Genre: Komedie / Fantasy
Bekijk via Google Play
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Little Nicky
"Be unafraid. Be very unafraid."
Little Nicky is de zoon van Satan. Satan wil met pensioen, maar geen van z'n zonen is goed genoeg om z'n baan over te kunnen nemen. Als 2 broers van Nicky hel verlaten, moet hij naar de aarde om ze terug te vinden.
Nicky
Peter
John
Beefy

Quintijn
Een prima komedie, hier en daar heerlijke groffe humor dus ik heb me er wel mee vermaakt.
3* omdat het niet al te diepgaand is en ik wel betere komedie's gezien heb.

Kraay
Toevallig meegepikt op tv, doe ik niet vaak. Helemaal geen onaardig filmpje. Alleen wel een vreselijke rol van Adam Sandler, de score was nog een stuk hoger uitgevallen als de hoofdpersoon me niet zo'n ongelofelijke jeuk bezorgde.
Film moest het vooral hebben van de leuke bijrollen van zowel bekende als minder bekende acteurs. Vooral leuk was het rolletje van Ozzy Osbourne. Het einde daarna was helaas een beetje suf.
Maar toch weten te vermaken met deze film. Goed genoeg voor een voldoende: 2,5*

film_kaza
Erg leuke film. Adam Sandler doet het zoals gewoonlijk erg leuk. Ik herkende hem eerst niet eens.
Het verhaal is niet zo goed ofzo, maar het zit vol vet grappige stukjes en leuke figuren.

powerman
Er zitten toch wel erg veel lachwekkende situaties in Little Nicky, hoewel het soms wel erg weinig betekenis heeft. Je moet er echt een beetje voor in de stemming zijn. Het blijft hele flauwe onderbroekenlol. Toch is het allemaal wel erg goed neergezet; decors, acteurs etc. Verder zit er een hoog rock-metal-gehalte in, wat mij persoonlijk wel weer aanspreekt. De soundtrack is in ieder geval wel een aanrader.

OlafK
Een behoorlijke tegenvaller. Adam Sandler is vrijwel de hele film gruwelijk irritant om naar te kijken. Het stemmetje dat hij opzet, kwam me na 5 minuten al helemaal de keel uit. Helaas waren er toen nog bijna 5 kwartier te gaan...
Echt goed gekomen, is het daarna dan ook niet. Er zaten enkele redelijk geslaagde grappen tussen, maar over de hele film genomen mist Little Nicky toch wel niveau. Veel grappen zijn inkoppertjes die je als kijker behoorlijk voelt aankomen.

coldheaven
deze ga ik vanavond kijken (hoge verwachtingen )
Zo zo, je geeft hem het volle aantal punten? Ben wel benieuwd wat je argumenten zijn, aangezien ik niks kan aandragen wat deze film in een goed daglicht zet

Muggsy
De walging op Harvey Keitel's gezicht zegt genoeg. Ik hoop dat hij beschaamd was dat hij in deze wanvertoning zat. De hele film is een kakofonie van slechte grappen die weinig samenhang vertonen en als een spervuur werden afgeschoten.

Zero_Sunshine
Dit is echt een geweldige film.
Met die ananas, super!
En met die bh
En met die bulldog
En zo kan ik nog wel verdergaan!
Gewoon verstand op 0 en lekker kijken, dan is die geweldig!

FrisoBoei
Normaal vind ik Sandler's stijl wel grappig maar deze gaat toch wel te ver helaas.
Hij is helaas toch echt té flauw en té simpel.

latrat
verschrikkelijk genante rol voor Sandler maar het concept eromheen vond ik af en toe nog giechelenswaardig. heel soms. een klein giecheltje.

BjornH
Blijft de eerste keer t leukst aangezien je dan alle clous nog niet kent. Dit was al de 3de keer dat ik hem kijk en ik verveelde me nogal. Af en toe nog wel een glimlachje en voor de rest leuke bijrollen voor Tarantino en co.
Ik strijk over mn hart en geef 2* .

moviemafketel
- 19752 berichten
Ik wil wel zo'n pratende hond en dan ook dat ras, schitterend beest.

aspro
Ik wil wel zo'n pratende hond en dan ook dat ras, schitterend beest.
ja ik ook hoef je nooit meer te werken regelrecht het circus in.

