• 9.373.071 stemmen

Wie Feuer und Flamme (2001)

Drama / Romantiek | 94 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titel: Never Mind the Wall

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Connie Walter

Met onder meer: Anna Bertheau, Antonio Wannek en Carmen Simone Birk

Gesproken taal: Duits

Plot Wie Feuer und Flamme

"Love Knows No Boundaries"

Duitsland 1982. Het land is opgedeeld in Oost en West. Nele komt uit West-Duitsland en reist naar de DDR waar zij Captain ontmoet. Captain is zanger van een punk band. Zij worden verliefd op elkaar, maar het regime maakt de relatie onmogelijk. Als het land in 1990 weer herenigd wordt, gaat Nele op zoek naar de verloren liefde.

avatar van sydney

sydney

Kleine maar zeer emotionele film over onmogelijkheid van liefde vanwege een letterlijke barriere. De film ben ik bij toeval in Duitsland tegengekomen en is geproduceerd door X-Verleih (o.a. Good bye Lenin!). Het leek me wel een aardige film. Het is eigenlijk meer dan dat geworden. Dat is het beste!!! Een film kijken zonder verwachting, om dan mooi verrast te worden is het leukste wat er is.

Ik heb een traan moeten laten op het laatste.

avatar van sydney

sydney

Ik blijf maar denken aan deze film.

Dit is trouwens een goede site als je meer over de film wilt weten.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ben Benieuwd.

avatar van lukewarm

lukewarm

Ik vond hem ook heel goed; heeft deels te maken dat ik meerdere filmen van Antonio Wannek gezien had (Fremder freund, Der Felsen) die ik ook heel goed vond...Ook de muziek is waanzinnig goed gebruikt in deze film...Heb deze inmiddels ook maar aangeschaft op dvd

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Is deze verkrijgbaar met Nederlandse ondertiteling?

Of moet deze film ook jaren vechten voor een Nederlandse release net als Christiane F.?

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

Juist gezien, zonder ondertitels spijtig genoeg, maar toch heel mooi.

Hij is prachtig gefilmd, de muziek is heel knap gekozen en zit er heel goed in verwerkt en het verhaal is gewoon heel ontroerend.

Het voelt allemaal heel natuurlijk aan.

Het geeft heel goed het probleem van die Berlijnse muur en de macht van de stasi in het voormalig Oost-Duitsland weer.

Vreemd dat deze film niet met ondertitels uitgegeven wordt.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Ik heb de ondertiteling van deze film. (Heeft mijn vader gemaakt, die is Duits)

Interesse in ondertiteling? Stuur me een private message.

avatar van wicca73

wicca73

Ik kijk niet snel Duitse films maar per toeval kwam ik met zappen bij deze film terecht.

Hij was de moeite waard.

avatar van gauke

gauke

Opmerkelijke en oprechte productie over punk in de DDR, begin jaren tachtig en een aanverwant liefdesverhaal dat meerdere keren ontroert. De Berlijnse muur blijkt een niet te nemen obstakel en de regisseuse laat zien hoe hardvochtig het regime van de DDR was, maar toch focust zij vooral op de karakters van de personages. Zowel de cast als het camerawerk kun je goed noemen.

avatar van BBarbie

BBarbie

Mooi romantisch drama over twee tieners, die aan weerszijde van de Berlijnse Muur leven. Interessante invalshoek om te kiezen voor een enigszins naïef, maar vastberaden West-Duits meisje en haar relatie met de zanger van een Oost-Duitse punkgroep.

Overtuigende vertolkingen van Anna Bertheau en Antonio Wannek tegen de achtergrond van de meedogeloze Oost-Duitse bureaucratie en Stasi-praktijken.