• 9.381.101 stemmen

A Series of Unfortunate Events (2004)

Avontuur / Komedie | 108 minuten

Genre: Avontuur / Komedie

Alternatieve titels: Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events / Lemony Snicket: Ellendige Avonturen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Brad Silberling

Met onder meer: Jim Carrey, Emily Browning en Liam Aiken

Releasedatum: 23 december 2004

Plot A Series of Unfortunate Events

"Mishaps. Misadventures. Mayhem. Oh Joy."

Violet, Klaus en Sunny Baudelaire zijn drie intelligente kinderen die te horen krijgen dat hun ouders zijn omgekomen in een brand, en dat ze hen een enorm fortuin hebben achtergelaten dat ze pas mogen hebben als het laatste kind oud genoeg is. Ze komen te wonen bij Oom Olaf, een gierig familielid die probeert het fortuin te stelen en voor zichzelf te houden.

Violet Baudelaire

Dr. Montgomery Montgomery

avatar van joeri15

joeri15

Rascal schreef:

Mooi gemaakte film en special effects (behalve die scène met die baby en die slang) en ik vond Carrey op een gegeven moment wel irritant dat ie telkens weer terug kwam. 2.5*

je vond de film dus erg mooi :S en dan geef je 2.5*, nou ja... dat bepaalt iedereen zelf maar ik vond dit zo'n mooie en leuke film! Echt een aanradertje vooral als je van een simpel maar toch mooi verhaal houdt, ondanks dat ze aan het begin wat anders zeggen, hehe... ****4****

avatar van Ace Ventura

Ace Ventura

Leuke film allen de rol van jim carrey was maar irritant ik had hem liever komischer met leuke stemmetjes etc. Toch leuke film, mooi verhaal en best mooi decor van mij krijgt hij een 3*

avatar van ewalk

ewalk

Aardig, onderhoudende en vreemde film. Slaat eigenlijk nergens op. De duistere sfeer, fraaie decors en improvisaties van Carrey brengen de film toch naar een iets hoger level.

***

avatar van IcU

IcU

Erg mooi gemaakte film. Dat meisje vond ik erg goed acteren en Jim doet dat ook. Ik had iets meer ervan verwacht, maar zo is het ook goed.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Damn Emily Browning is mooi... (dat mag ik zeggen als 15-jarige )

avatar van elsterno

elsterno

Verschrikkelijk!! Ben halverwege de bioscoop uitgelopen en dat doe ik echt vrijwel nooit!

Langdradig, niet grappig, (voor het eerst) irritante Jim Carrey. Nee niks voor mij.

avatar van Anonymous

Anonymous

ewalk schreef:

***

Eens.

avatar van Modar

Modar

Film is opzich wel geinig bedacht, maaar vond er geen reet aan, heb hem halverwege uitgezet. Had toch een compleet andere film verwacht. wel mooie decors enzo..

geef deze film 2.5 ster omdat ie zo tegen viel

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

Film was leuk, alleen Jim Carrey onuitstaanbaar, zonder hem had ik hem 3 sterren gegeven, nu anderhalf.

avatar van Sannepan

Sannepan

Ben het eens met Dikkie Post. De boeken zijn zeker goed bedacht en de film had erg mooie decors. Ook best goede acteerprestaties, alleen Jim Carrey blijft ook mij irriteren. Hij doet in bijna elke film ontzettend hyperactief (kleine uitzonderingen daargelaten) Nou kan hij dat in een aantal van zijn films heel goed doen, omdat dat gewoon bij z'n rol hoort (Liar Liar) Maar hier past het gewoon niet in z'n rol! Ik kon nou niet bepaald bang van hem worden, alleen maar omdat hij er op een gegeven moment voor koos om zoveel clownsachtige bekken te gaan trekken. Maar dat doet hij volgens mij een beetje te vaak: in vrijwel al z'n films haalt hij van die vreemde capriolen uit. Iets wat z'n acteerwerk niet veel goed doet (dat vind ik tenminste) Misschien moet ik hem toch maar eens vaker in een drama zien, want hij heeft al bewezen dat hij ook kan acteren zonder van die vreemde capriolen.

Dit verhaaltje was in ieder geval niet wat ik er van verwachtte. Het was helemaal niet zo bijzonder als ik gehoopt had. Onze televisiegids gaf er 4* voor en ergens heb ik gelezen dat het een soort van 'opvolger' was van de Harry Potter films.

