemde 'stomme films' toch?

Stomme films gingen nog wel een tijdje door hoor. Tot ver in de jaren 20 geloof ik en zelfs daarna nog enkele.

Hesticus

Oftewel dit is de eerste echte film? wat voor 'films' hadden ze hiervoor dan?

avatar van gotti

Duizenden korte films. Zag er vorige week enkele van George Mèliiés; echt geweldig.

avatar van tsjidde

tsjidde

Via de site www.archive.org heb ik een tijdje geleden het korte filmpje White Fawn's Devotion uit 1910 gedownload. Dat schijnt (één van) de eerste film van en door Indianen gemaakt te zijn.

Leuk om een keer te zien. Mooi theatraal acteerwerk.

Hesticus schreef:

Oftewel dit is de eerste echte film? wat voor 'films' hadden ze hiervoor dan?

De oudst bekende 'films' (voor zover je dat films kunt noemen) zijn twee hele korte filmfragmenten daterend uit 1888(!) van fotograaf Louis Aimé Augustin Le Prince.

avatar van Ayano

Ayano

zozo dus dit is de oudste film op moviemeter.nl?

mister blonde

Sowieso de oudste (lange) speelfilm ooit.

tsjidde schreef:

Leuk om een keer te zien. Mooi theatraal acteerwerk.

Haha wat raar eigenlijk. Dus daarvoor waren er enkel foto's of nog iets wat er tussen zat? wel interessant om te weten.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

tsjidde schreef:

youtube

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

deze film duurt ongeveer 65 min.

wel spijtig dat er nog maar 9 min. van bewaard zijn gebleven

anders had ik hem zeker willen zien.

mister blonde

vraag me toch af waar studio de Wolf deze verloren film heeft gezien. De stemgemiddeldes zijn op deze site al heel lang niet meer serieus te nemen op deze site door mensen die op films stemmen die ze niet hebben gezien...

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

mister blonde schreef:

Ja dat zou ik ook wel eens willen weten!

avatar van mruzbeck212

mruzbeck212

Ik ben beniewd naar deze film. Lijkt me een prachtig stukje filmische historie. Draaide waarschijnlijk zo'n 10 jaar voordat er een betere kwam...

avatar van garlic senior

garlic senior

Ja, de DVD van deze film is in 2007 uitgebracht en bevat zo'n 17 minuten aan gerestaureerd beeldmateriaal.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Inderdaad de oudste film op MovieMeter.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik vind dat die stem verwijderd moet worden aangezien er maar enkele fragmenten zijn overgebleven. Dan kan hij hem dus eigenlijk niet gezien hebben en hij heeft ook geen mening geplaatst.

avatar van zaaf i

zaaf i

tja, op imdb hebben er toch ook een aantal gestemd. met een vrij fors gemiddelde...

ik zou graag de fragmenten zien trouwens...

avatar van chevy93

chevy93

op iMDB zitten misschien mensen van ruim 100 jaar oud die de film in levende lijve hebben gezien

avatar van narva77

narva77 (crew films)

mister blonde schreef:

jumpstylemovie schreef:

Precies!

Een film waar maar een paar fragmenten van over zijn gebleven, daar kán en mag imho dus gewoon niet op gestemd worden!

Ik vind óók dat die stem verwijderd mag worden!

Mods?

avatar van IcU

IcU

Dan kun je de film net zo goed helemaal van de site af halen. Als toch niemand hem kan zien...

avatar van Mug

Mug

IcU schreef:

Leve de drogreden...

avatar van narva77

narva77 (crew films)

IcU schreef:

Prima!

Laten we dan gelijk die honderden, zoniet duizenden westerns uit de jaren '30, '40 enz, die geen hond kent, en die nog nooit iemand hier heeft gezien, en al die vage documentaires en dergelijke van de site verwijderen...

Not!

avatar van IcU

IcU

narva77 schreef:

Prima!

Not!

Bij die films heb je nog de mogelijkheid om ze te bekijken. Volgens mij lees ik hier dat er maar enkele delen van de film overgebleven zijn en niet de gehele film. Je kunt de film dus niet bekijken. Die andere films kun je wel bekijken, want die bestaan gewoon nog.