• 9.180.013 stemmen

Genre: Komedie / Mystery

Geregisseerd door: Robert Benton

Met onder meer: Art Carney, Lily Tomlin en Bill Macy

Plot The Late Show

"The nicest movie you'll ever see about murder and blackmail."

Ira Wells is een detective op leeftijd, die bijna met pensioen gaat. Maar voor het zover is krijgt hij te maken met twee nieuwe zaken: de ene betreft de moord op zijn voormalige partner en de ander een hippie die hoopt dat Wells haar verdwenen kat kan terugvinden. Hij ontdekt al snel dat de zaken misschien wat met elkaar te maken hebben en het spoor leidt naar een grote misdaadbaas in Hollywood.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Dit is één van de leukere thrillers die ik ken, Art Carney speelt hier subliem!

avatar van scorsese

Uitstekende film over een privedetective die een verdwenen kat van een vrouw moet terug vinden. Een redelijk ingewikkeld plot dat wel goed in elkaar zit en een paar prima verrassingen in petto heeft. Hier en daar best spannend met ook een vleugje humor (vooral de personages en de soms sarcastische dialogen). Art Carney is goed gecast en deze hommage aan de noirs uit de jaren '40 is met veel liefde gemaakt.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Jackpot! Full score. Heerlijke noir in de jaren zeventig. Met Art Carney als bijna gepensioneerde private eye, die nog een laatste opdracht krijgt, niet de Maltezer valk, maar de ontvoerde kat van Lily Tomlin. Geproduceerd door Robert Altman en dat is te merken. The Long Goodbye en The Late Show dat is samen met Polanski's Chinatown het mooiste op neo-noir gebied.

avatar van Paalhaas

Paalhaas

wendyvortex schreef:

The Long Goodbye en Chinatown staan bij mij ook helemaal bovenaan de lijst, dus dit stukkie maakt mij erg benieuwd naar deze film!