• 9.378.126 stemmen

Jimmy Neutron: Boy Genius (2001)

Animatie / Komedie | 82 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: John A. Davis

Met onder meer: Martin Short, Patrick Stewart en Debi Derryberry

Releasedatum: 1 augustus 2002

Plot Jimmy Neutron: Boy Genius

"He may be small, but he's got a big brain!"

Jimmy Neutron is een wonderkind dat qua ontwikkeling ver vooruit ligt op zijn leeftijdsgenoten. Maar als het op "cool" zijn aankomt, moet hij het toch tegen ze afleggen. Wanneer ouders over de gehele wereld door aliens worden gekidnapt is het aan hem om de kinderen van de wereld te leiden in een reddingsmissie voor hun ouders.

James 'Jimmy' Isaac Neutron (stemrol)

Judy Neutron (stemrol) / VOX (stemrol)

Hugh Neutron (stemrol)

Sheen Estevez (stemrol)

King Goobot V (stemrol)

Ooblar (stemrol)

Goddard (stemrol) / Poultra (stemrol)

Carl Wheezer (stemrol) / Mr. Wheezer (stemrol) / Mrs. Wheezer (stemrol) / Kid in Classroom (stemrol)

Cindy Vortex (stemrol)

Libby Folfax (stemrol)

avatar van NERD

NERD

heb je hem al gezien knoei?? wat was er zo slecht aan?

avatar van Jordy

Jordy

afgezet: matige animatie, irritante personages, cliché verhaaltje, matige grappen

maar voor kleine kinderen wel leuk denk ik, vandaar de redelijke score: 2 sterren

avatar van Etienne U

Etienne U

Wel een grappige kinderfilm. Begin vond ik erg leuk.......vooral omdat je wat uitvindingen van Jimmy kreeg te zien. Halverwege het verhaal werd het allemaal iets te speels en denk ik dat de fantasie van de makers kompleet op hol sloeg!! 2 sterren voor het leuke begin.

avatar van tovenaar

tovenaar

matige animatie

Jordy? Matige animatie?? hmmm, dat vond ik wel meevallen hoor! Geen superfilmpje dit en tja, tussen Shrek en Monsters Inc. viel ie al helemaal weg, maar toch goed te doen hoor.

Ik vond de animatie wel cool eerlijk gezegd

avatar van Be3F

Be3F

coole animatie, geweldige humor....gewoon lekker tijdverdrijf...

avatar van Bwen

Bwen

Ja, leuke film voor klein en oud.

avatar van shayed

shayed

Zeker een van de mindere kinderfilms, maar ook al weer niet zo slecht. Mijn broertje kon er in ieder geval wel om lachen.

**1/2

MaTtIeBoY

Komt er nu ook nog een film van chinchan hopelijk wel want die lijkt me veel leuker dan een film die niet eens in de bios is geweest.

avatar van Ikkeuh

Ikkeuh

3 en een half, goeie film.

avatar van nathan_666

nathan_666

stom verhaal, slechte CGI, en een irriterende jongen met een grote kop.

0.5

avatar van luuk1988

luuk1988

nou ik kijk er zaterdag wel naar bij het jimmt neutron weekend

avatar van nuf

nuf

wel redelijke kinderfilm, 1e keer leuk 2e keer gewoon saai.

avatar van minxz

minxz

Dit is 1 van de weinige animaties die ik liever in het nederlands kijk. Erg grappig.. maar idd meer geschikt voor de kids. toch 3,5 van mij

avatar van film_kaza

film_kaza

eerste keer is die wel leuk. daarna hoef je hem nooit meer te zien.

3,5

avatar van daanos;

daanos;

vond het wel een lache film,

3 sterren..

avatar van danuz

danuz

Net als de Spongebob film is dit ook een tegenvaller. Kon om de serie altijd wel lachen. Had een behoorlijk droge uitstraling, met veel nutteloze opmerkingen van Sheen (respectievelijk Cas.) Misschien is het juist ook leuk omdat ik er perongelijk langs zap en dan toch altijd even blijf kijken. Nu heb ik de film met opzet opgezet en vond ik het allemaal maar wat te cliché. Geen ongein – of althans op een laag pitje –, wel veel bombastische muziek. Voor de kids werkt dit waarschijnlijk heerlijk, en ik kan me ook goed voorstellen dat die op het puntje van hun stoel zaten. Ik zat dat soms ook, maar dan meer om op te staan en even op de stopknop te drukken.

Leuk hoor Jimmy Neutron, maar doe mij toch maar sporadisch, op een zondagmiddag, de serie. 2*

avatar van danuz

danuz

danuz schreef:

Moet ik toch even rechtzetten. Sheen is in de Nederlandse serie natuurlijk Rien. Hoe kon ik ooit zo een fout maken, ik kan het mezelf maar nauwelijks vergeven

avatar van Halrod

Halrod

Ik vond hem wel grappig

Leuke uitvindingen ook weer ^^

een 3*, en vooral die dikke is grappig

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

leuk gemaakt , en leuk bedacht

samen ook goed genoeg voor 4***

avatar van DeCol

DeCol

Wel aardig, leuke grappen maar de stemmen vond ik niet passen. Dat is natuurlijk omdat je de nederlandse stemmen gewend bent.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Aardige Film om te zien, Jimmy Neutron vond ik vroeger (Nu nog steeds wel een beetje) een super Leuke serie en de Film was ook nog wel te pruimen dus over het algemeen ben ik best tevreden hiermee, Geen meesterwerk maar wel erg Vermakelijk .

avatar van deTuinman

deTuinman

het verhaal, de characters de cgi, allemaal achterhaald

voor een tv-serie is dit te doen, maar een film? nee dat is een belediging voor de motion picture

avatar van Adrenal

Adrenal

danuz schreef:

Ja, zoiets heb ik ook. Zag onlangs een aflevering over halloween waarin Jimmy een machine uitgevonden had waarop je een monster kon kiezen als wie je er uit ging zien. Tussen de monsters die je kon kiezen zag ik niemand anders voorbijkomen dan... Michael Jackson! Heel grappig en zoiets verwacht je niet in een serie die toch vooral op kinderen gericht is. Deze film was ook goed te doen.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

orgineelen bioscoop film.

zonden van je geld hij komt tog 20 keer

op tv.

avatar van pooper

pooper

vond ik altijd een geniale film:)

avatar van movie acteurs

movie acteurs

vreselijk.

Saai, irritant, vervelend en onleuk. Dit hadden ze alleen als serie moeten laten. 1,0.

avatar van huVILEub

huVILEub

Volgens mij is de serie op de film gebaseerd... stond op wikipedia.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Wist ik veel! Ik ken die serie amper. Maar alsnog dit hadden ze gewoon als een teken serie moeten laten.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

De serie is leuk, dit is zwaar irritant en niet grappig.

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan