• 9.374.332 stemmen

La Vida Que Te Espera (2004)

Alternatieve titels: The Life Awaiting for You / Your Next Life

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Manuel Gutiérrez Aragón

Met onder meer: Juan Diego, Marta Etura en Luis Tosar

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot La Vida Que Te Espera

Het sobere leven van de agrariërs wordt er door de strenge Europese regels niet gemakkelijker op. Twee buurmannen krijgen ruzie vanwege een mooie productieve melkkoe. Deze ruzie loopt behoorlijk uit de hand en is voor één boer fataal. Rai, de zoon van de vermoorde man komt naar het dorp voor de begrafenis. De overgebleven boer Gildo (Juan Diego) stuurt één van zijn dochters, Val (Marta Etura), op Rai af om te achterhalen wat hij weet over de moord. Rai (Lois Tosar) toont om dezelfde reden zijn interesse. Langzamerhand ontdekken zij het geheim achter de moord. Maar nog veel belangrijker, zij ontdekken de echte liefde.

avatar van neo

neo

Nu de derde film met Luis Tosar die ik heb gezien en begin die acteurs meer en meer te waarderen. Een hele sterke acteur in ieder geval die vaak goed uit voeten kan met een personage wat nogal moeilijk in elkaar zit of gewoon (voor een gedeelte) een gewetenloze klootzak. Hier is de chemie met Marta Etura fantastisch.

avatar van Freud

Freud

Ineens bedacht ik dat ik hier nooit op gestemd had, heeft nog even geduurd voor ik hem terugvond . Inderdaad een heel mooie film, met goede acteurs en vooral een schitterende setting. Opnieuw een bewijs voor de revival van de Spaanse cinema, die blijkbaar net als de Franse opnieuw aan het opkomen is, net nu Ierland zijn pluimen aan het verliezen is .

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Mooie film om eens een keer te zien.

Vooral erg onderhoudend. Het verhaal stelt niet veel voor, maar houdt je wel bij de leest, aan het einde zelfs een flinke verrassing.

De film scoort bij mij vooral goed doordat de film zich afspeelt in een interessant landschap. De omgeving daar overrompelde mij meer dan in Jean de Florette.

Het hele liefdesgebeuren vond ik te geforceerd en daarnaast ook verre van romantisch. Dat kwam doordat het weer in deze film zeer slecht is waardoor ik mij niet helemaal kon inleven in romantische interventies. De 2 zusjes zagen er fraai uit en speelden naar behoren hun rollen, alleen kan ik buitenromantiek niet koppelen aan een omgeving waar de zon niet schijnt. Net zoals alle overige gebeurtenissen mij een beetje koud lieten, een beetje zonneschijn had de film vast goed gedaan.

De film kent wel een paar leuke momenten, vooral de scènes waarin de koeien gemelkt worden zijn aardig.

Toch is deze film veel te normaal om hem nog eens te herzien. De film moet het vooral hebben van het verhaal en bij een 2de keer zal de verveling toeslaan omdat er nauwelijks met de camera wordt geëperimenteerd.

Op sociaal - emotioneel vlak wat kil en op audiovisueel vlak, niet meer dan redelijk. 3*

avatar van scorsese

Matige film waarvan de opzet niet altijd even duidelijk is. Zo lijken er sommige belangrijke momenten uit de film verdwenen te zijn en zijn de acties van de personages ook niet even duidelijk. Verder wel mooie beelden van het landschap en ook een aardig kijkje in het huidige boerenleven.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een mooie film, afwisselend spannend en romantisch. Opperbeste vertolkingen van Luis Tosar (heeft al vaker bewezen dat je op hem een film kunt bouwen), Marta Etura en Clara Lago (nog erg jong hier, maar al nadrukkelijk aanwezig). De regie en de fraaie omgeving doen de rest. Tezamen zorgen zij voor een onderhoudende film.