• 9.369.458 stemmen

Geregisseerd door: Steven R. Monroe

Met onder meer: Dennis Hopper, Kelly Brook en Hippolyte Girardot

Gesproken taal: Frans en Engels

Plot House of 9

"Nine Strangers. One House. Only One Will Get Out... Alive."

Negen mensen die elkaar niet kennen worden ontvoerd en opgesloten in een villa. Al snel komen ze erachter dat ze onderdeel zijn van psychopathisch spel, waarbij slechts één van hen de villa levend mag verlaten. Wie? Dat zullen ze zelf moeten bepalen. De uiteindelijke winnaar zal beloond worden met vijf miljoen dollar. Het brein achter deze zieke marteling lijkt zijn zin te krijgen. Stuk voor stuk maken de lotgenoten elkaar af, en al snel staan de laatste overlevenden lijnrecht tegenover elkaar...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Film Pegasus

Kruising tussen Saw en The Cube. Opzich wel een leuke film als je je er niet aan stoort dat het soms nogal voorspelbaar is. Dennis Hopper is hierin nog slechter dan gewoonlijk. Maar ook bij de andere personage had misschien wel wat meer uitwerking van de karakters gemogen. Wel eens leuk om te zien.

avatar van Mug

Mug

Ik zat me te ergeren aan iedere (cliche) karakter in de film. De enige reden dat deze film aandacht heeft gekregen is omdat Dennis Hopper (als enige bekende acteur) erin speelt... als Ierse priester [ik verzin het niet].

De film maakt zich helemaal belachelijk op het moment dat de drankkast geopend wordt omdat iedereen in een dipje zit. Een of ander dom nummer klinkt door de luidsprekers en iedere persoon heeft een persoonlijke fles drank tot zijn/haar beschikking, en zuipen maar, want dat is dan ook nog maar de enige oplossing (blijkbaar) op dat moment. En dan gaat het natuurlijk finaal mis met alles in de film, inclusief het o zo verrassende einde, dat bij mij niet meer opleverde dan een zucht en opgetrokken wenkbrauwen. Belachelijkheid alom in deze prutfilm met prut-acteurs (nee, Hopper kan het echt niet redden).

avatar van Elineloves

Elineloves

De eerste keer dat ik de film zag vond ik hem erg vermakelijk, hij was me lang bij gebleven. Ik heb hem nog niet zo lang geleden waar gezien, en ik vond het nog steeds een filmdie de moeite waard was. Uiteraard merk je tijdens het kijken en achteraf dat er behoorlijk wat verbeterpunten zijn, maar bij welke film heb je dat niet tegenwoordig?

3.5 *

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

misschien cliche verhaal, maar het had nog wat leuks kunnen worden, zeker voor de liefhebbers. maar is zo saai uitgewerkt. geen spanning, wat mislukte melodramatische muziek die de film nog meer naar beneden haalde. allemaal wat ongeloofwaardig, en iets te hals-over-kop zonder enige opbouw waardoor er ook geen echte spanning was.. wel een leuk einde overigens

avatar van Wassup !

Wassup !

House of 9 laat al van het begin van de film merken dat het zichzelf niet al te serieus neemt. Het nogal slechte acteerwerk van meeste acteurs is daar al een voorbeeld van. Zo was het tempo van de film ook compleet zoek. Naar het einde toe verbeterde het gelukkig wel, wat wel een grote opluchting was. Het einde was best spannend in beeld gebracht en wanneer de credits van je scherm afrollen laat de film je met een benauwd gevoel achter. Al bij al niet zo slecht. Al raad ik mensen die van het genre houden eerder Cube aan.

avatar van 606

Toch onverwacht vermakelijk en spannend.

Het einde was zeer goed verzonnen en dat zag je niet aankomen.

Acteren was ook goed.

avatar van Shinobi

Shinobi

Voor mij begon het eerlijk gezegd niet al te boeiend. Pas toen die drankenkast open ging begon het voor mij met een erg sterk laatste kwartier die ietwat weg heeft van The Killing Room en Breathing Room.

2, 5 Sterren.

avatar van rep_robert

Poeff, had van de week Exam gezien en moest daarna opeens weer aan House of 9 denken. Heb deze film een aantal jaren geleden gezien en kon me het einde nog herinneren.

Het idee achter de film vind ik erg leuk, alleen de uitwerking laat echt behoorlijk te wensen over. De personages gedragen zich allemaal ontzettend irritant, de constant biddende Hopper werkt ook op mn zenuwen, het gebruik van de muziek is op vele momenten ook nog is echt bizar slecht.

Daardoor ontbreekt het de film eigenlijk compleet aan spanning en mis ik eigenlijk ook iets briljants(plot?) waardoor ik tot het einde geboeid blijf kijken. Iets wat ik bij Cube, Saw en Exam dus wel had.

Het positiefste aan de film is eigenlijk het einde, dat nog wel een leuke twist bevat. Maar daar is dan ook alles wel mee gezegd.

avatar van jippie2010

jippie2010

Een behoorlijke teleurstelling.

Een bedenkelijk niveau van achteren, vervelend camerawerk, slechte tussenscènes en een waardeloze soundtrack. Af en toe wat redelijke momenten, en eerlijk is eerlijk: een goed slot.

Maar dat kon de film niet redden: *2.0

avatar van K. V.

K. V.

Me ook eens aan deze gewaagd, maar het eerste uur kwam wel erg traag op gang en kon me maar matig boeien. Gelukkig verbeterde de film naar het einde toe. Het einde was wel goed.

De cast was eigenlijk ook niet zo bijzonder en sprong nergens echt uit.

'k had hier eigenlijk wel wat meer bij verwacht. Het uitgangspunt was nochtans goed, maar ze konden het toch wat interessanter gebracht hebben. 'k had toch de indruk dat er meer uit gehaald kon worden.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Ondertussen zoveel escape room/deadly game films gezien, nou deze er nog eens bijgepakt. Eigenlijk zitten ze daar nog best lekker, met eten en drinken, alle voorzieningen, moeten ze geen dodelijke opdrachtjes uitvoeren, toch beginnen ze al heel snel te flippen en zijn de mensen verderf an sich. Veel irritant gekwek en hysterisch getier...Zijn er veel betere in dit genre.

avatar van JollyMira

JollyMira

Leuk om eens gezien te hebben maar een tweede keer hoeft voor mij niet.

Irriteerde me (vooral in het begin) aan een paar mensen in het huis.

avatar van Shadowed

Shadowed

Ietwat taai uitgewerkte film met een sterk einde en een interessant concept, maar daartegenover een nogal lege aanpak vanuit de handen van regisseur Steven R. Monroe. Het is natuurlijk geen bezwaarlijk idee om je budgettaire beperkingen te compenseren met een origineel idee, maar de psychologische kant van House of 9 komt nogal makkelijk voor de dag en de uiteindelijke escalatie komt veel te laat. De makers doen hun best om enige vorm van variatie in het geheel te krijgen, maar kunnen niet verhullen dat het acteerwerk nogal pover is en de personages simpelweg oninteressant zijn. Het tempo wordt opgeschroefd in het laatste halfuur, een gedeelte dat vooral bevestigd dat het eerste uur enorm saai opgezet is tegenover de slotfase.