• 9.372.182 stemmen

Fermo Posta Tinto Brass (1995)

Komedie / Erotiek | 91 minuten

Genre: Komedie / Erotiek

Alternatieve titel: P.O. Box Tinto Brass

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Tinto Brass

Met onder meer: Tinto Brass, Cinzia Roccaforte en Cristina Rinaldi

Gesproken taal: Italiaans

Plot Fermo Posta Tinto Brass

"A sensational collection of real-life sexual fantasies from the Master of Erotica."

Deze film is een verzameling van erotische fantasien die vrouwen naar een krant opsturen. Hun brieven en openbaringen over hun geheime verlangens worden gevisualiseerd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Theunissen

De film opent muzikaal en fraai met een strandscene waarbij er tevens al regelmatig bloot is te zien van twee fraaie vrouwen en met name van de zeer fraaie Laura Gualtieri. Na deze mooie opening van circa 5 minuten begint de film eigenlijk pas echt.

Het verhaal draait eigenlijk om regisseur Tinto Brass zelf (hij speelt zichzelf ook als filmmaker met een dikke sigaar op de mond), waarbij hij brieven van vrouwen ontvangt met erotische fantasieën Al deze erotische brieven zijn dan verfilmd in het verhaal, waardoor je dus één verhaal hebt met allemaal verschillende korte verhaaltjes erin van circa 10-15 minuten. De verhaaltjes zijn opzicht best allemaal flauw en ook best onnozel (zo herkent een man zijn eigen vrouw niet eens in een hoerentent als hij het daar ook nog met haar doet ), maar kijken zich wel lekker weg door de fraaie vrouwen met prachtige natuurlijke lichamen die ook snel uit de kleren gaan en ook zeer regelmatig. En daar draait het natuurlijk ook om in dit soort films. Visueel wordt het een en ander natuurlijk ook fraai in beeld gebracht (inclusief de tapijtjes van de vrouwen, welke destijds nog trend waren en natuurlijk ook de flinke achterwerken van de vrouwen) en soms op komische wijze (zoals de verhaaltje omtrent telefoonseks en partnerruil en met name het laatste filmpje met Tinto Brass met een olifantenslurf tussen de benen dat ook muzikaal komisch was). Overigens zijn de verhaaltjes wel wisselend van niveau en ook niet altijd even leuk. Zo vond ik het verhaal met de Aziatische voyeur persoonlijk het minst interessant.

Overigens is het ook leuk om te horen dat Tinto Brass in deze film aangeeft dat hij vrouwen met okselhaar sexy vindt, dat verklaard dan tevens waarom vrijwel alle vrouwen in zijn films okselhaar hebben. Ook geeft hij aan dat plassende vrouwen één van zijn stokpaardjes is (vandaar ook zijn fetisj voor toiletten en bidetten) en dat komt inderdaad altijd wel terug in zijn films en in deze film zelfs een paar keer en waarbij in één scene Cristina Rinaldi (in de rol van Ivana) zowel gebruik maakt van het toilet en het bidet. Een ander stokpaardje van hem is natuurlijk flinke achterwerken die hij altijd fraai in beeld brengt.

Tinto Brass mag zelf ook snoepen (beter gezegd kijken) van een fraaie dame en wel van Cinzia Roccaforte waarbij hij ook nog een asperge bij haar in de mond stopt en zij zegt "dat is wel een grote" Tinto Brass mag je overigens rustig vergelijken met de Amerikaanse tegenpool en voorloper Russ Meyer.

Al met al was dit wederom een leuke en vermakelijke film van Tinto Brass en met name dit keer ook omdat je dingen te weten komt over hem. Omdat de film ook amper 90 minuten duurt, kijkt hij tevens lekker weg.

avatar van Fransman

Fransman

Oké, kijkt misschien lekker weg, zoals Theunissen zegt, maar deze film had het niet voor mij, terwijl ik toch echt een Tinto Brass fan ben. Maar om de oude meester nu voortdurend met zijn walmende sigaar in beeld te krijgen, dat hoeft nu ook weer niet voor mij. Bovendien vond ik de verhaaltjes niet bijzonder sexy of erotisch en de muzikale score in de meeste gevallen vervelend en irritant.

Die strandscène waar Theunissen over rept, staat niet los van de film, maar is het eerste verhaaltje. Niet de slechtste trouwens. Een vrijpartij in de duinen waar nog een stel bezig is en ze doen bijna een wedstrijdje wie het eerst 'klaar' is. Met een mooie inkijk naar het 'geheim' van de betreffende dame. Goed begin. Het volgende verhaaltje, over een vrouw die de hoer gaat spelen in een bordeel in een andere stad en daar haar man 'toevallig' op bezoek krijgt, is al weer wat minder. Natuurlijk herkent die man zijn vrouw wel Theunissen, kom op nou! Ze doen alleen alsof. De man althans. En doet vervolgens stoute dingen met haar die hij thuis niet mag doen. Aardig idee, maar tikje langdradig uitgewerkt.

Kijken en bekeken worden in een Romeins theater was wat sullig. De rest van de verhaaltjes gemiddeld. De dames laten zich wel uitgebreid tussen hun benen bewonderen, hebben okselhaar, zitten lekker op de plee en het bidet, maar om nou te zeggen dat het sizzelt en tintelt van de erotische spanning, nou nee. Ach, zelfs bij Tinto Brass is het niet alle dagen feest...

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Genre op zich natuurlijk de Brass films. Kan me vaag herinneren al verschillende films in de jaren 80 van hem te hebben gezien. Deze niet omdat die veel later is gemaakt. Kleine verhaaltjes wel mooi in beeld gebracht op een subtiele erotische wijze zonder dat het vulgair wordt.