• 9.378.515 stemmen

Pramen Zivota (2000)

Drama / Romantiek | 107 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titels: Spring of Life / Pramen Života: Der Lebensborn / Pramen Života

Oorsprong: Tsjechië

Geregisseerd door: Milan Cieslar

Met onder meer: Monika Hilmerová, Michal Sieczkowski en Karel Dobrý

Gesproken taal: Tsjechisch

Plot Pramen Zivota

Gretka is een mooie jonge vrouw die in aanraking komt met de Nazi's. Dezelfde Nazi's spiegelen haar een mooie toekomst voor als ze zich bij een nieuw project genaamd Lebensborn wil aansluiten. Het doel van Lebensborn is om de perfecte Ariër voort te brengen.

avatar van stinissen

Vanavond om 0.00 uur op MDR

avatar van stinissen

De toen 25- jarige Monika Hilmerová speelt met overgave de 16 jarige Gretchen, de film laat goed zien wat het project Lebensborn nu eindelijk betekende.

avatar van Fransman

Fransman

Wat een film! Ik zit nog bij te komen. Dit verhaal nestelt zich onder je huid om er voorlopig niet meer te verdwijnen denk ik. Monika Hilmerová speelt een fantastische rol. Er wordt trouwens alleen maar goed geacteerd. Kosten noch moeite gespaard zo te zien, en dat voor een televisiefilm. Maar alles klopt. Zowel in de sets, de locaties, de uniformen, de kostuums, de zorgvuldige fotografie en een ijzersterk scenario. Het verhaal is geen moment voorspelbaar of clichématig. Het zijn vooral die kleine details die dit zo'n ontzettend mooie film maken.

Zal niet makkelijk geweest zijn, die opnamen met al die sneeuw. Hoe komt het dat zo weinig mensen deze film hier gezien hebben? Alleen goeie ouwe Henk stinissen, maar dat is al weer bijna tien jaar geleden. Misschien omdat deze film lastig te vinden is? Maar hij staat nota bene gewoon op You Tube, compleet met ondertitels. Ga hem zien, ga hem zien!