Één van Fulci's laatste stuiptrekkingen is dit nog niet te noemen, maar hier liep hij al wel tegen het einde van zijn carriere. Dat is ook te zien qua kwaliteit. Het haalt absoluut niet het niveau van geniale sfeervolle toppers zoals The Beyond en Zombi 2, al is deze Touch of Death voor de fan nog steeds aardig voer. Zie ook nu pas hoeveel stockfootage Fulci uit deze film gebruikte voor
Un Gatto nel Cervello (1990). Acteurs die nooit op de set van A Cat in the Brain hebben gestaan hebben daar gewoon hoofdrollen. Niet on-Italiaans overigens... Zo wist Fred Williamson vele jaren niet van het bestaan van Black Cobra 4. Toen hij jaren later erachter kwam dat de film bestond, bleek dat er met het beeldmateriaal van de eerste drie films gewoon een vierde was gemaakt (zonder dat Williamson er uiteraard een cent aan verdiende).
Brett Halsey heeft de rol van de moordende, en kannibalistische, gokker die zich steeds dieper in de schulden werkt. Op zich geen verkeerde rol van hem. De gore is weer a la Fulci, lekker bruut dus. Merk hier toch wat onvrede over de gore scenes... Onterecht in mijn ogen. Die moord met de
stok, gevolgd door het hoofd in de
oven doet zeker niet onder voor wat we in zijn eerdere werk zagen. Fulci-favorite Fabio Frizzi verzorgt hier helaas niet de muziek, wat dan ook tot een matig soundtrackje leidt. Ook qua sfeer en camerawerk heeft Fulci het allemaal wel eens beter gedaan. Zelfs zijn befaamde zoom-in shots waren dit keer niet van de partij. Af en toe wordt de film zelfs pijnlijk slecht (de operazangeres en het ''komische'' gespeel met de lijken)...
De Cast bestaat uit nog enkele bekende gezichten. Zora Kerova (Cannibal Ferox) is, zelfs met hazenlip, verruit de knapste van het stel. Veel concurrentie heeft ze dan ook niet.. De andere ''vrouwelijke'' personages bestaan uit een dodelijk irritante operazangeres en een mogelijk nog irritanter wijf met een baard... Iets meer eye-candy had de film geen kwaad gekund. Het einde is overigens ook vrij abrubt te noemen. Verder is er ook nog een rolletje weggelegd voor Al Cliver (Zombi 2, Warriors of the Year 2072), die hier wat weg heeft van Jeroen Krabbe.
Nee, alles behalve een meesterwerk van Fulci, maar dat had uiteraard verwacht kunnen worden. Toch is het allemaal niet zo slecht als hier door vele gebruikers, waarvan enkele verbazingwekkend genoeg toch echt genre-fans zijn, wordt beweerd. Daarvoor wordt de honger van de gorehounds teveel gestild en is de film over het algemeen te vermakelijk.
dutchtuga schreef:
Het script is werkelijk rampzalig met fout na fout, (dat bv die zwerver zo'n aanslag overleeft...)
Huh?? Het zou kunnen dat ik een andere versie/cut heb gezien, wat niet ongebruikelijk is bij die Italiaanse filmpjes, maar die zwerver keert daarna toch niet meer terug?..