Genre: Actie / Thriller
Alternatieve titels: Nine Lives / 9 Lives
Geregisseerd door: David Carson
Met onder meer: Wesley Snipes, Jacqueline Obradors en Mark Sheppard
Plot Unstoppable
"You can't stop a man who will stop at nothing."
Dean was toevallig op een plek waar hij beter niet kon zijn. Nu vecht hij voor zijn leven en is het lang verwachte moment gekomen om zich te verzoenen met zijn vrouw Amy. Hij wil haar vertellen welke gruwelen hij heeft meegemaakt als militair, een carrière die eindigde met de dood van zijn beste vriend Scott, de broer van Amy. Toevallig loopt Dean een cafetaria binnen waar hij door een groep criminelen wordt aangezien voor een CIA-agent waar ze naar op zoek zijn. Dean wordt onverhoeds geïnjecteerd met XE, een experimentele hallucinogene stof. Daardoor is hij half van de wereld en extreem gevoelig voor suggestie.
Dean Cage
Sullivan's Driver
Detective Amy Knight
Ace Hanlon
Best een spannende film.
Het idee erachter is helemaal niet onmogelijk en eigenlijk best griezelig als je er even over na gaat denken.
Er kunnen wereldwijd wel afspraken zijn over onderzoek naar biologische oorlogsvoering, maar houdt iedereen zich daar ook werkelijk aan???
Misschien is de term "biologische oorlogsvoering" in dit verband wel wat zwaar, maar onder welke noemer moet het dan worden ondergebracht? Drugs? dat gaat mij weer niet ver genoeg.
Beetje ongeloofwaardig verhikel.
Met name dat inspuiten van die drugs.
Weer geen topper van Snipes.
Stuitend is de belegering rondom het politiebureau..
helemaal niet zo ongeloofwaardig!!!
Ace Hanlon
....Jezus wat is die latina-oma die de vriendin van Snipes is irritant. Ze loopt als een manwijf rond en is superoud!
neem dan een lekker ding van in de 20.....o wacht Snipes is zelf een opa
...
Zodra jij je puberteitsjaren achter hebt gelaten moet je deze film nog maar eens bekijken.
Ché Cliché
Wat een ongeloofwaardig stuk bagger. Met het verhaal had best een hoop gedaan kunnen worden, maar dit slaat nergens op. Heb je best een origineel verhaal, maak je er nog een standaard Snipes prutwerk van.... Ongelofelijk met dramatisch acteerwerk..
1 sterretje.
Mescaline
1 sterretje.
Je kan het ook overdrijven!.
Dat je geen snipes fan bent ok.. maar 1 ster is wel erg matig hoor...
Film voor de 2de keer bekeken en blijft even goed!.
Ik laat mijn stem staan op 4 een goed acterende snipes en een vermakelijk verhaaltje.
Usual Suspect
Verteerbare film, die op sommige punten erg onrealistisch en ongeloofwaardig is.
Maar de actie is vakkundig in beeld gebracht, en Snipes doet het niet onnaardig, dus best aardig om een keer te zien.
2,5.
DragQueen
Een goede actieprent van snipes, die het goed doet in deze film. het verhaal is alleraardigst, en er zit zat spanning en actie in de film. gewoon een prima onderhoudende actiefilm. 3 sterren.
film88888
Nog wel vermakelijk filmpje. Snipes zijn vechtscene's zijn wel cool, maar de kerel kan niet acteren. Verhaal was maar snel gevonden, maar het is allemaal nog wel relax voor een avondje als er niks op tv is. Een 3,0
waxs
Het verhaal laat overal steekjes vallen. Zoals het moment dat Snipes ontsnapt uit de inrichting, waarna niet de directeur wordt ondervraagd waarom twee handlangers met pistolen gewapend door het gekkenhuis rennen., maar ook in andere gevallen klopt het verhaal voor geen meter.
KarinV
Aardige film, jammer van het voorspelbare einde.
En waar was nou toch die rode auto die Snipes aanreed? Ruit was volgens mij kapot en toch doorgereden?