Metalfist
You know his number. You know his name. And now, you will meet... his son
Gisteren tijdens de pauze op mijn vakantiewerk kwam ik tot de conclusie dat mijn rugzak met GSM en al was gestolen dus het is lichtjes uitgedrukt dat ik dik pissig was. Thuisgekomen moest ik iets hebben om me te ontspannen en normaal gezien is een film daar het perfecte middel voor. Ik wou iets lichts hebben dus was Little Nicky daar perfect voor.
Ik had de film vroeger al wel eens gezien maar het enige dat ik me nog kon herinneren was die gatekeeper met tetten op zijn hoofd, moet precies toch een indruk hebben nagelaten als ik dit na een dikke 5 jaar nog herinner. Soit, dat doet eigenlijk niet terzake. Qua humor zit dit wel goed. Een fan van Adam Sandler kun je me nu niet echt noemen, ga denk ik nooit een film perse zien/kopen omdat hij erin meespeelt, maar toch doet hij het hier ontzettend leuk. Het spraakgebrek is in het begin wat irritant maar je geraakt er al snel aan gewend en voor de rest bevat de film gewoon een aantal uitstekende grappen (o.a. Hitler met de ananas en Chicago die een boodschap heeft als je hem achteruit speelt) Toch heeft het verhaal, in tegenstelling tot wat je bij dit soort films zou verwachten, wel wat om handen. Bij vlagen origineel, de enige film met dit soort thema die ik me kan herinneren is Dogma, maar het is vooral dankzij het geweldige einde dat de film wel serieus wat punten scoort. Ik had geen idee meer hoe de film afliep maar om te zien dat Ozzy even heel de boel komt op lossen op zijn bekende manier is geweldig. Al moet je daar natuurlijk wel de betekenis achter kennen van wat Ozzy vroeger ooit eens heeft afgebracht. Ach, het plot zal nooit een Oscar winnen voor beste scenario maar dit soort films moet het gewoon hebben van zijn humor en ergens was het verhaal nog vermakelijk genoeg voor anderhalf uur, de twist dat zijn moeder een engel was zag ik trouwens ook niet aankomen. De muziekkeuze in Little Nicky is trouwens ook een aanrader, als je fan bent van dit soort groepen natuurlijk. Praktisch elk nummer dat verwijst naar de duivel komt wel ergens in de film aan bod (o.a. Running with the Devil - Van Halen, Highway To Hell -AC/DC) maar ook de rest van de nummers zijn gewoon goede muziek.
Ik dacht eigenlijk dat Adam Sandler de enige bekende naam was in de film. Ik kon me niemand meer in het speciaal herinneren dus het verbaasde me wel wat voor een shitload aan bekende acteurs in de film zitten. De Happy Madison bende is natuurlijk van de partij met als kopstuk Rob Schneider en Jon Levitz maar ook Harvey Keitel, Patricia Arquette, Tarantino, Dana Carvey, Ozzy, Reese Witherspoon en wie weet ik nog allemaal hebben allemaal een redelijk grote of kleine rol in de film. Erg leuk om zoveel bekende gezichten te zien. Persoonlijk vindt ik dit wel één van de betere rollen van Sandler, moet wel nog dringend eens wat films op frissen, maar hier doet hij het uitstekend. Moet wel niet simpel zijn geweest om constant met zo'n scheef bakkes rond te lopen. De meest geweldige rol gaat toch naar Rhys Ifans. Ik ben fan van hem geworden dankzij zijn rol van Gavin Cavanagh in The Boat That Rocked en ook hier is hij uitstekend. Hij heeft zo'n heerlijke flair over zich hangen. De bovengenoemde acteurs doen het trouwens ook uitstekend.
Little Nicky is niet meer dan een simpel filmpje met nergens uitschieters maar zorgt wel voor een uitstekend vermaak en is daardoor een mooie uitzondering in het genre. Het verhaal verloopt vlot, de cast doet het meer dan goed en de moppen zijn over het algemeen goed geslaagd. Voor nu een dikke voldoende maar misschien dat er later wel een halfje kan bijkomen.

sofripa
Sandler is weer lekker bezig. Ik vond het weer een fijne 90 minuten. Goed om te weten dat Hitler zo fijn wordt 'genomen'.

