Monte Walsh (2003)
Geregisseerd door: Simon Wincer
Met onder meer: Tom Selleck, Isabella Rossellini en Keith Carradine
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Monte Walsh
Wyoming Territory, 1892. De winter is net voorbij wanneer de cowboy Monte Walsh en zijn collega’s Chester 'Chet' Rollins en de jonge Frank 'Shorty' Austin terugkomen van een langdurige klus. Inmiddels blijken veel ranches vanwege de extreme kou gesloten te zijn en de overige ranches zijn verkocht aan een groot veebedrijf uit het Oosten. Er heerst werkloosheid alom, maar ogenschijnlijk is er voor Monte nog niets aan de hand. Het leven voor Monte verandert echter wanneer een oude vriend bij een roofoverval op zijn winkel vermoord wordt door Shorty, er overal ranchhulpen ontslagen worden en ook zijn liefje uit de saloon, de prostituee 'Countess' Martine, ontslagen wordt.
Monte Walsh
Hat Henderson
Robert Slocum
Skimpy Eagens

Barfly
Prima western die even de tijd neemt om op gang te komen, zonder dat het ooit een snelle actiefilm wordt.
Wel een erg mooi gemaakt portret over het cowboyleven, de vriendschap en het verdwijnen van de oude stijl van leven door de vooruitgang.
Hierdoor wordt men gedwongen te zoeken naar andere manieren om geld te verdienen, al dan niet eerlijk. Behalve Monte Walsh (Selleck) dan, die besluit zich niet te conformeren.
Een western die net zo goed gemaakt zou kunnen zijn door Peckinpah. Die had er ook een handje van om westerns te maken waarin de vooruitgang de film binnen dendert. Bovendien kon hij er dan opeens knallende actiescènes tussengooien, die ook hier te vinden zijn. Niet al teveel in getal, maar wel bijna net zo heftig.
Voor Selleck één van zijn beste rollen, vind ik. Ook de rest van de rest is prima, niemand uitgezonderd.

Brix
- 19573 berichten
Vannacht, of zeg maar liever vanmorgen, op Hallmark TV zitten kijken.
Met wijd open ogen mag ik wel zeggen, ondanks het tijdstip (einde van de film iets na vijf uur!)
Wát een diamant onder de westerns is dit!
De originele versie, met Lee Marvin, was al raak, en beoordeelde ik met vier sterren.
Maar deze is nóg beter.
Ik ben nooit erg scheutig met het uitdelen van vijf sterren.
Maar in de categorie westerns krijgt deze film die wel van mij, anders zou ik mijzelf voor de gek houden.
De film is gedrenkt in westernnostalgie.
Het naderende einde van het cowboytijdperk is prachtig, en ontroerend, in beeld gebracht.
'Barfly' zei het ook al, acteerwerk op uitstekend niveau, van iedereen.
Selleck, toch al mijn favoriete hedendaagse westernacteur (heb ik nu al tot in den treure toe laten weten bij filmbesprekingen, ik weet het) speelt zijn allerbeste westernrol hier.
Honderd procent geloofwaardig.
Mocht dit zijn laatste western blijken te zijn geweest, wat ik overigens niet hoop, dan was het een even waardig afscheid als dat van John Wayne in 'The Shootist'.
De opnames zijn oogstrelend fraai.
Soms lijken het tot leven gekomen schilderijen van de grote western schilder Frederic Remington.
Selleck kan zijn humoristische en dramatische acteervermogen hier prachtig in kwijt.
Hij was overigens ook producent van de film.
De romance tussen Monte en Martine is ontroerend.
En wat is Rosellinni toch een pracht van een vrouw en actrice!
Alles ook met de juiste dosering in beeld gebracht.
Ook Carradine verdient lof, maar wie eigenlijk niet.
Aan 't eind van de film draagt Selleck een soortgelijke hoed als die van Lee Marvin in de originele versie.
Ongetwijfeld een eerbetoon.
Het einde is ook prachtig, en sterker dan dat van de originele versie.
Dit is, zonder overdrijving een van de mooiste westerns die ik ooit gezien heb.
Ik zou vergelijkingen kunnen gaan trekken met andere films, maar dat lijkt mij niet echt nodig.
Wat ik wel weet is dat ik aan deze film de voorkeur geef boven heel wat zgn. toppers in het genre.
Hier volgt een uitspraak van Selleck zelf:
I just really want people to see this movie and I hope they like it, because to me Monte Walsh (2003) (TV) probably reflects my sensibilities more than any other I've done in the Western genre. I'm really proud of it and I think it may be the best role I've ever had.
N.B.
De vertalers van de film kon ik deze keer op weinig fouten betrappen, alhoewel 'little dogies' vertalen met 'kleine hondjes' wel onvergeeflijk is.

