• 9.375.523 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Simon Wincer

Met onder meer: Peter Phelps, Nick Waters en John Larking

Plot The Lighthorsemen

"They did what they were told... They didn't know it was impossible!"

Palestina 1917. De aanvallen van de Britse cavalerie zijn weerstaan door Turkse linie die van Gaza naar Beersheba loopt. Bij de laatste, mislukte aanval op Gaza is ook een regiment Australische infanteristen betrokken, de zogenaamde Light Horse. Binnen de groep zijn er allerlei verwikkelingen, ook amoureuze, die voor spanningen zorgen en uiteindelijk tot een dramatisch hoogtepunt leiden wanneer de aanval nog een keer wordt ingezet op Beersheba.

Dave Mitchell

Gen. Sir Harry Chauvel

Col. Murray Bourchier

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Vergelijkbaar met '85 serie Anzacs, maar dan toch een stukje minder. Net als Anzacs is het een feest der herkenning met alle Australische acteurs bekende van series als Baywatch, Flying Doctors en een van mijn jeugd favorieten Police Rescue.

Interessant aan de film is toch het beeld van oorlogsvoering in die tijd met cavalerie, tevens is een oord waar een dergelijk tafereel zich afspeelde interessant want zo zijn er talloze plekken in Oost-Europa en bijvoorbeeld Afrika waar slag werd geleverd maar weinig van bekend is bij het grote publiek. Niet minder interessant is de belangrijkheid van water in een dergelijke regio. De oorlogscenes zijn bij tijd en wijlen knap geschoten net als alle actie met de paarden. Iets dat niet eenvoudig geweest zal zijn in die tijd, en dat wellicht nu nog niet is.

Maar dat is het dan toch wel, vanaf daar raakt de klad er wat mij betreft in. De karakters gaan niet de diepte in, noch heb ik iets met ze, de romance voelt verplicht aan en het gedoe rondom de rare inlichtingen officier Meinertzhagen haalt het beetje tempo dat in de film zit definitief onderuit. De film voelt dan ook traag en lang aan en een aardige poging mond in die zin uit in een niet bijzonder product. Wat mij betreft dan ook snel op naar de volgende film.

avatar van AngelicV

AngelicV

Een romance drama temidden van de eerste wereldoorlog in het Midden Oosten waarin we de Australische Lughthorsemen volgen. Het geheel kabbelt rustig voort met een aanvalsapotheose aan het eind. De pacifistische soldaat kan de kijker een beetje aan t denken zetten. Door de bank genomen beetje langdradig naar mijn idee.