• 9.370.299 stemmen

Five Loose Women (1974)

Avontuur / Erotiek | 90 minuten

Genre: Avontuur / Erotiek

Alternatieve titels: Fugitive Girls / 5 Loose Women / De Gevangenis der Hete Poezen

Geregisseerd door: Stephen C. Apostolof

Met onder meer: Jabie Abercrombe

Plot Five Loose Women

"Their Virgin Skin Violated in a Hell-Hole of Lost Souls!"

Een mooie, jonge vrouw komt onterecht in een vrouwengevangenis. Al snel trekt ze de aandacht van Cat, de machtige lesbische crimineel. Nadat ze onder meer mishandeld is wordt ze verliefd op Cat. Wanneer er een uitbraak is trekken vijf vrouwen een spoor van vernieling door Californie, waarbij ze onder meer een motorbende in elkaar meppen.

Cadillac Driver

Biker with Mustache

Robbery Witness #2 / Sheriff / Pop

Deputy Sheriff

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Goeie poster, die Nederlandstalige dan.

avatar van T.O.

T.O.

avatar van ichi

ichi

Een van Ed Woods laatste momenten op het maagdelijk witte doek. Hij was hier al behoorlijk aan de zuip en depri, ik gun hem dan ook de aanwezigheid van de hete poezen in dit meesterwerkje. Die arme man speelt ook nog een dubbelrol...the horror...... :d

avatar van speedy23

speedy23

ichi schreef:

Een van Ed Woods laatste momenten op het maagdelijk witte doek.

Je zegt wel 'maagdelijk'. Als je de Nederlandstalige poster gezien hebt...

avatar van ichi

ichi

Je zegt wel 'maagdelijk'. Als je de Nederlandstalige poster gezien hebt...

Ach ja, deze poster zegt dit die Nederlandse dat, we kunnen het hier in Nederland altijd zo mooi overdrijven. Althans, in de jaren zeventig ten minste. Feit is, dat die van Hollandsche bodem echt heel erg gaaf is. Ik zal het niet verklappen...alhoewel ik daar wel toe geneigd ben. (zie eerste bericht) :d

avatar van stinissen

Ben gek op exploitation films maar deze is echt niks , geen erotiek lelijke vrouwen slecht verhaal etc echt drie keer niks.

avatar van Theunissen

"Fugitive Girls" was de laatste film die Edward D. Wood Jr. schreef voordat hij stierf aan chronisch alcoholisme in 1978 en het is een sexploitatiefilm over vrouwen in de gevangenis die ontsnappen en iedereen rent rond zonder veel te dragen. De film is dus niet geregisseerd door Edward D. Wood Jr., maar door regisseur Stephen C. Apostolof, een Bulgaar die bevriend raakte met Edward D. Wood Jr, en de film is bekwamer geregisseerd dan de meeste films van Edward D. Wood Jr.

In dit verhaal draait het om Dee (Margie Lanier) die betrokken raakt bij een dodelijke schietpartij in een slijterij door haar vriend (Joe Pepe), die vlucht en Dee daarbij dumpt. Ze wordt naar een werkkamp voor vrouwen gestuurd en is overgeleverd aan vier andere gewelddadige, seksgekke gevangenen, te weten Toni (Rene Bond), Kat (Tallie Cochrane), Paula (Jabie Abercrombe) en Sheila (Donna Young). Eén van de vrouwen, te weten Toni, heeft een grote som geld verstopt en belooft de anderen een deel ervan als ze haar helpen te ontsnappen en daarbij dwingen ze Dee om mee te doen aan hun gewaagde ontsnapping. Eenmaal ontsnapt beginnen de vijf voortvluchtigen aan een brutale, seksrijke rampspoed, op weg naar een verstopte koffer vol met geld.

Het verhaal is zo belachelijk als je zou verwachten, maar het weet wel te vermaken (is ook best sfeervol door de omgeving) en dat vooral door de vele naaktheid en een aantal onnozele scènes. Zodra de film begint is er al gelijk wat naaktheid (borsten en billen) te zien van hoofdrolspeelster Margie Lanier als ze in bed ligt te vrijen met haar vriend. Eenmaal aangekomen in de gevangenis wordt ze 's avonds (als ze ligt te huilen in bed) verkracht door lesbienne Kat (vanaf dan wordt Dee ook Kat's bitch), die tevens de leider is in de gevangenis en die tegen haar zegt:

"It won't hurt, unless you make it hard for yourself. By the way, don't fake it. Believe me, I know what it's like when a chick is coming."

Gedurende die circa zeven minuten durende scène, zie je beide vrouwen volledig naakt (eerst Margie Lanier en daarna Margie Lanier) en likken en zuigen ze aan elkaars borsten / tepels (Tallie Cochrane had daar zichtbaar veel plezier in) en schaamstreken.

