• 9.370.161 stemmen

La Malavita Attacca... La Polizia Risponde! (1978)

Misdaad | 95 minuten

Genre: Misdaad

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Mario Caiano

Met onder meer: Leonard Mann, John Steiner en Maria Rosaria Omaggio

Gesproken taal: Italiaans

Plot La Malavita Attacca... La Polizia Risponde!

De baas van een Romeinse familie, professor Salviati die de bijnaam "il Principe" heeft gekregen, krijgt het aan de stok met de jonge commissaris Baldi.

Commissioner Baldi

Prof. Salviati aka 'The Prince'

Anguilla, Rudy's henchman

Moretto (as Adriano Migliano)

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik, een Finse poster Voorzover ik weet is hij in Spanje op DVD uitgebracht, maar blijkbaar ook in het hoge noorden. Wie die gozer op de poster is weet ik trouwens niet, iig niet Mann als commissario Baldi.

Enfin, nogal zwak soort van vervolg op het redelijke Napoli spara waar de ielige Mann ook al een tough cop moest voorstellen, en eentje met een duidelijk lager budget. Amper chases of explosies, het meest spectaculaire was de bijna- openingssequentie waarin il principe Avram een paar onverlaten laat sneven in een Peckinpahiaanse kogelregen, uiteraard met slomo choreografie.

Het grootste deel van de film focust zich eigenlijk niet op Mann maar op de gang van John Steiner, die wederom excelleert als spiegepaat, en op ex-inspecteur Manni, de peplumheld die nu als vadsige vijftiger een smerige klabak moet voorstellen. Ook is er een- vrij originele voor het genre- poging tot psychologische diepgang in de figuur van de schone zij het lamme Omaggio, pianiste en een soort pleegdochter van il principe die zij beschouwt als een weldoener. Tot zij erachter komt dat dit niet geheel terecht is , met alle gevolgen van dien..

Zoals ik reeds zei is het allemaal nogal slapjes en zwakjes, volkomen voorspelbaar en slecht geregisseerd door Caiano die sowieso geen Lenzi was en hier zonder budget door de mand valt.

Hoogtepunt na het gememoreeerde ballet was eigenlijk de pis-bukkake van de Steinergang, dat zegt genoeg.

Uiterst vervelend was de synthesizer score die duidelijk maakt dat de disco era reeds was aangebroken.