• 9.374.489 stemmen

Angels and Insects (1995)

Drama / Romantiek | 116 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titel: Angels & Insects

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Philip Haas

Met onder meer: Mark Rylance, Kristin Scott Thomas en Patsy Kensit

Releasedatum: 24 oktober 1996

Plot Angels and Insects

"An elegant seduction. An erotic deception. A stunning revelation."

In het Victoriaanse Engeland raakt een jonge bioloog verstrikt in een web van overspelige relaties tussen familieleden onderling, als hij de oudste dochter van een oud, respectabel geslacht huwt. Hij is een vreemde eend in de bijt en zijn gedrag verstoort het wankele evenwicht dat alleen maar in stand gehouden kan worden als eenieder zich aan de regels houdt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

William Adamson

Eugenia Alabaster Adamson

Sir Harald Alabaster

Edgar Alabaster

Lady Alabaster

avatar van tjp1994

tjp1994

Dit begint als een mooi kostummdrama maar verandert in een vrij aangrijpend verhaal over familie intiges (laten we het daar maar op houden). Scott Thomas speelt erg goed en ook Mark Rylance zet een aardige performance neer

avatar van Darbie

Darbie

Jaren geleden gezien en ik vond 'm sterker dan de gemiddelde 'Brittish Gentry Movie'.

avatar van Movsin

Movsin

Rustig verhaalde film met werkelijk heel mooie beelden, sets, kleuren en kostuums en vindingrijk camerawerk. Knap acteerwerk ook. Heb geboeid toegekeken en ook iets van insecten geleerd....Het verhaal is niet spectaculair, maar in de eenvoud schuilt dikwijls het mooie.