Genre: Thriller / Drama
Geregisseerd door: Kaige Chen
Met onder meer: Heather Graham, Joseph Fiennes en Natascha McElhone
Releasedatum: 30 mei 2002
Plot Killing Me Softly
"How do you escape… what you can't resist?"
Een wetenschapper uit Londen besluit haar comfortabele maar saaie relatie met haar vriendje te beëindigen wanneer ze een gevaarlijke en obsessieve band met een mysterieuze bergbeklimmer aangaat. Hij blijkt enkele geheimen met zich mee te dragen. Naar het gelijknamige boek van het schrijversduo Nicci French.
Alice
Jake
Alice's Secretary
Sylvie
Annie~
Ik heb ook het boek gelezen. Binnenkort ga ik de film ook bekijken, want zit momenteel nog in examens. Ik hoop ook dat het zo mooi is als het boek!
iwillneverbe
ik heb de film bekeken en vond hem eigelijk best goed, maar zou iemand die het boek al heeft gelezen misschien contact met me willen opnemen over wat het precies gaat ? want ik zou me graag het boek aanschaffen als het 10 keer beter is als de film en ik de film al best goed vind.
*3,5
ChemicalxNoise
Ik heb deze film nooit uit kunnen kijken, 2 keer kwam het op tv en ik heb nooit kunnen weten hoe het afloop
Zou me dat iemand kunnen vertellen aub?
maurice74
Doet aan als een standaard tv-filmpje, dat je doorgaans op woensdagavonden voorbij ziet komen.
Wel veel seks in de eerste drie kwartier. Daarna wordt de erotiek verruilt voor wat thrillermomenten, die nooit echt spannend worden. Tot aan de laatste 15 minuten is het desondanks alles nog wel uit te houden.
Schiedammer
Een aardige film om een keer te zien maar niet meer dan dat. Verhaal was simpel waarbij je alles al van verre aan zag komen. Het plot zag je ook al aan komen en vond ik in mijn ogen een beetje raar. Maar alles bijelkaar heb ik mij toch wel vermaakt. Beeld kwaliteit was redelijk evenals het geluid dvd 5.1 op dvd. Het enige minpuntje daarbij was dat het geluid aan het eind van de film niet gelijk liep met de film. Kortom ik geef de film toch 3* al vond ik het wel een beetje een typische vrouwenfilm al is daar niets mis mee.
shaanstar
Het boek is beter dan de film, er gebeuren dingen in de film die niet in het boek voorkomen, dat is wel jammer. maar zeker een aanrader.
Arabyus
Ik vond de film idd niet hoogstaant
henk de vries
ik vond het een rotfilm... het acteerwerk was slecht en het einde is compleet anders als het boek. Ik geef het een *2,0
Dudine
ik vond de film wel spannend, ik had ook totaal niet verwacht dat die zus hier achter zat, omdat die adam(?) best geweldadig overkwam, voor mij niet een voorspellend einde dus (A)
maerk
Dit vond ik dus een vreselijke film! Ik keek om de vijf minuten op mijn horloge om te kijken wanneer ie nou afgelopen zou zijn. Het ergste van de film vond ik het acteerwerk van Graham, hierboven lees ik vaak dat ze goed speelde maar ik deel die mening absoluut niet. Ze speelde heel erg slecht en daarnaast is ze ook enorm lelijk. Joseph Fiennes vond ik ook erg tegenvallen, hij kan veel beter.
De romance tussen Graham en Fiennes was wel wat overtuigender maar die was er bijna alleen maar in het begin. Het verhaal is in de film erg slecht uitgewerkt. Je kunt denk ik veel beter het boek lezen.
Ik heb me de hele film lang verveeld, dat is er bijzonder en verdient dus niet meer dan 0,5*. Een cijfer dat ik niet vaak geef maar hier helemaal op zijn plaats is.
Mary_Shaw
kan iemand me zeggen hoe het boek eindigd
thomzi50
- 1991 berichten
Wat een slechte film zeg. Het verhaal is verschrikkelijk slecht uitgewerkt en onrealistisch, het acteerspel is matig (op een paar rollen na), de dialogen zijn slecht en er is geen enkele suspense of iets dergelijks aanwezig. Snel gemaakte pulp.
gauke
Knullige film. Het boek is twintig keer beter.
niethie
Saai, standaard en voorspelbaar erotisch trillertje. De mooie Graham maakt veel goed maar zij alleen maakt het natuurlijk nog geen goede film.
xenne
Sjieve
Net iets beneden het gemiddelde, maar beter dan de gemiddelde recensie zou doen vermoeden.