Leno
De film heeft enkele redelijke vondsten, maar de uitvoering is erg mager en het verhaal slap. Het ergste is nog dat er nauwelijks (geslaagde) actiescenes inzitten. Verder is er bij sommige scenes totaal niet nagedacht..
Weertenaar
Dit soort prullen zijn aan mij niet besteed, toch nog een 2.00
Het concept rondom hallucinatie is op zich best aardig, maar de uitwerking laat werkelijk op alle fronten te wensen over. Met het hele hallucineren gebeuren had men veel meer kunnen en moeten doen. Er staat nu een uiterst beknopte film op de planken, die slechts bij vlagen mijn aandacht wist te pakken. De ingredienten waren er zeker naar, maar er is vrijwel helemaal niets goeds mee gedaan.
Het verhaal laat de ene na de andere kans onbenut om zichzelf tot een aardig niveau te doen ontstijgen. Maar er rest slechts een zeer simpel verhaal waar van enige diepgang al helemaal geen sprake is. De reden dat Cage het slachtoffer werd is ronduit belachelijk, want een criminele organisatie zou nooit zomaar het risico nemen of zei al dan niet wel de juiste persoon voor zich hebben. Achteraf bleek dat men die agent Junod had moeten hebben, maar dit aspect word verder geen moment uitvergroot. Enkel de slotscene was wel aardig toen Sullivan het antigif "verstopte" tussen alle ampullen met het gif. Echter zag je van mijlenver aankomen dat agent Knight vervolgens Sullivan zelf zou injecteren met het gif...
Het acteren lijkt helemaal nergens op. Ik ben geen fan van Wesley Snipes, maar dat maakt voor deze film niet uit. Hij bakt er vrij weinig van, en dan druk ik me nog zacht uit. Alleen de vechtscene met McNab in het restaurant was wel aardig, maar verder hield het niet over. De dialogen tussen Snipes en Obradors laten totaal geen indruk achter dat we met een verliefd koppel te maken hebben, de chemie tussen de twee ontbreekt volledig. Al speelt Obradors bij vlagen wel aardig. De vele bijrollen stelden niet veel voor, deze ware niet slecht maar tevens sprong er ook niemand echt in het oog.
Het realisme in het verhaal is op zich nog wel aardig, maar mijn haren gaan weer overeind staan van actiescenes zoals met de truck die van dat viaduct valt. Heel langzaam kantelt de truck, en natuurlijk haalt Cage het weer net op tijd. Hoe cliche.... Ik irriteer me altijd mateloos aan dit soort actiescenes, want met enig realisme heeft dit werkelijk niets te maken. Andere actiescenes waren ook niet denderend, maar in ieder geval een stuk geloofwaardiger.
Van een film uit 2004 zou je toch wel wat betere special effects mogen verwachten. Opnieuw haal ik de scene met de vallende truck eruit, want op het moment toen Cage aan de truck hing leek de achtergrond van de stad helemaal nergens naar. Geen moment deed dit natuurgetrouw aan. Om nog maar te zwijgen van de ronduit amateuristische explosie van de tank als deze op de grond terecht komt. Echter zitten er ook wat positieve punten in de film, de montage van de hallucinerende Cage wanneer hij Scott voor zich ziet maar in werkelijkheid in de kliniek is, is zeer aardig gedaan.
Unstoppable laat een gapend groot achter, ik had hier veel meer van verwacht. Men laat werkelijk elke kans onbenut om wat dieper op het hallucineren in te gaan, een gemiste kans. Daarbij kent het plot totaal geen verrassende wendingen, en doet het hele verhaal een beetje afgeraffeld aan. Er zitten een paar leuke momenten in de film, maar die worden volledig overschaduwd door het ronduit zwakke acteren, het slap uitgewerkte verhaal, de matige special effects en de dramatische actiescene met de vallende truck. Doordat de film erg weinig inhoud heeft is dit product een echte klassieke B-film geworden, dat eigenlijk vanaf het begin tot eind geen seconde echte goed van de grond is gekomen: 2.00.