Dus ik dacht: een beetje meer van hetzelfde. Het leek er niet eens op

2,5*, omdat hij nog wel te doen was, maar meer ook niet.

avatar van frodette

frodette

Leuke film goede acteerprestatie van Jim Carry vooral de kleine Sunny vond ik goed ik geef 4*

avatar van Sannepan

Sannepan

Sunny deed het inderdaad niet slecht, dat moet ik toegeven

Maar eigenlijk moet ik Sunny's zeggen, want ze werd dus gespeeld door een tweeling Omdat het voor 1 zo'n klein kind natuurlijk veel te vermoeiend is om een hele film te draaien (en het bovendien niet mag) wordt 1 personage dan maar door twee van zulke kleintjes gespeeld.

Maar ik vind het wel een prestatie dat die kleintjes dan zo goed acteren! Waarschijnlijk hadden ze nog geen idee waar ze precies mee bezig waren en was het meer een spelletje voor ze Maar toch: niet slecht

avatar van Plintkabouter

Plintkabouter

ik vond Carrey's rol geknipt voor hem, een getikte oom... Carrey + Getikt = Bingo.

Toch had ik na de film echt zoiets van: zin in eten. Niet hoeven nadenken over de film, en ben nu ongeveer alweer de helft vergeten (overdrijven is ook een vak ).

Kreeg eerst een 4, toen een 3,5, nu een 3 omdat het toch een film is die ik snel ga vergeten.

Door de vele verhalen zat er niet echt een spanningspiek in, en het eind vond ik ook tegenvallen (kan natuurlijk moeilijk anders met nog 7 andere boeken).

Ik vond alleen dat ze bij elke voogd zo weinig ingingen op details etc etc en vraag me af of dat in het boek ook zo kort beschreven word.

avatar van donnie darko

donnie darko

vooral de intro vond ik ook geniaal. The happy little elfs.

avatar van savi_7

savi_7

donnie darko schreef:

vooral de intro vond ik ook geniaal. The happy little elfs.

is ie de moeite waard om tezien, want zelf denk ik van niet.

avatar van nymphedeseaux

nymphedeseaux

ik vond de film erg leuk, en zoals al eerder gezegd was heeft ie mooie decors en is jim carrey echt geknip voor deze rol.

avatar van Yoke

Yoke

Ik had meer verwacht van de film. Hij was wel grappig (leuk die ondertitels voor het gebrabbel van Sunny) en Jim Carrey is de juiste (prettig gestoorde) persoon voor Olaf. Maar het einde was niet veel soeps. Ik heb dan maar genoten van de eindgeneriek.

avatar van Bigby

Bigby

Was mooi gemaakt, maar wel errug kinderachtig.

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

De film sprak mij niet zo aan, daar waar ik meestal wel een liefhebber van Carrey ben vond ik hem hier eigenlijk oersaai. Geen geweldige humor, en het verhaal boeit mij in ieder geval voor geen meter.

Had er veel meer van verwacht, voor wie een typische Jim Carrey hoopt te zien zeg ik : "Niet kijken,..doorlopen ".

2* voor de film en de decors doen daar nog een half puntje bij. 2,5 * dus

avatar van masterview

masterview

Film vond ik erg tegenvallen weinig humorvol en idd erg saai...kon me totaal niet boeien......Niet wat ik van een Carrey verwacht.......Een lage waardering van mij 1 sterretje

avatar van seth gecko

seth gecko

goeie familiefilm deze.

in de eerste plaats vertelt de prent een leuk ouderwets verhaaltje .
de visuele stijl is heerlijk,de decors en kostuums zijn indrukwekkend en zitten vol leuke details. (af en toe deed het me aan Burton denken)

De kinderen spelen hun rol goed maar het is toch Carrey die de show speelt.