Brix
- 19573 berichten
Een buitenkansje voor de liefhebbers van westerns.
Vanavond te zien op RTL7 22.35 uur
Als ik een top-tien zou samenstellen met de beste westerns van de , pak weg, laatste30 jaar, dan zou deze er beslist in terecht komen.
5 Sterren, zonder aarzeling.
Het is Selleck's eigen favoriete western-rol.
De échte 'cowboy-feel' zit er voor 100 % in.

orbit
- 12092 berichten
Leuke western, eens geen pief paf poef filmpje, maar een heus drama over het aflopen van de western-age.. goede rol van Selleck.

- 12046 stemmen
Wat een geweldige cowboy sfeer heeft deze film met erg mooie beelden.
Acteerwerk is meer dan prima.
Actie is goed en verhaal blijft boeiend.

Decec
Eindelijk goede westernfilm Tom Selleck is weer terug en speelt goed.

Q Jones
Ah ik baal er van dat ik hem gemist heb, nu maar wachten op de volgende uitzending of tot dat hij op dvd komt.

simonvinkie
Hij komt 9 october weer op tv. Rtl 4 13.45 - 16.00. Wordt zeker bekeken.

Q Jones
Ah nee dan moet ik werken, ik kijk wel even of ik iemand kan vinden die hem op wil nemen ik wil deze echt al een tijdje zien

Meer dan uitstekende western heerlijke rustige opbouw en werkelijk prachtige beelden.
Tom Selleck is geknipt voor het genre western, ook nog met Robert Carradine en William Devane een echte aanrader.

simonvinkie
Mooie western met een prachtrol van Selleck!
Ik had deze film al een tijdje op mijn op-neem-harde-schijf staan en vandaag heb ik deze western dan eindelijk gekeken. Een meesterwerk is het niet, maar dit is toch wel een prima western die rustig van start gaat, en eigenlijk de hele speelduur door een lekker kalm tempo blijft houden. Ik hou toch wat meer van westerns waar ook wel wat actie in voorkomt, maar het is toch ook wel een prettig om zo´n rustgevende western te zien, want dat was dit zeker.
Tom Selleck zet hier een geweldige rol neer als de humoristische Monte Walsh, die uiteraard naarmate de film vordert toch wel iets van een hart blijkt te hebben. De fotografie van de film was meteen ook hét hoogtepunt. De landschappen en beelden die langskomen zijn vaak schitterend, ik heb een aantal keer met open mond zitten kijken. Verder was deze western niet zo heel erg bijzonder. Het is allemaal vooral erg mooi en het acteerwerk was prima. Maar ook lag het tempo regelmatig wat te laag en werd het af en toe wat saai. Ook had de film ietsje ingekort mogen worden.
Maar voor de rest was dit een mooie western dus. 3*

trebremmit
Wat mij vooral opviel was hoe mooi deze western gemaakt is, met oog voor detail.
Selleck doet het geweldig, mischien wel een van zijn beste rollen.
Toch ben ik het ook wel met Simonvinkie eens dat het verhaal niet zo heel bijzonder is en dat het soms maar wat voortkabbelt zonder enige lijn, nog een minpuntje vond ik de dik aangezette muziek.
Maar al met al zeker de moeite waard om eens te bekijken.

LuukRamaker
- 2020 berichten
Prachtige western. De samenwerking tussen Simon Wincer en Tom Selleck is er een die mij wel kan bekoren. Jammer dat ze maar drie keer hebben samengewerkt, maar anderzijds mooi dat ze ook zelf doorhadden wat voor een moois ze samen maakten. Tom Selleck heeft hier weer een erg mooie rol in een van Wincer’s (beste) westerns.
Normaal gesproken vind ik het woord remake mooier dan het hele idee erachter, maar in dit geval ben ik blij dat er een poging gewaagd is. Deze versie van Monte Walsh weet namelijk de voorgaande versie te overtreffen. In de film uit 1970 was het Lee Marvin die er voor zorgde dat ik met Monte Walsh meeleefde, maar Tom Selleck zorgde er voor dat ik ook meeleefde met alles en iedereen in zijn omgeving. Ik had het gevoel dat ik er midden in zat. Zo werd bijvoorbeeld veel duidelijker hoe goed de relatie is tussen Walsh en zijn vriendin en wordt ook duidelijk hoe sterk de band was tussen Monte en zijn vriend Shorty, waardoor het einde (van Shorty’s leven) veel meer indruk maakt.
De sfeer die in deze western aanwezig is, is fenomenaal. Ik vind het altijd wel fijn als er een zogenaamde westernsfeer aanwezig is, maar in dit geval levert het een wel erg grote bijdrage aan het succes van de film. Zoals ik al zei had ik het idee dat ik er midden in zat en dat was voornamelijk te danken aan de sfeer die werd gecreëerd. Ook de omgeving is prachtig en dat zorgt er voor dat er geen tekort is aan mooie plaatjes.
Veel scenes komen rechtstreeks uit het origineel en dat is niet meer dan logisch, maar de scenes die er in deze versie aan toegevoegd zijn, zijn van toegevoegde waarde. De laatste tien minuten zijn een prachtige toevoeging aan een evenzo prachtige, nostalgische western. Het eind maakt nog net even meer duidelijk hoe serieus de situatie daadwerkelijk was.

