• 9.160.729 stemmen

Geregisseerd door: Ryûhei Kitamura

Met onder meer: Takao Osawa, Yumiko Shaku en Shosuke Tanihara

Gesproken taal: Japans

Plot Sky High

De dood is niet het einde, vooral voor zij die omkwamen in gewelddadige omstandigheden zoals moord of zelfmoord. Aan de Poort van de Wraak, die zich bevindt tussen Hemel en Aarde, hebben zij de keuze tussen drie paden. Ofwel aanvaarden ze hun dood en gaan ze over naar een volgend leven. Ofwel weigeren ze het Aardse te verlaten en dwalen ze rond als spook. Het derde pad is dat van de wraak. Maar het doden van een levende, verdoemt hun zielen tot de hel...

logo tmdbimage

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Helaas een wat mindere film van Kitamura. De traditionele combinatie van actie en fantasy is weer aanwezig, maar het belachelijke plot doet deze keer meer kwaad dan goed. Vooral in de tweede helft van de film loopt het verhaal over van de idiote twists en is de geloofwaardigheid allang naar de knoppen.

Gelukkig ziet de film er zoals gebruikelijk bij Kitamura weer fantastisch uit, maar na de zoveelste voor de hand liggende plotwendig is het eigenlijk een beetje wachten op de aftiteling. Volgende keer weer beter.

2,5 sterren

Het gaat beetje bij beetje weer wat beter met Kitamura. Na de uitschuiver die Azumi was, en het halfgeslaagde Alive, lijkt hij nu eindelijk terug op het goede spoor te zijn.

Niet dat dit z'n volgende Versus is, of dat het het niveau van z'n kortfilms haalt, maar de progressie is wel duidelijk. Hier en daar nog wat slechte CGI, en enkele ongepaste en overmelige scenes, maar langzaam kruipt de coolheid terug in z'n films. Sky High heeft een paar echte badass chick(fight)s, de secretaresse (vrouw in zwart) en het medium (vrouw in wit) voorop Ook enkele prachtige scenes (de reconstructie in de kerk) wijzen erop dat Kitamura het nog niet verleerd is. Alleen had wat meer van dat wel gemogen.

Kitamura borduurt hier leuk voor op de manga (geen echte adaptatie), en levert een aangenaam kijkstukje af. Zeer gestileerd, allemaal zeer cool, al mis ik z'n guerilla aanpak nog wel op sommige plaatsen. 3.5* Benieuwd wat hij met Godzilla zal uitvreten.

Vraag me af hoeveel Kitamura's jij dan wel gezien mag hebben. Geloofwaardigheid is nooit echt een punt in z'n films

avatar van Dopke

Dopke

bioscoopzaal schreef:

Wat verwachtte je bij deze film? De beschrijving/synopsis geeft al een aardig beeld van wat er te wachten staat en het tweede deel van de film ligt hier simpelweg in het verlengde van. Het was geen rigureuze verandering in het plot oid.

Persoonlijk vond ik dit een erg aardig filmpje. Bij lange na niet zo sterk als het geweldige, pretentieloze Azumi maar ten opzichte van Alive alweer een hele verbetering. Leuk uitgangspunt, gelikte en fraaie shots en dito decors en de prachtige dames maken de film voor me af.

avatar van Justice4All

Justice4All

Slecht film, heb me niet kunnen boeien en/of vermaken.

2** voor de dansballet met zwaarden

avatar van The Lexx

The Lexx

redelijke film maar niet wat ik ervan had verwacht.
ze hadden wel een kwartier tot 30 minuten aan zinloze discussie eruit kunnen laten want dat maakt de film idd wat ongeloofwaardiger.

is het omdat het ex poortwachters zijn dat ze nog ff een paar minuten zonder hart kunnen doorlopen?

Ben meer gewend van deze regisseur.

Wel vermakelijk maar niet genoeg voor meer dan 3 sterren dankzij de mooie actrices en leuke gevechten.

avatar van metaledje

metaledje

lekkere film, en er zitte ook 2 mooie meiden in zeg 3.5*

avatar van Mescalino

Mescalino

prachtige film. Ik vond Azumi van hem ook erg goed.

4 sterren vanwege de af en toe slechte CGI (zoals onderhond ook al opmerkte.)

Ben benieuwd wat hij met Midnight Mear Train doet met eem volledige amerikaanse (iig geen japanse) casting.

avatar van Nomak

Nomak

Ik had verwacht dat dit een film zoals Azumi zou zijn. Hoge verwachtingen dus, helaas was dit minder.

De dame in het zwart (de slechterik dus) vond ik er wel goed uitzien.

Toch 3*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leuke film van Kitamura. Uit hetzelfde jaar dat hij Azumi produceerde.

En die twee films hebben aardig wat van elkaar gemeen; zeker als het om zwaardvechten draait. Alleen speelt Sky High zich af in het heden en is er hier sprake van fantasy.

Het komt allemaal goed uit de verf. De combinatie tussen fantasy (de alternatieve werkelijkheid/hemel/hel) en een politiethriller zorgen ervoor dat het al te heroïsch zou worden. We volgen detective Kudo die rouwt om de dood van zijn vrouw, waarvan de moordmethode hetzelfde is als de methodes waar de politiezaak nu steeds meer mee te maken krijgt. De harten van de vermoorde vrouwen worden verwijderd. Wie schuilt hier achter? Wat voor moordenaar hebben we nu in het vizier... of is het toch iets anders?

Ja, het is een bovennatuurlijke kracht, iets wat in de zaak zelf nog amper te geloven valt. Totdat ze kennis maken met een klunzige forensisch expert die ook in hetzelfde ongeloofwaardige verhaal blijkt te geloven. Althans voor de buitenwereld dan.

Dit ontpopt zich tot een creatief werkje, waarin bovennatuurlijke krachten, melodrama, actie, droge humor, toffe karakters, gelikte montage, maar ook toffe zwaardgevechten een stempel vormen. Op den duur is het ook interessant als de tegenstander van Kudo eigenlijk een lotgenoot is. Ook de aanwezigheid van de geest van Kudo's vrouw kwam prima uit de verf en wist gelukkig niet al te sentimenteel te worden.

Kitamura heeft hier ook weer een leuk werkje neergepend. Een verlate Asiamania-titel in mijn dvd-collectie.

Maar beter laat dan nooit...

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Ryûhei Kitamura heeft absoluut topwerk afgeleverd op het gebied van entertainment, maar evenzeer grootse prutswerkjes waar Sky High een voorbeeld van is. Chaotische rommel met slecht acteerwerk en spaarzaam energieke cameratrucjes om wat moois te creëren. De cinematografie oogt kaal en de ideeën weliswaar talrijk, maar geen enkel moment aanvullend op de ander. Het eerste halfuur valt gelukkig nog te behappen, maar binnen een speelduur die 122 minuten aantikt is dat dan ook haast een vereiste. Zeer vermoeiende en soms ronduit kinderachtige cinema waar ik niets mee kan.