Ik vond het acteerwerk nogal matig, de regie "low budget" doen overkomen. Verder vond ik dit een enorm spannend en broeierig boek. De spannende sfeer hing soms ook in de film, van broerigheid heb ik niets gemerkt. De "sex" in de film komt een beetje plichtmatig over. Zoals zo vaak bij verfilmingen van spannende boeken, mis ik een aantal in het boek zeer belangrijke stukken.
predator
- 1953 stemmen
Lees het boek, kijk niet de film. Graham en/of Fiennes deden me helemaal niks. Komt niet in de buurt van bijvoorbeeld Basic Instinct.
valerio2003
Ik vind dit echt een hele goeie film er zit spanning,sex en goed acteerwerk in en het einde is heel erg verassend.
Ik vind Fiennes wel een lekker ding alleen vind ik graham niet zo'n leuke actrice om te zien maar ze speelt het wel goed.
GuyOverboard
Redelijke film, ik vond dat het er allemaal een beetje goedkoop uitzag, maar het verhaal was goed.
De film is wel ontzettend voorspelbaar,je had al meteen vanaf het begin door dat die zus er iets mee te maken had..
OlafK
Na een nogal langzaam opbouwend begin, een behoorlijk pittig en interessant middenstuk, komt de film uiteindelijk tot een behoorlijk afgeraffeld einde. Het leek wel alsof de film niet langer dan pak 'm beet een dikke anderhalf uur mocht duren. In plaats van het langzame einde, had men dan misschien beter meer tijd in het einde moeten steken, want na een boeiend en spannende kern van het verhaal, blijft nu maar weinig van dat gevoel over. Erg jammer!
LEIDENAAR187
Dankzij een naakte graham geef ik geen 0.5
Flipman
Ik had gisteravond geen zin in deze film, zeker niet nadat ik het gemiddelde zag. In de titels zag ik echter dat Ulrich Thomsen ook meespeelde en speciaal daarvoor bleef ik zitten. 'k Ben dol op die gast! Begint m'n favoriete acteur te worden! Zijn rol is echter zeer klein. Maar goed ook, zijn aandeel heeft zo'n enorm gebrek aan noemenswaardigheid dat ie deze film gemakkelijk van z'n CV kan houden.
Ik weet niet of mensen de film Gone weleens hebben gezien? Daarvan kon je gewoon direct 't verloop/de afloop voorspellen en dan nog zijn er mensen die dit erkennen maar de film alsnog goed vinden. Serieus, dat snap ik niet!
Maar goed, de synopsis van die film laat je al meteen weten hoe de film zal eindigen en in grote lijnen wat er met de hoofdkarakters zal gebeuren. Dat is in deze film wel anders; er zit zowaar een twist in! Toch wordt deze niet op een manier gebracht dat de film kan boeien.
Het begin van de film stond me al tegen. Heel erg over the top. De naïviteit die van het scherm droop en de koele blikken van Adam deden mij zeer diep zuchten. Toch bleken die koele blikken ons nu juist op het verkeerde spoor te brengen! Maar dat doet de film dus weinig goeds. De film kabbelt namelijk door op een erg bekend scenario en wordt geleid door een protagoniste met het zogeheten dumbass-in-distress-syndrom. Alice wordt namelijk achterdochtig en merkt dat ze hem nauwelijks kent. Daarvoor is een oplossing. Die heet COMMUNICATIE!!! PRAAT dan met die gast, Trut! Maar nee, ze heeft het veel te druk met wilde seks hebben met en verdrinken in het mysterieuze aura van Adam.
OK, ze verliet dus haar geliefde Jake voor Adam. Goed. Daarmee scoort ze al minpunten bij de kijker. Maar dat ze zo blond is dat ze zelf het gevoel heeft dat ze nergens anders goed voor/in is dan exotische seks en zichzelf bovendien niet in staat acht tot het voeren van een normaal gesprek wekt al helemáál irritaties op! 'Ik weet niks over zijn verleden!' Nou, met al die kinky spelletjes van hem weet je in ieder geval waarin hij zichzelf in het verleden heeft getraind. Is haar onwetendheid over zijn persoontje geen teken van desinteresse en speelt dit haar slechts parten wanneer ze het gevoel krijgt in gevaar te zijn? Nou, in dat geval verdient dit personage een marteldood in mijn ogen! Ik had ergens al teruggelezen dat Alice in het boek helemaal niet zo onnozel is en dat hoop ik maar, want het is tijden terug dat een protagonist zoveel irritatie bij me opwekte.