Heritek010
Echt een waanzinnige komedie die voor mij gemaakt is al voor de zoveelste keer dat ik lach kicks krijg van deze film dikke 5

Fran
- 1953 berichten
Ik vond de humor niet grappig want je krijgt de ene flauwe grap na de andere voor je hoofd. Het typetje niet leuk maar zwaar irritant en het verhaal saai.

ichi
Wie is stem 666?
Toch maf om te zien dat we op dit moment nog net niet op het duivelse nummer zitten.
Best grappige film, als metalhead is het goed te doen. En Patricia is erg schattig hier, net als Keitel. 3.5

RuudC
Viel me niks tegen. Tien jaar geleden vond ik deze te gek, maar pubernostalgie en komedie geven voornamelijk valse hoop. Ik zou er niet aan moeten denken om nu nog Scary Movie te kijken. De waardering voor Little Nicky hangt van mijn kant overigens nauw samen met de liefde voor heavy metal. De metal en satanclichés zijn er in overvloed. Vaak zijn ze nog best grappig. Dat monstergesnurk was toch erg grappig. Evenals de scenes in de hel.
Adam Sandler was dan nog een van de minste acteurs in dit spel. Gelukkig niet irritant, maar een beetje smoelloos. Gelukkig zijn er voldoende andere figuren (die prediker: You make the lord… very nervous!) waar van te genieten valt. Rhys Ifans zet zoals gebruikelijk een sterke rol neer. Todd was ook een grappig personage en verder waren de cameo’s van Dan Marino en Ozzy leuk. Het zijn enkele hoogtepunten die het niveau redelijk hoog houden, zoals het achterwaarts afspelen van Chicago. Jammer dat het laatste stuk veel flauwekul bevat. Al met al toch een leuk verhaal over de zoon van Satan die verliefd wordt tijdens zijn queeste om zijn broers op aarde gevangen te nemen. Origineel op een aantal stukken en soms iets minder geslaagd.

Oef.
De eerste keer dat ik Sandler echt een "typetje" zie spelen (buiten zijn normale gedoe) en dat viel niet mee. Wat een vreselijk personage, vooral het spraakgebrek is niet te harden. Voegt verder ook echt helemaal niks toe.
Bijrolletjes zijn mager en de hel is niet bepaald leuk. Jammer, want met een Keitel zou je toch meer moeten kunnen. Enige écht leuke moment was de Carl Weathers cameo, zeker omdat we vandaag ook Happy Gilmore gezien hebben.
Verder veel flauwe grappen en teveel drukte, nu is Sandler normaal ook wel druk, maar als iedereen zo hysterisch gaat doen is het van het goede teveel. Uiteindelijk deel het mij vooral denken aan een mislukte Dogma, dan liever die film nog een keer.

TheLionKingFan
Zeer leuke komedie, verstand op nul en kijken Sandler speelt zijn rol echt heel leuk. 3,5*

DVD-T
Niet het beste wat Sandler heeft afgeleverd, maar wel erg leuk.
Sandler speelt een prima rol als niet zo slimme en knappe zoon van de Duivel met twee broers die hem niet zo leuk vinden en hem naar boven sturen. Concept zorgt voor een hoop leuke en grappige scenes. Maar het is niet Sandler maar de geweldige ondersteunende cast die deze film erg leuk maken. We krijgen Patricia Arquette, Harvey Keitel, Rodney Dangerfield, Reese Witherspoon, Quentin Tarantino en veel andere leuke cameos. En dan hebben we nog de Sandler regulars zoals Jonathan Loughran en Rob "You can do it" Schneider. De scene met Adolf Hitler en de ananas is hilarisch. Ook de soundtrack is helemaal geweldig.

Rudie
Het lijkt me heerlijk als je om dit soort grappen kunt lachen...

Donkerwoud
Sommige jeugdzondes hou je het best in de warme gloed van de nostalgische herinnering. Met deze prent de confrontatie met het verleden aangedurfd, en eigenlijk viel hij alleszins mee. De lompe onderbroekenlol en de cheesy special effects maken het nog steeds tot een hoogst vermakelijke guilty pleasure. Bizar hoe Sandler een jaren '90 sterrencast bereid heeft gezien om in zijn foute filmpje te figureren. Uitermate geschikt om in groepsverband te kijken, vooral als drugs en alcohol de feestvreugde kleurt van de aanwezige gasten.

Brabants
- 1941 stemmen
Deze film staat vooral in het teken van Adam Sandler, de acteur waar je van houdt of hem haat. Er is daarin geen middenweg denkbaar. Voor mij is het een acteur die me kan laten lachen zonder dat daar een duidelijke reden voor is. De film an sich is niet echt een doordacht stuk maar ondersteunende prestaties van bekende acteurs en de grove humor zijn i.c.m. een zwak voor Adam Sandler meer dan genoeg voor een geslaagde komedie.

The Class of 92

Mad God
Animatie / Horror, 2021

Family Guy Presents Stewie Griffin: The Untold Story
Animatie / Komedie, 2005
new york citybroer of zus relatieouder-kindrelatiedevil's sonhelsatandemonbulldog vader-zoon-relatie
Realtimes | Publishing Network
Social media