• 9.373.992 stemmen

Anatomie de l'Enfer (2004)

Alternatieve titel: Anatomy of Hell

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Catherine Breillat

Met onder meer: Amira Casar, Rocco Siffredi en Catherine Breillat

Gesproken taal: Frans

Plot Anatomie de l'Enfer

Een suïcidale vrouw weet een man die een seksuele voorkeur heeft voor mannen over te halen om tegen betaling een paar avonden bij haar thuis te komen om haar te bekijken op plaatsen die ze zelf niet kan bekijken. De seksuele spanningen lopen hoog op tijdens hun ontmoetingen en leert de twee anders naar elkaar en naar zichzelf te kijken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

A man in Bar

Blow-job lover 1

Blow-job lover 2

Boy with the Bird

avatar van yeyo

yeyo

niethie schreef:

Ik ben nooit fan geweest van haar werk, maar de meeste van haar films zag ik ergens voor mijn 18e en ik hoopte dat een wat meer frisse en ontwikkelde blik mijn kijk erop wat zou veranderen

En je dacht: ik zal haar meest controversiële, meest verguisde film dan maar een kans geven?

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

In elk geval zou je kunnen zeggen dat Breillat en Akerman fysiek best nog wel op elkaar lijken

Akerman / Breillat

Oh ja en over vrouwelijke users gesproken. Ik zag deze film op het IFFR samen met mijn vriendin en die vond m "best interessant, maar ook best idioot en smerig".

avatar van niethie

niethie

yeyo schreef:

Ik had er al vier gezien en dit was het enigste in haar oevre dat me nog een beetje aansprak. Een collectief lage score betekend voor mij lang niet altijd een slechte film en maakt me juist benieuwder.

Mochizuki Rokuro, Akerman ziet er in haar huidige staat iets minder goed uit denk ik.

Edit: Ik vind À Ma Sœur! nog steeds de meest interessante denk ik. Gevolgd door Une Vraie Jeune Fille. Maar ook die heb ik niet echt hoog zitten. Welke is jou favoriet dan, als ik vragen mag?

avatar van yeyo

yeyo

niethie: als je er ooit nog de moed voor zou vinden, kan ik je Sex is Comedy en vooral Abus de Faiblesse (gebaseerd op de Rocancourt zaak) aanraden, twee zelf-reflexieve films waarin Breillat de draak steekt met haar ietwat naïeve voorliefde voor bad boys. Ze is zo kwaadaardig nog niet, die Catherine.

avatar van niethie

niethie

Misschien over een paar jaar.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Sex Is Comedy vond ik dan weer haar allerslechtste film

avatar van Warp

Warp

Redelijk ondergewaardeerde filosofische porno dit. Aangename sfeer en locatie, luie personages die wat (pseudo-) intellectueel zitten te lullen (mannen die homo worden omdat ze vrouwen haten?). Verder is ‘t visueel best prima, met af en toe nog wat schokerende beelden tussendoor.

Niet zo goed als Fat Girl maar wel een vooruitgang ten opzichte van Romance.

avatar van mrklm

mrklm

Softporno gecombineerd met filosofisch geleuter door twee op zijn zachtst gezegd ongebruikelijke karakters. Voyeurs met een voorliefde voor controversiële en vrij expliciete seksscènes komen hier wellicht aan hun trekken, maar ik kan me niet voorstellen dat er ook maar iemand is die al dat oeverloze, pretentieuze gelul tussendoor kan waarderen. Wellicht vinden sommigen dit schokkend, maar het zal de meeste kijkers volstrekt koud laten.

avatar van nathaniel177

nathaniel177

Dit is toch wel flink ondergewaardeerd..

avatar van Serpicos

Serpicos

nathaniel177 schreef:

Dit is toch wel flink ondergewaardeerd..

Waarom zou ik het een kans moeten geven?

avatar van nathaniel177

nathaniel177

Serpicos schreef:

Waarom zou ik het een kans moeten geven?

Ja, sure. Wel een redelijk solide film. Verveelde me nergens tijdens het kijken. A ma Sœur! is wel de betere va Breillat, fantastische film. Misschirn kan je die het best eerst zien. Deze is verder ook het kijken wel waard