Zo'n 75 minuten lang hoop je dat de film een conclusie krijgt. Niet omdat je de clou zo graag wil weten, maar omdat je wil dat ie afgelopen is. Maar omdat je toch al aan het kijken bent, probeer je de film maar te volgen. Dat lukt die eerste vijf kwartier ook erg goed, maar de ontknoping komt zo razendsnel, dat je denkt dat je iets gemist hebt! Ik in ieder geval wel. Er worden zoveel wilde conclusies getrokken dat ik eigenlijk de neiging kreeg om heel de film terug te spoelen: de vermoedens van Alice over de motieven van de moorden, de manier waarop Debbie zoiets heeft van:'Oh ja, zou nog wel 's kunnen kloppen ook, nou je het zegt!' En dan de manier waarop details worden ingevuld en wilde vermoedens zoals de precieze begraafplaats van Adele juist blijken te zijn, waar halen ze dat allemaal vandaan?! Moet je daarvoor het boek misschien hebben gelezen? En dan nog de haastige, maar totaal niet boeiende wijze waarop uit de doeken wordt gedaan dat Debbie de eigenlijke killer is. Oh, for crying out loud! Niet dat ik het al direct had vermoed, maar wel dat er sprake was van betrokkenheid, dat zag je al aan de manier waarop ze met Alice bevriend probeerde te raken, dat mens was niet te vertrouwen. En in plaats dat de film meteen afgelopen is, krijgen we eerst nog een totaal oninteressante epiloog, waarin we leren dat Alice helaas niet aan een verschrikkelijke ziekte is overleden. Jammer! Dat zou de film nog enigszins de moeite waard maken!
Heel Killing Me Softly was een poging om zoveel mogelijk kinky seks scènes in een film te krijgen en die scènes waren blijkbaar zo duur dat de rest van 't geheel aan kwaliteit moest inboeten. Die scènes waren op zichzelf al zo overdreven, ik irriteerde me er mateloos aan. Ze vertraagden de film alleen maar. En die was op zichzelf al absoluut niet boeiend!
Waren er ook positieve punten? Jazeker. Ulrich Thomsen. Ook al had zijn personage zo weinig invloed dat die ook weggelaten had kunnen worden.
Wat een baggerproductie is dit! Enorme afrader!
Leuke recensie, ben het over het algemeen wel met je eens, de acties van Alice over de hele film zijn verre van logisch.
Ze komt ook over als een domme koe, dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest?
Ik bedoel:
"Hoi, ik heet Alice, ik stap met een wildvreemde in de taxi om vervolgens een potje te sexen. Vervolgens verlaat ik mijn geliefde voor iemand die ik totaal niet ken. Ik vind het totaal niet nodig om meer over zijn verleden te weten te komen. Communiceren doe ik niet aan want ik doe alleen aan potje seks met hem."
Dat ze aan het einde van de film het aan het totaal verkeerde eind heeft is natuurlijk ook meer dan logisch, na al haar achterlijk onlogische handelingen.
Niet dat Joseph Fiennes wel goed speelt in deze film, want hij komt ook gewoon over als een houten klaas, vind je het gek dat jou vriendin jou van de gekste dingen verdenkt.
Communicate hebben ze beiden blijkbaar nog nooit van gehoord.
Slechte pogisch tot een erotische thriller, dankzij alle domme en onlogische handelingen in de film.
Enkel de erotische scenes waren het bekijken waard, maar da's logisch als man zijnde.
French.
En de goedkope boekverfilmingen. Ben geen echte lezer, maar kan me voorstellen dat het boek mij meer plezier had gebracht dan deze goedkoop ogende TV-productie.
Nu is er niets mis met de euro-bakken bij de Blokker's en Aldi's, maar veel te vaak is dit een onheilspellend teken aan de wand.
Zo ontbreekt het hier aan echte spanning en geloofwaardigheid. Ook het plot is zanderig. Hetgeen minder erg zou zijn ware het niet dat de acteerprestaties ook niet echt overhouden. Erotisch? Hmmm, i.i.g. niet geil.
Chen mocht voor straf weer terug naar China. En Fiennes? Die had misschien wel mee gewild. Was er misschien iets van zijn carriere terecht gekomen.
Zeer matig thrillertje.
misterwhite
Een saaie film met soms toch een intressante wending.
Er zit soms ook eens een erotisch moment in wat de film absoluut niet beter maakt.
2* voor toch soms eens wat spanning.
Stephan
The film's tagline is "How can you escape... what you can't resist?" Apparently audiences managed to do both.
Heathers lichaam is het enige spoor dat deze film op het internet achterlaat.
Het boek was best ok, deze verfilming allesbehalve.
nightbreed
Matig werkje met een goede regie dat redelijk begint en steeds matiger wordt. Een paar scenes zijn tenenkrommend cliche en slecht, waardoor ik me een beetje ging ergeren aan de film. Het acteerwerk is ook niet meer dan matig.
Eigenlijk alleen gekeken vanwege Heather Graham. Daar heb ik wel een beetje een zwak voor en ze gaat in deze film ook nog eens regelmatig uit de kleren dus dat is zeer mooi meegenomen. Het verhaal vond ik niet niet echt boeiend en ook niet spannend. Het einde was enigszins aardig maar ik was blij toen de film was afgelopen. Matige film die alleen door Heather Graham het kijken waard is.
johnboer
Leuke thriler voor tussendoor. Amusant. Meer niet. Beetje overdreven en vaak niet erg realistisch.
Acteerwerk ook niet top. Maar ach, niet alle films kunnen top zijn.
Dus, lekker voor de zondagmiddag als je een keer niks te doen hebt.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen