• 9.376.236 stemmen

Geregisseerd door: Kaige Chen

Met onder meer: Heather Graham, Joseph Fiennes en Natascha McElhone

Releasedatum: 30 mei 2002

Plot Killing Me Softly

"How do you escape… what you can't resist?"

Een wetenschapper uit Londen besluit haar comfortabele maar saaie relatie met haar vriendje te beëindigen wanneer ze een gevaarlijke en obsessieve band met een mysterieuze bergbeklimmer aangaat. Hij blijkt enkele geheimen met zich mee te dragen. Naar het gelijknamige boek van het schrijversduo Nicci French.

avatar van Mich

Mich

Ben heeeeel benieuwd naar de film, het boek was in ieder geval heel indrukwekkend. Af en toe niet echt "leuk" om te lezen (sommige dingen zijn gewoon misselijkmakend) maar ook als je het uit hebt blijf je er nog wel even mee bezig.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Lijkt mij ook wel interessant, denk dat ik deze wel in de bioscoop ga kijken.

avatar van shayed

shayed

Lijkt mij ook niet onaardig, er schijnt trouwens erg veel seks in te zitten.

avatar van aburefan

aburefan

als ik sex wil zien kijk ik wel naar een pornofilm

avatar van nientje00

nientje00

Vond de film wel okee,al is ie niet als het boek, wel heel veel sex dat was wel jammer

avatar van Lis

Lis

Ik ben ook erg benieuwt..heb het boek gelezen en ook daar komt veel sex in voor.

Maar dat is ook een beetje de rode draad denk ik tussen deze 2 mensen dus ja...dat zie je dan idd wel in de film terug.

avatar van EmDee

EmDee

wel heel veel sex dat was wel jammer
Huh, Heather Graham!!!

Aanvankelijk een redelijk opgebouwd verhaal, maar naarmate de film vordert laat de plot teveel steekjes vallen.

Het begint als een passievol liefdesverhaal (veel seks). Deze introductie van twee geliefden duurt vrij lang. Daarna wordt het spannender, maar de film bedient zich van teveel standaard thrillerelementen, zodat het nergens echt spannend wordt. Ik had het idee dat de makers mikten op een soort Basic Instinct. Aan die film kan het absoluut niet tippen.

Ik zag de film met mijn broer die het boek gelezen heeft. Driekwart van het boek is in de film weggelaten, en het laatste gedeelte van de film is zelfs totaal anders dan het einde van het boek.

Ik vond het einde van de film maar wat afgerafeld, en ook een behoorlijke anti-climax. Een scriptschrijver is flink aan het sleutelen geweest aan het dikke boek van Nicci French. Wat overgebleven is, is een standaard thriller.

Heather Graham speelt overigens heel behoorlijk. Ik heb niet veel films met haar gezien, maar hier laat ze zien dat ze ook een vrij serieuze rol aan kan.

ALs ik hoor van m'n broer wat ze allemaal wel niet veranderd hebben, vind ik dit belachelijk. Bedenk dan zelf een verhaal.

2,5* dacht ik eerst aan, maar vanwege de anti-climax nog eens 0,5 ster aftrek. 2 sterren dus.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

als je, net zoals ik, tientallen thrillers en detectives per jaar leest, zie je de ontknoping van mijlenver aankomen.

Volgens mij wisten ze niet echt wat ze wilden, een thriller of een naaktfilm maken.

Nou had ik geen bezwaar tegen de naakte Heather, maar het remt het verhaal toch wel heel erg.

avatar van Lis

Lis

Nou...er zat wel spanning in,maar het boek was beter.

Evenzogoed keek het lekker weg en ik vond het feit dat er erg veel sex in zou zitten wel meevallen eigenlijk.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Durf het bijna niet te zeggen, maar erg mooie cinematografie.

avatar van Redlop

Redlop

Toch maar geen boeken van Nicci French verfilmen, wordt er niet beter op.

Heather Graham acteert niet erg overtuigend. Slappe film.

avatar van wackyboy

wackyboy

Heb het boek niet gelezen, maar als je de film hebt gezien vergaat je de lust om ooit nog maar eens aan een boek van Nikkie French te beginnen. Wat een voorspelbaar plot zeg!

Daarbij zet Heather Graham wel een enorm onnozel wicht neer. Misschien kan iemand die het boek gelezen heeft zeggen of dat in het boek ook zo is. Anders is dit nogal een miscast geweest. Waarschijnlijk gecast omdat ze er geen problemen mee heeft om 30 keer haar borsten te laten zien (geschat aantal, heb niet geturfd).