Nadat ze heel eenvoudig ontsnappen uit de gevangenis, komen ze terecht bij hippies in een commune die aan het feesten zijn en daarbij zijn twee hippie-vrouwen (Maria Arnold in de rol van Carrie en de mooie rondborstige blondine Janet Newell in de rol van Calico) topless aan het dansen. Ze verblijven er ook een avondje / nachtje (dan neukt één van de hippiemannen de hippievrouw Tears gespeeld door Sunny Boyd in verschillende standjes en kijken de anderen gewoon toe en zeggen ze o.a. "Now look at that, right out in the open. And in front of guests too" en "He's a real stud, that one") en in de ochtend (dan staat Janet Newell er topless bij) tijdens het ontbijt kraken ze hun koffie af, waarbij er gezegd wordt:

Paula: What the hell is this brew made out of, mud ? You call this crap coffee ?
Carrie: Of course not, it's organic tea

Daarna trekken ze hun gevangeniskleding uit (daarbij zie je dan een aantal andere vrouwen voor het eerst naakt zoals Rene Bond en Donna Young) en krijgen ze hippiekleren en gaan ze er weer vandoor. Ze krijgen echter jeuk van de hippiekleren (die schijnbaar luizen bevatten) en trekken deze weer uit als ze even pauzeren (dan zie je zowel Tallie Cochrane, Margie Lanier en Rene Bond topless).

Daarna komt min of meer de leukste scène in de film als ze namelijk een automobilist (Harvey Shain) aanhouden, van wie ze de auto stelen. Maar daar blijft het niet bij want zowel Toni als Paula (dan zie je de donkere Jabie Abercrombe ook voor het eerst en het laatst topless) verkrachten de man (Toni zit dan volledig naakt op hem en Paula houdt de man vast) en beroven hem en laten hem vastgebonden achter in zijn onderbroek, waarna ze vertrekken in zijn auto. Ze moeten dan tanken en komen terecht bij een tankstation welke gerund wordt door de zekere Pop (Edward D. Wood Jr., die rondloopt in een rood hemd en een rode hoed draagt). Deze belt dan met de politie (dat was best onnozel, want hij deed dat vrijwel in hun bijzijn), waarna ze (in dit geval Kat) hem neerslaan en vertrekken..

Onderweg krijgen ze dan te maken met een motorbende (die hadden van te voren ook Pop nog geplaagd), die hun in een val lokt en waarbij er een gevecht ontstaat (daarbij wordt Donna Young half ontbloot). Hoewel het belachelijk is winnen de vrouwen wel met veel gemak. Met de politie op hun hoede vinden ze een huis / hut in de middle of nowhere waar ze wapens en voedsel hopen te vinden. In het huis woont het koppel Phil (Douglas Frey) en diens vrouw (Nicolle Riddell) en Phil zit in een rolstoel (door de oorlog in Vietnam). Toni heeft haar oog laten vallen op Phil's vrouw, welke ze verkracht (Paula en Sheila houden de vrouw vast) in het bijzijn van Phil en daarbij speelt ze o.a. met haar borsten (zuigt er ook aan) en likt ze haar schaamstreek.

Phil vindt dat uiteraad niet leuk om te zien (zegt o.a. ook "Take your filthy hands off of her" en "Please leave her alone") en wilt ingrijpen. Kat duwt hem echter in zijn rolstoel omver, waarna Dee (ze is de manier waarop ze en anderen worden behandeld beu en keert zich tegen de groep) een geweer pakt en Kat doodschiet. Dee en Phil houden dan Sheila vast en Toni en Paula gaan er vandoor met de auto. Sheila en Dee worden opgepakt door de politie, maar Dee wordt wel vrij gelaten omdat haar vriendje bekend heeft. Toni en Paula rijden dan naar een vervallen huis en pakken daar een koffer vol met geld. De politie zit hun echter op de hielen en als ze te voet op de vlucht slaan, krijgen ze ruzie met elkaar waarbij Toni Paula van een cementfabriek duwt. Toni gaat er dan alleen vandoor met het geld, maar valt daarbij en wordt dan opgepakt door de politie, waarna de film na circa 95 minuten is afgelopen.

Hoewel de dialogen vaak lachwekkend zijn, deed de cast het wel leuk en verdienstelijk en de vrouwen Margie Lanier en Rene Bond (vanwege haar heb ik deze film eigenlijk ook gekeken en haar zag ik ook laatst in de films "Angel Above - The Devil Below (1974)", "'Necromania': A Tale of Weird Love! (1971)" en "Please Don't Eat My Mother (1973)") mochten er best wezen en dat laatste geldt ook voor een paar andere vrouwelijke bijrolspeelsters zoals Janet Newell, Sunny Boyd en Nicolle Riddell. Deze film biedt ook meer dan alleen naaktheid en veel vrouw op vrouw, want we krijgen best een vermakelijk verhaal te zien met veel raciale spanningen en beledigingen uit de jaren 70. Zo noemt Paula Toni regelmatig "White trash" en noemt Toni Paula regelmatig "Black bitch".

Al met al is "Fugitive Girls" een vermakelijke en snelle film vol met actie, naaktheid en seks. Edward D. Wood Jr. heeft deze film zelf niet meer kunnen regisseren, maar we zien hem wel in twee zeldzame "non-drag" rollen op het scherm (zowel als een sheriff als tankstationseigenaar Pop).

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik ga het mij gemakkelijk maken en me grotendeels aansluiten bij de recensie van Theunissen. De film is verre van perfect, maar op geen enkel moment saai. De balans tussen actie en sexploitation zat goed en in tegenstelling tot notoire Dallasfan stinissen vond ik de dames wel aantrekkelijk. Mooie natuurlijke rondingen, geen bijgewerkte modepopjes.