• 9.370.356 stemmen

Geregisseerd door: Andrés Waissbluth

Met onder meer: Antonella Ríos en Alejandro Trejo

Gesproken taal: Spaans

Plot Los Debutantes

"You never forget the first time."

Twee broers uit de provincie verliezen na de dood van hun moeder in razend tempo hun onschuld. Ze raken verzeild in de onderwereld van de grote stad wanneer de oudste, de vierentwintigjarige Silvio, zijn jongere broer Victor op diens zeventiende verjaardag meeneemt naar een bordeel. Victor valt als een blok voor de stripteasedanseres Graciella en haar slagroom-act, terwijl de stoere Silvio chauffeur wordt van de gangster Don Pascual. Silvio klimt rap door de rangen in de organisatie en daarbij hoort uiteraard dat hij een gevaarlijke affaire begint met het liefje van zijn baas -dezelfde Graciella voor wie zijn broer voor viel...

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Iemand die kan vertellen wat hiet goed danwel slecht aan was?

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Het zal wel een goede zijn, poster ziet er niet slecht uit in ieder geval.

avatar van MrHorror

MrHorror

ik heb m wel gezien. tis een vage film (er komt veel seks in voor), en probeert krampachtig om zich te meten aan klassieke (veel betere) misdaadfilms. de film is verdeeld in de perspectieven van de hoofdpersonages, waardoor soms ineens een scene eindigt, en je het verhaal vervolgens te zien krijgt vanuit een ander oogpunt.

de film kwam traag op gang, er zaten dialogen bij waarbij ik dacht 'zou de regisseur hier wel serieus over hebben nagedacht', en het einde was wel goed, maar de effecten zijn behoorlijk knullig.

op zich, als je eens iets anders wil proberen is deze film wel aardig, maar over het algemeen zou ik zeggen: ga naar pulp fiction, goodfellas, the godfather of iets anders kijken. dat zijn namelijk wel goede misdaadfilms.

avatar van ags50

ags50

Het verhaal wordt eerst uit het oogpunt van drie protagonisten naar voren gebracht, eerst dat van de jongere broer Victor, dan van de oudere broer Silvio en ten slotte vanuit Gracia's blikveld. Dan komen die drie als het waren bij elkaar om tot de ontknoping te leiden.

Er zit redelijk veel bloot (borsten, billen en ietwat schaamhaar) in de film, maar niet echt seks alswel de suggestie daarvan.

Toen ik de opbouw begreep begon ik mij nieuwsgierig af te vragen waartoe het zou leiden en voelde me niet bedrogen uitkomen.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

De verwachtingen die de poster wekt, worden ingelost, maar verder eens met MrHorror.

avatar van BBarbie

BBarbie

Goeddeels mislukte kruising tussen een misdaadfilm en een erotische film. Op beide fronten scoort de film matig, om nog maar te zwijgen over het einde. Dat is net zo bedroevend als het slot van Brooklyn’s Finest (2009), waarin ook alle personages die er toe doen in een mum van tijd doodgeschoten worden. Bij gebrek aan overlevende acteurs volgt dan onvermijdelijk “Final” (The End).
Een film voor de liefhebbers van slagroom. De poster klopt, maar ik heb in mijn leven wel betere en mooiere danseressen gezien.