• 9.374.478 stemmen

Geregisseerd door: Chia-Liang Liu

Met onder meer: Jackie Chan, Lung Ti en Anita Mui

Gesproken taal: Kantonees

Plot Jui Kuen II

"He's got a secret weapon with a lot of kick."

Wong Fei-Hung heeft zijn vader beloofd om niet meer te drinken, maar hij heeft het erg moeilijk om zich aan deze belofte te houden, aangezien hij zijn Drunken Fist-techniek beter kan uitvoeren als hij dronken is. Hij moet zijn belofte toch breken als hij moet aantreden tegen een groep smokkelaars die waardevolle Chinese kunstvoorwerpen het land uit wil smokkelen.

Wong Fei-hung

Mrs. Wong

Wong Kei-ying

Master Fu Wen-Chi

Counter Intelligence Officer

General rewarding Ying

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik heb dit plaatje maar genomen, want dat vage plaatje van de DVD vond ik maar niks (heeft niets met de film te maken).

Dit vind ik één van de beste films van Jacky Chan. Hij is wel grappig, maar niet te slapstick en er zit erg goede kung-fu in. Vooral de scene dat hij moet vechten tegen tientallen gasten met bijlen die het restaurant waar hij inzit aanvallen is erg goed. Ook de eindscene is erg sterk.

avatar van vic

vic

ja dit is jackie chans beste film. Hij is zo perfect. De vechtscenes zijn stuk voor stuk perfect. Het verhaal is mager maar het gaat toch om de vechtscenes en die zijn stuk voor stuk origineel. D"bastaard beweerd dat project A 2 beter is maar die moet ik nog zien.

Vanaf 8 oktober te huur op video en dvd onder de titel The Legend of the Drunken Master.

avatar van maximus

maximus

Ok jullie hebben me benieuwd gemaakt.

Ik ga hem maar downloaden dan...

geef ik wel een cijfer wat ik er van vind.

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Erg leuk dat ie op DVD uitkomt hier, maar helaas worden we weer opgescheept met een "Amerikaanse versie", dus erg slecht engels gesprolen! Jammer, verpest de hele film.

avatar van Erik_E

Erik_E

heeeeeeeeeele vette film! die vechtscenes zijn niet normaal goed! Ik heb veel kung fu films gezien en dit is toch wel een van de beste!

Ik vind dit een van Jackie Chan's beste film. Het komt vooral omdat de meeste gevechten zo 'serieus' zijn. De humor zit er natuurlijk ook goed bij. Echt een topfilm.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Gezien op DivX onder de titel The Legend of Drunken Master. Is dat dan deze film of deel 1? Hij zag er namelijk wel uit als een film uit 78 en niet uit 94. De film is in ieder geval ontzettend VET. Het verhaaltje gaat nergens over en de humor is in sommige scenes echt te debiel voor woorden maar de vechtscenes zijn wel zo ontzettend mooi gechoreochrafeerd dat het een enorm genot is om hier naar te kijken. Vooral als Chan de Drunken Boxing stijl doet. Het Engels nagesynchroniseerde gedoe was helemaal niet zo storend alleen soms leek t wel of je naar Kung Pow zat te kijken. Ik geef 4 sterren. Weet iemand misschien ook een site of zo waar alles van de verschillende stijlen uitgelegd wordt, want ik zou er graag meer over willen weten.

Ramon K

Suf plot, irritante personages (en dito nasynchronisatie) maar wel een paar heerlijke martial-arts-scene's. Die Drunken Master Style rocks! De rest van de film daarentegen niet. Krappe 2,5*

(en dito nasynchronisatie)

avatar van savi_7

savi_7

vic schreef:

echt niet zijn beste hoor!!! Project-A-2 is ook beter, maar kijk maar eens deel 1 van deze film die is echt super. Moet wel zeggen dat de gevechten erg sterk zijn in deze film, maar bij Jackie zijn films zijn de gevechten altijd sterk. zal ook eerlijk in zijn dat veel mensen andere films van hem beter vinden maar dat is ook wel normaal hij heeft ook een lijst van 95 films, 24 geproduceert,en heeft de regie gehad over 20 films,z'n 15 films geschreven, en heeft ook nog een stuk of 40 films zich zelf gespeelt. en is al stuntman sinds de jaren 60, zelfs ook nog stuntman geweest in 2 Bruce lee films.