't Is omdat Videoland zo gul was om deze film gratis weg te geven, anders had ik hem waarschijnlijk niet eens gehuurd.

avatar van starbright boy

Nicci French schrijft (of liever schrijven) de ideale vakantielectuur. Spannende pageturners met redelijk intelligente plots. Geen boeken die zoveel indruk maken dat ze je de rest van je leven bijblijven, maar ideaal voor in de vakantie.

Ook van dit boek was een fraaie film te maken. Maar deze film faalt daarin echt volledig. Eerste manco is de casting van Heather Graham en Joseph Fiennes in de hoofdrollen. Chemie ontbrak compleet tussen deze twee flutacteurs. En dat in een film die over de ultieme passionele verliefdheid gaat. De muziek is cliché Hollywoodmateriaal en veel te dominant aanwezig. Het script legde nadruk op de sexscenes, maar de gemmiddelde erotische RTL5 film bevat meer passie. Het script is totaal uit evenwicht en maakt onlogisch wat perfect logsich had kunnen zijn.

Doodjammer dat van een sterke thriller zo'n buitengewoon slappe film is gemaakt.

wackyboy: In het boek is het personage van Graham niet onnozel.

avatar van wackyboy

wackyboy

Okay; volgende vakantie zal ik wel eens een Nicci French boek proberen.

avatar van Purmerend

redelijk spannend ,maar niet meer dan dat

maar wel met een zeer mooie heather graham

voor de rest erg standaard

heb het boek niet gelezen maar dat schijnt veel beter te wezen

Je hebt zeker die 4cd pack gekocht met the unsaid, killing me softly, monster's ball en original sin..

avatar van Stevo

Stevo

Wel een heftige sex-scene in deze film. http://ryoni.com/media/heather...

Nuttig linkje .

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Hooray for Heather!

avatar van Nieke

Nieke

Heb 3.5 gegeven. Eigenlijk maar één van de twee erotische thrillers die ik ken waarvan de seks mooi in beeld is gebracht. Meerdere klanten zijn het met me eens. (Andere = original sin)

Ik vond het soms wat stuntelig overkomen, maar dat leek me ook veeleer de bedoeling; Heather die haar piekfijn geregeld leventje achter liet.

Omwille van de mooie scènes dus die drie en half, mss wanneer ik 'm nog eens bekijk dat het meer of minder wordt. (Laatste keer bleef ie steken bij de chalet / wurg scène .)

Vrouwvriendelijk filmpje zou ik het zelfs durven noemen

avatar van lila

lila

wat heerlijk passievol

avatar van xangadix

xangadix

Heather zal best een lekker ding zijn, maar de film vind ik behoorlijk geforceerd.

avatar van ~Jewel~

~Jewel~

Ik vond dit echt een sexy film! Joseph Fiennes is echt goddelijk in deze film!

Het verhaal is mooi en passievol!

avatar van BadEend

BadEend

kappeuter schreef:

Het begint als een passievol liefdesverhaal (veel sex). Deze introductie van twee geliefden duurt vrij lang. Daarna wordt het spannender, maar de film bedient zich van teveel standaard thrillerelementen, zodat het nergens echt spannend wordt. Ik had het idee dat de makers mikten op een soort Basic Instinct. Aan die film kan het absoluut niet tippen.

^ Idem.

Nx meer aan toe te voegen ..

avatar van Matthis

Matthis

Nieke schreef:

Vrouwvriendelijk filmpje zou ik het zelfs durven noemen

voor 10 euro bij kruidvat een dvd-box met én Killing me Softly én Original Sin.. Wat voor jou dus:P
Verder zitten daarin The Unsaid (met Andy Garcia, erg goed) en Monster's Ball.
voor 10 euro hoef je daarvoor niet te klagen.

avatar van ehuurman

ehuurman

Voor 2,50 bij de witte boekenhandel gekocht. Da's dus precies een euro per ster! Zo wil ik wel meer films kopen

avatar van Waku

Waku

Wat een trage film.

Lijkt wel in het begin een slappe soft sex film.

Behalve die sexscenes doolt Heather Graham de gehele verdere film wezenloos een beetje rond op zoek naar de mysterie van haar "spannende"kunstenaar.

Het einde van de film moet waarschijnlijk het geheel nog mysterieuzer maken maar het wordt enkel nog slapper

en onhangzamenhangend.

2,5*(omdat Graham zo'n heerlijke verschijning is)

avatar van Tarkus

Tarkus

Vond dit best een goede film. Heather Graham en Joseph Fiennes spelen hun rol met verve.

En het verhaal, hoewel het op het einde wel voorspelbaar is, zit knap in elkaar.