LuukRamaker
- 2020 berichten
Wat een fenomenale western is dit toch. Het is nog geen twee maanden geleden dat ik hem voor het eerst zag, maar ik kon het niet laten om hem weer eens op te zetten. Met een werkelijk perfecte sfeer zorgt de film er voor dat zelfs de hoogste verwachtingen nog overtroffen worden. Eigenlijk valt er niets op de film aan te merken. Ik zie momenteel dan ook geen reden om Monte Walsh niet de volle 5 sterren te geven.

mr rumson
Deze Monte Walsh met Tom Selleck is een sterke remake van die met Lee Marvin uit 1970.
Het eerste wat opvalt is dat de western er prachtig uitziet .
Bovendien ziet het er allemaal zeer verzorgd uit en hiermee bedoel ik de outfits en dergelijke.
Wie het originele heeft gezien die zal zeer veel uit deze remake herkennen .
Want we zien er veel van in terug zoals de scene met de kok die nog erger stinkt dan een stinkdier.
Of de oorlogsveteraan wiens leven al voorbij is. eigenlijk is dit een regelrechte copy van die uit 1970.
Zelfs de trekjes van Selleck lijken regelrecht te zijn overgenomen van Marvin .
Hierin had Selleck voor mij wel iets meer van zijn eigen zelf aan toe mogen voegen .
Maar goed storend vond ik het ook weer niet. Het viel mij alleen op dat hij teveel hetzelfde doet als Marvin wat trekjes betreft.
Belangrijker vind ik het dan ook het plezier waarmee de acteurs acteren, dit zie je in de film terug.
En misschien zet Selleck hiermee wel een van zijn beste westernrollen mee neer.
Voor mij is dit dan ook een geslaagde remake me het enige verschil het eerste stuk en het einde is wat uitgebreider.

wibro
Deze western die ik vanwege de Filmgame >> Knock-Out: Western (2016) bekeken heb moet het van mij vooral hebben van het personage Monte Walsh uitstekend neergezet door Tom Selleck, de zeer aantrekkelijk ogende "countess" Martine, schitterend gespeeld door Isabella Rossellini en het prachtige einde. The 19th Century meets the 20th Century, ofwel het paard ontmoet de auto. De schietscènes waar er gelukkig niet te veel van waren deden mij helemaal niets. Dat was vroeger toen ik nog een kid was wel heel anders. Zonder het zeer mooie einde zou deze film daarom bij mij ook niet meer dan een 3,0* gescoord hebben.

JanLo
Is er misschien iemand die de Nederlandse srt ondertiteling van deze film heeft? Als je deze hebt, dan graag sturen naar [email protected]

eempag
Film over allemaal jolige kwajongen cowboys die maar een hoop kattenkwaad uithalen met zijn allen.
Wat een slap verhaal.

Foose
Na al die fantastisch goede reviews gelezen te hebben moet ik toch zeggen dat het maar een flauwe hap was. Ik ben nochtans een groot Selleck fan, maar er gebeurde gewoon te weinig. Enkele mooie sfeerbeelden en het stilaan uitsterven van de traditionele 'cowboy' werd mooi gebracht, maar dat redde voor mij de film niet. Te traag en te droef eigenlijk ook. Selleck redt hier de meubelen nog. 2,5*

Disney hoopt op vervolg van 'Lilo & Stitch' door verwacht bioscoopsucces: 'Dit leent zich voor meer'

Sciencefictionfilm 'Dune: Part Two' pas net op Netflix en scoort meteen hoge kijkcijfers

Iconische thriller 'American Psycho' met Christian Bale morgenavond op televisie

Duitsers op Netflix kijken massaal naar 'Chaos Walking', waar kijk je deze film in Nederland?

The Counterfeit Traitor
Thriller / Oorlog, 1962