avatar van FillumGek

FillumGek

Vond hem erg vermakelijk. Goeie vechtscenes en The Drunken Master-techniek is echt cool Ook vond Ik Anita Mui vaak grappig als ze weer zielig aan het doen is

Zeer geslaagde Chan-film!

avatar van Linn

Linn

grappig filmpje soms haast een beetje flauw

avatar van neo

neo

Ondanks dat ik nog lang niet alles van/met Jackie Chan heb gezien (17 tot nu toe), ben ik eruit wat betreft wat deze film voorstelt binnen zijn carriere. Het is absoluut een van de meest spectaculaire actiefilms die ik ooit zag met Chan, misschien zelfs daarbuiten. De inhoud is zo-zo maar enkele pijlsnelle, wervelende matpartijen maakte alles maar dan ook alles goed. De invloed hiervan is terug te vinden in menig later product. Dit is meetbaar met meesterwerken van John Woo, al mist ie toch wat van die essentiële Woo elementen. Wie Chan films kent weet wat wat die verschillen zijn.

Tijdens de aantiteling krijgt hij credit voor het stuntwerk wat hij deed voor zijn stuntman (dat lees je goed). Zag de Kantonese versie op vhs met nogal vrij vervelende ondertiteling waarbij het pijn aan je ogen deed van het lettertype en de grootte. Ook een aardig voorbeeld van hoe de muziek van de oorspronkelijk componist later is verfrist met een compleet nieuwe score in begin van deze eeuw. 4.5 sterren

avatar van MovieFreak2

MovieFreak2

deze film is erg goed van Jackie Chan mischien een van de beste! dus van mij een 4

avatar van Reinbo

Net herzien en heel lang vroeg ik me af waarom deze zo hoog stond aangeschreven. Er is een aardig groots gevecht in een theehuis na een dik uur, maar Chan heeft betere vechtscenes. Toen kwam het eindgevecht in de staalfabriek en die maakte alles goed. Zonder twijfel Chan's beste gevecht ooit. Dikke 3,5*

Jammer dat hier geen goede dvd van is. Heb zelf de taiwanese met 1:1,85 beeldverhouding en belabberde beeldkwaliteit. (Dit schijnt de beste versie te zijn, maar zou hem dolgraag in het orginele aspect ratio van 1:2,35 zien met een mooie transfer.

Lees net dat de USA versie 1;2,35 is, maar hoe is de transfer?

Sterke film, die perfect past in het early '90s martial arts geweld.

Toch vind ik de combo Yuen - Li nog net iets beter. Iets creatiever, Li zelf is wat beheerster dan Chan.

Neemt niet weg dat hier enkele geweldige gevechten inzaten, en dat die Drunken Style gewoon erg gaaf is. Chan is pijlsnel en heerlijk manisch bij momenten, wat de gevechten dan ook extra indrukwekkend maakt. Ook thumbs up voor de "eindbaas". Wat een voettechniek

Verder nogal wat bekende gezichten die voorbij komen. Andy Lau, Anita Mui en de regisseur zelf (als dat oude ventje). Ondertussen de derde film die ik van hem zien, en qua gevechten steeds erg indrukwekkend. Zeker eens wat meer van z'n oude Shaw Bros films gaan kijken (en niet in het minst 36th Chamber).

Verder typisch filmpje met flauwe humor, en ondertussen ook al de zoveelste Fei Hung film ? Doorheen al die verschillende films krijg je maar een vreemd beeld van die kerel. Deze was trouwens wel iets ruwer (zeker de ruzies met die vader), net als Once Upon A Time in China.

Als filmpje wel aardig, martial arts scenes grandioos, maar niet zo goed als Yuen - Li. Kleine 4* voor deze.

PS: heeft een tijdje geduurd voor ik deze kunnen zien heb, heb hem dan toch eindelijk in de originele taal kunnen kijken. Een pak minder storend.

avatar van skipy05

skipy05

ik vint het een goede film. Maar wel iets minder dan de andere jackie chan films. zeer goede actie. 3.5*

avatar van boschenaar

boschenaar

Reinbo schreef:

Lees net dat de USA versie 1;2,35 is, maar hoe is de transfer?