Schiedammer
Een hele matige film vond ik het. Verhaal was niet goed ( zaten veel te veel onwaarschijnlijkheden in ). Acteurs waren slecht en vooral de vrouwelijke hoofdrolspeelster wat een vervelend mens was dat. Snipes vind ik ook echt niets meer aan. kortom een domme actiefilm waar echt niets in zat.Het enige positiefe was dat het beeld van de dvd heel goed was en het geluid ( DTS track ) ook. Maar alles bij elkaar kom ik echt niet hoger dan 2*.
wilmau
best een goede film, voor zomaar een avondje. een luchtige film. snipes goed maar de rest vond ik vrij slecht acteren.
mock turtle
Leuke film met veel actie en vaart. Verwacht niet te veel diepgang
Lennert
Gebrek aan realisme in de actie en plotgaten zorgen voor mij niet meteen voor een matig cijfers, daar kijk ik deze films nu eenmaal niet voor. De actie zelf was volop aanwezig, het acteerwerk was redelijk, maar het was toch het uitgangspunt wat deze film een interessant eigen karakter gaf.
Matige film met een verhaal vol plotgaten, slechte dialogen en matig acteerwerk van eigenlijk iedereen. De actiescènes zien erg overigens best goed uit en zorgen ervoor dat de film toch nog enigszins de moeite waard is. Ook bevat de film een hoop vaart en is mede daardoor nog enigszins onderhoudend.
RedLine
Met het verhaal hadden ze veel meer kunnen doen maar dat deden ze niet het verveelt al naar 40 min.
Revolution64
wist me maar op enkele momenten te boeien deze film. Leuk was toen ze die dean zn gedachten beinvloeden (your on fire!) maar er kon veel meer mee gedaan worden. toch nie meer dan een 2
brielen
Niet realistisch. Een doorsnee mens zou in deze film wel 99 keer gestorven zijn.2.
Kr!kke
een doorsneemens zou in de meeste actiefilms 99 keer sterven hoor
Tarkus
Redelijk goede film, maar het verhaal is hier en daar toch wat verwarrend.
Toch zit er aardig wat spanning in en is vooral de rol van Jacqueline Obradors aantrekkelijk, in alle opzichten !!
IceTigerGhost
Na twee erg saaie films te hebben gezien (Syriana en The new world) was dit een film die tenminste vooruit ging. En ok, er zit misschien wat minder verhaal in en het is geen visuele renaissance, maar ik heb me prima vermaakt. En Wesley Snipes zorgt altijd wel voor dat extra laagje entertainment.
_Moonwalker
Alles is al gezegd hierboven over de film. Komt net boven de gemiddelde uit.
RuudC
Een film die duidelijk meer verdient. Het hele gebeuren komt weliswaar als een B-film over en qua opbouw is het vrij standaard, maar het feit dat Snipes’ karakter zowat de hele film onder invloed van drugs is, maakt het al stukken interessanter. Het geschatte bedrag mag dan wel op twintig miljoen dollar geschat zijn, ik zou eerder gokken op een kwart daarvan. Unstoppable is weer een typisch verhaal waarin de goodguy en de slechterikken in een soort kat-en-muisspelletje verwikkeld zijn en de geheime dienst draait er een beetje willekeurig om heen. Het feit dat Snipes door de drugs makkelijk beïnvloedbaar is, zorgt voor hele leuke dingen. De scenes in het gekkenhuis zijn fantastisch. You are on fire! En vervolgens hij de brandblussers aan en bevrijdt alle patiënten. De film verveelt nergens. Het is geen absolute topper, maar het had zoveel slechter kunnen zijn. Snipes zet een leuke rol neer en de actie is heel goed te doen.
Zandadder
Beter als verwacht. Redelijk spannend, redelijk origineel.
Sowieso zie ik Snipes graag in actie, met name al vechtend.
ILDIB
Op zich is het idee wel goed, duo film, maar zo b-niveau uitgevoerd. Wat is er in hemelsnaam met snipes gebeurd dat ie in dit soort bagger moet spelen..
Actie her en der prima, wel een beetje over the top dan weer. Meest irritante: Half bewusteloze makkers die ineens superscherp reageren en schieten.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Tristan + Isolde
Drama / Romantiek, 2006