zijn Olaf is lekker gemeen en theatraal en zijn andere typetjes zoals Stefano de italiaan en captain Shaw zijn gewoonweg hilarisch om te zien.
ook is het erg straf als je weet dat 80 procent van zijn tekst uit improvisaties voorkomt en afwijkt van het oorspronkelijke script.
op de dvd staan nog een aantal erg leuke stukjes,waaronder een Shakespearepersiflage die heerlijk over the top gaat.
Enige jammerige vind ik eigenlijk na het kijken van de deleted scenes
in de film wordt Olaf erg snel geklist op het podium,maar de oorspronkelijke bedoeling was dat hij een ontsnappingspoging zou wagen,hij oefent eerst 3 keer een gemene lach en vliegt dan van het podium aan dat touwding waarmee hij afgekomen was...had hij dan gevallen en ze het zo eringestopt was het subliem en hilarisch geweest,maar dit is slechts wat muggeziften

de film is leuk,entertainend en visueel indrukwekkend kijkvoer waar je met het hele gezin naar kunt kijken.
meer moet dat niet zijn,en daarvoor 4****

avatar van Anakin01

Anakin01

deze is wellicht een van de grappigste komedies die ik ooit gezien heb

avatar van otherfool

otherfool

Heerlijke film met een uitstekende Carrey (zoals je mocht verwachten) en een uitzonderlijk goed spelende jonge cast. Spannend, soms zelfs intens, maar ook ontroerend en grappig. Een uitzonderlijke mix, maar goed neergezet. Mooie effecten en een geweldige intro van Law. Harry Potter eat yer heart out!

Minpuntje was de 'pratende baby', hoewel de rest van de zaal dat het leukste vond...

3,5*.

avatar van Flipman

Flipman

Wow! Dit leek me eigenlijk wel een verhaal voor Tim Burton om te verFilmen, maar ik krijg nu de indruk dat zelfs híj het niet beter had kunnen doen! Ik heb slechts het eerste deel van deze reeks gelezen, jammer dat ik ter voorbereidingen de anderen niet ook heb gelezen. Maar daardoor bleef er een beetje verrassing inzitten ! Het einde van de Film is bijvoorbeeld het ietwat aangepaste eindevan het eerste Boek, von'k wel leuk.

Prachtige production design, mooi acteerwerk, ik zou haast fan worden van Jim Carrey ! Ik heb zijn Films altijd cool gevonden, maar deze rol is écht voor hem weggelegd! De Film is overigens wel wat komsicher verteld dan het eerste Boek, vond ik wel aangenaam. Dat Sunny ook werd ondertiteld vond ik een groot pluspunt ! Best hilarish af en toe: "Er komt hier iemand uit het Gekkendorp! Ja, de Burgemeester van het Gekkendorp!"

Het deed allemaal ietwat Tim Burton-achtig aan, maar een kopie durf ik het echt niet te noemen! Ik vind Tim Burton een Grootmeester, maar ik denk zelfs bijna dat als híj de Film had gemaakt, de Film minder zou zijn geweest.

'n Vijf.

avatar van catweasel

catweasel

Dit is een prachtige still. Lemony Snicket

Precies de sfeer die de hele film terugkomt.

Ik vond de film alleen om de stijl al de moeite waard.

En waar kun je films beter bewonderen dan in de Bios?

avatar van neo

neo

yorrick schreef:

Wat betreft de muziek van Scissorhands weet ik het niet, maar muziek van American Beauty lijkt me onwaarschijnlijk. Een van de thema's in de soundtrack lijkt veel op een thema uit American Beauty (het tingel-tangel thema (ik weet even geen andere omschrijving )). Dit zit ook in de trailer.

Dat is van Newman's Pay it Forward. Diens stijl met die score was nogal verdomd in dezelfde lijn als American Beauty.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Leuke film, het is een vaag verhaal maar dat is juist wel het leuke van deze film, leuke effecten en het acteerwerk van Jim Carrey is weer geweldig.

zo veel karakters in een film is echt ontzettend leuk en knap geacteerd van hem.

Kinderen zijn ook perfect gecast.

avatar van Kate Winslet

Kate Winslet

Leuke film en grappig ,maar was een beetje toch zielig en ik vond het een avonturige film ik geef

4 *

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Een lange tijd terug gezien, maar wat ik nog wel weet was dat ik er totaal niets aan vond. Ik vond het saai, en kon mezelf er ook echt niet toe krijgen om er iets leuks in te zien. Zelfs Carrey vond ik veel minder leuk dan ik hem in andere films zie - terwijl de enige reden dat ik hem ging kijken was dat Carrey erin speelde. Ik vond er eigenlijk niets aan, het enige wat het had was nog een tikje charme hier en daar. Maar in het algemeen ben ik er totaal niet enthousiast over.

avatar van WB

WB

Leuke film, en grappig gespeeld door Carrey. Mooie effecten ook gebruikt. Kwam alleen niet op het niveau van Carrey's andere films.... helaas...

Maar wel vermakelijk.

3,5 sterren