Deze heb ik in perfecte dvd kwaliteit,alleen zit er engelse ondertitels bij

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Het platteland in deel 1 heeft plaats gewaakt voor de industrialisatie. Het verhaal heeft meer inhoud gekregen en de humor is meer aanwezig en wat "subtieler". Iets te langdradig (10 min minder was prima geweest) maar de actie is top. En zeer zeker een waardige opvolger.

3,5 sterren.

avatar van Torcida

Torcida

Onderhond schreef:

Sterke film, die perfect past in het early '90s martial arts geweld.

Je kan Jet li en Chackie Chan niet met elkaar vergelijken. En zeker niet de films Once Upon a Time in China reeks, met de Drunken Master's van Jackie Chan. Beiden hebben twee volkomen verschillende stylen zowel in acteren als hun techniek.

Ik wil Jet li niet afkraken, maar de films OUATIC waren zwaar overdreven gezien de fighting scenes. Nogmaals Jet Lee is een kunstenaar apart. Maar Jackie Chan als Wong Fei Hung in Drunken Master 2 overtreft Jet Li met zijn OUATIC.

Jackie Chan op zijn best.

avatar van Mug

Mug

avatar van Torcida

Torcida

Mug schreef:

Dank je vlieg.

avatar van The Oceanic Six

Ik hou wel van Jackie Chan films, maar deze was best teleurstellend. Ik moet zeggen, de gevechten en stunts waren uitstekend, maar ik heb nu zoveel Chan films gezien en ze lijken bijna allemaal op elkaar. Beetje het ''dit ken ik nu wel'' gevoel. Het verhaal was er nauwelijks, het sloeg nergens op. Het was meer een opeenschakeling van gevecht naar gevecht. En ook al waren die leuk gedaan, ik had er weinig mee. Na 3x zon gevecht ken je ze ook wel. Dat hele Drunken Boxing gedoe vond ik ook niet erg boeiend.

Mug schreef:

Woo-ping Yuen uiteraard!

Akkoord trouwens dat de stijlen anders zijn, wil niet zeggen dat ik niks mag prefereren of beiden niet mag vergelijken.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Na 3x zon gevecht ken je ze ook wel.

Nou, niet echt. Zeker dat eindgevecht hier, echt fenomenaal.

Ramon K

maar ik heb nu zoveel Chan films gezien en ze lijken bijna allemaal op elkaar.

Maar dit is juist een buitenbeentje. De films die Chan in deze periode maakte waren juist van die flauwe actiefilms. Hier ligt de nadruk weer op de martials arts. Bovendien kent de film lang niet zo veel gevechten als jij indirekt lijkt te beweren. Ik meen 3 grootste actiescenes (marktplein, restaurant, fabriek) en dat valt juist best mee voor een kungfu-film.

Dan heeft hij natuurlijk wel gelijk dat je het na 3 gevechten wel gezien hebt

Vind het verder ook niet zo verwonderlijk dat mensen hier niet veel mee kunnen. Het martial arts genre blijft toch iets redelijk specifieks, zeker als je die oudere Chinese films erbij neemt. Acteerwerk zowel als camerawerk staan ver af van wat we hier gewoon zijn.

avatar van neo

neo

Na zoveel films lijkt ook inderdaad wel veel op elkaar, want er zijn tal van films waarbij ie voor de zoveelste keer het meubilar gebruikt in een gevecht. Juist Jui Kuen II is haast een onwerkelijke film qua actie, ongekend en zelden vertoonde Chan dit soort kunsten. Grappig hoe mensen dan toch verschillen van mening, want ik ken werkelijk niemand die als Chan liefhebber hier bij de actie niet van zijn stoel werd geblazen.

Dan heeft hij natuurlijk wel gelijk dat je het na 3 gevechten wel gezien hebt

Ok! Maar de film is verre van een aaneenschakeling van gevechten. Veel komische/dramatische intermezzo's ook (die ik niet immer zo geslaagd vind). Dat dronken boksen blijft gewoon gaaf. Pas zag ik nog een kung fu flick met een variatie op het dronken boksen: slapend boksen. Dat personage viel na enkele klappen uitgedeeld te hebben steeds in slaap. Had ook wel wat.