• 9.370.556 stemmen

Genre: Misdaad / Actie

Geregisseerd door: Breck Eisner

Met onder meer: Navi Rawat, Jocelyn Seagrave en Joe Flanigan

Plot Thoughtcrimes

"In a fight against crime, her mind is their most valuable weapon."

Freya McAllister is een doodgewone tiener, verlegen en bescheiden, met haar hele toekomst nog voor zich. Maar alles wordt anders op de avond van haar eindexamenbal. Dan begint ze stemmen te horen, duizenden stemmen die alleen zij kan horen. Ze bestormen haar onophoudelijk van alle kanten en zijn niet tegen te houden. De artsen stellen ernstige schizofrenie vast en laten Freya opnemen in het Brookridge Mental Hospital. Acht lange jaren leeft ze in een eenzame waanzin, totdat Dr. Michael Welles in haar leven komt en haar vertelt dat ze niet gek is. Ze is telepathisch. De stemmen in haar hoofd zijn van alle mannen, vrouwen en kinderen in haar omgeving. Michael, een briljant onderzoeksdeskundige in de bio-psychologie, leert haar hoe ze haar telepathische vermogens kan sturen en laat haar zien dat het geen vloek is, maar een machtige gave.

Freya McAllister

Brendan Dean

Dr. Michael Welles

Jon Harper

June McAllister

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Een heel leuke film, het verhaal is fantastisch en het laat ons fantaseren over de mogelijkheid om andermans gedachten te lezen. Hier zien we de voor- en nadelen daarvan.

Het verhaal zit leuk in elkaar gedraaid en de gave waar het nu eigenlijk allemaal om gaat, krijgen we ook voldoende te zien/horen. Dit wordt ook op een leuke manier aangepakt. In een film zoals 'What women want' hoort Mel Gibson wat vrouwen denken, maar daar beperken de 'gedachtes' zich tot flauwiteiten. In deze film is het bijna een rol an sich.

De samenwerking met agent Brendan Dean (Joe Flanigan) is mooi weergegeven en Brendans reacties op het nogal vreemde gedrag zijn natuurlijk. Hij is sceptisch maar laat zich wel overtuigen zodra er voldoende bewijs is geleverd.

De film duurt wat kort, wellicht had men meer uit de film kunnen halen. Er zijn tal van mooie scenes te bedenken, geweldige momenten waarop het lezen van gedachten een uitkomst zou zijn.

Een tv-serie met dit thema lijkt mij geen goed idee, ze zullen vrij snel door de originele ideeën heenraken en telkens hetzelfde herhalen alleen dan in een ander jasje.

Deze film vind ik onderhoudend, helemaal niet irritant en ik zou hem best nog wel eens willen zien. Daarom 3,5 sterren!

avatar van ikkie01

ikkie01

Een rommelig verhaal. Vond de film best goed tot het moment dat ze uit de inrichting gehaald wordt Dan gaat het bergafwaarts en lijkt het een goedkope serie