menu

Mr. & Mrs. Smith (1941)

mijn stem
2,91 (93)
93 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
91 minuten

geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Carole Lombard, Robert Montgomery en Gene Raymond

Het New Yorkse koppel David en Annie Smith hebben een ongewoon huwelijk met een aantal regels. Een regel is dat ze elkaar één keer per maand een vraag stellen en die dan eerlijk moeten beantwoorden. Annie vraagt hem of hij opnieuw met haar zou trouwen als hij alles over nieuw kon doen. Daarop antwoordt hij dat hij zijn vrijheid mist en liever niet opnieuw zal trouwen. Later op de dag komt een wethouder van de stad waar David getrouwd is om hem te zeggen dat hun huwelijk vanwege een districtiegebied onwettig is.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=OC_PTfjRJik

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
3,0
neo (crew)
Ik kon me eigenlijk niet echt voorstellen dat hitchcock in staat was om een romantische komedie te maken.de film is wel geslaagd, maar ik kijk toch liever zijn thrillers.

er is een remake op komst met in de hoofdrollen niemand minder als Brad Pitt en Nicole Kidma

avatar van agent smith
angelina jolie dus

avatar van titan
2,5
Duidelijk een voorbeeld van "schoenmaker blijf bij je leest". Hitchcock heeft 2 komedies gemaakt (de ander is The trouble with Harry) en ze horen wat mij betreft allebei tot zijn mindere films. 2,5*

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
titan schreef:

Hitchcock heeft 2 komedies gemaakt (de ander is The trouble with Harry) en ze horen wat mij betreft allebei tot zijn mindere films.

Family Plot is ook een komedie. Frenzy heeft (geslaagde) komedie elementen.

avatar van titan
2,5
Family plot vind ik geen komedie, maar een misdaadverhaal met komische elementen (zoals wel meer films van Hitchcock komische elementen hebben).

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Komedie is een van de hoofdgenres van Family Plot, dus beschouw ik het als (mislukte) komedie.
Bij andere Hitchcock films met komische elementen vind je die genre aanduiding niet.

avatar van titan
2,5
Kan wel zijn, maar als ik Family plot vergelijk met andere films uit het genre komedie vind ik deze typering misplaatst.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Het is dan ook een mislukte komedie he.
Jij hanteert een wat engere definitie van komedie. Dat mag.

avatar van titan
2,5
Dat is toch wel heel aardig van jou dat dat mag .

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Komisch he.

Is de remake wel een remake?

In de remake zijn ze toch serie-moordenaars zonder het te weten?

avatar van Toon1
3,5
Ik vond het niet zo'n vreselijke film als ze zeggen. Het viel al bij al nog goed mee, het is inderdaad wel zo dat Hitchcock het maar beter bij suspense en thriller moest houden in plaats van komedies, maar vind deze film al bij al nog geslaagd.

avatar van Poisonthewell
3,0
Beduidend mindere Hitchcock, maar echt slecht is ie niet. 3*

avatar van Hemdale
3,0
Zeker niet Hitchcock's beste nee. Af en toe heb ik nog wel een beetje kunnen lachen maar overdreven was het niet. Voor de rest gewoonweg niet bijzonder op geen enkel gebied. Wel moet ik vermelden dat de beide hoofdrolspelers ontzettend goed spelen. Maar gemiddeld kom ik toch niet hoger dan 3*.

Ramon K
'T kijkt, verder kom ik niet. De humor is schaars en braaf, en het tempo kon ook wel wat omhoog. In het midden wint de film wel iets aan vaart maar naar het einde toe wordt de film alweer snel minder. Leukste scene is wat mij betreft de date op de kermis. 2,5*, niet echt een aanrader.

avatar van otherfool
3,0
Deze Mr. & Mrs. Smith begint erg aardig, met een leuke premisse en een paar pittige dialogen tussen het al dan niet getrouwde spel. Als de verhouding verandert in een driehoek wordt het allemaal wat minder, het scherpste is er af en Annie lijkt met beide mannen niet al te veel te hebben, waardoor je als kijker langzaam je aandacht verliest. Jammer na een puik eerste half uur.

3*.

avatar van BBarbie
2,5
Toen Hitchcock vanuit Engeland naar Hollywood verhuisde, huurde hij aanvankelijk een huis van Carole Lombard. Als bewonderaar van de screwball-actrice wilde Hitchcock bij wijze van experiment dolgraag een komedie met Lombard maken. Het experiment is goeddeels mislukt, want na een prima begin is het aantal grappige momenten in deze film met een mager verhaaltje over misverstanden rondom een illegaal huwelijk dun gezaaid. Carole Lombard liet Hitchcock niet in de steek en zet een aardige rol neer, maar het acteerwerk van de rest van de cast is eerder matig te noemen. Net als de film over het geheel genomen.

avatar van chiel
3,5
De scene met het reuzenrad vond ik erg grappig trouwens.

avatar van BBarbie
2,5
chiel schreef:
De scene met het reuzenrad vond ik erg grappig trouwens.

Dat is inderdaad een van de betere momenten in de film.

avatar van dutchtuga
2,0
Bijzonder saaie Hitchcock die vooral doet verlangen naar zijn thrillers. Matig.
2*

avatar van Vinokourov
3,5
Vooruit, ik ben gul deze keer voor deze atypische Hitchcock. De beste man komt overduidelijk beter tot zijn recht in het thrillergenre, want met deze komedie was maar bitter weinig te lachen, een paar geinige situaties daargelaten. Toch vond ik het wel nog goed te doen. Ook hier ligt het tempo hoog, zodat je lekker snel de film doorvliegt en het begin en ook het (weliswaar voorspelbare) einde waren nog oke. Iets meer chemie tussen Carole Lombard en haar mannelijke tegenspelers had wel gemogen.

Ohja ook niet te missen is een vrolijk riedeltje wat de hele film doorfluit. Het is erg catchy, maar vond het zelf niet zo irriterend .

avatar van Spetie
2,5
Hitchcock is groot geworden met zijn befaamde sfeervolle thrillers met de nodige suspense en dat zijn ook duidelijk zijn beste films. Iedere keer wanneer hij een uitstapje maakt naar een andere genre levert het op zijn hoogst nog een aardige film op, maar regelmatig haalt het dat niveau niet eens.

Mr. & Mrs. Smith valt helaas onder die laatste categorie. Het eerste half uur is nog niet zo slecht en kent zowaar enkele pitte dialogen en geslaagde humor. Maar daarna gaat het langzaam maar zeker wat bergafwaarts. De humor wordt schaarser en het verhaaltje zelf kabbelt maar wat voort zonder echt heel interessant of boeiend te worden. De acteurs spelen los van elkaar niet slecht, maar Lombard en Montgomery lijken tijdens het spelen met elkaar toch ook wel wat chemie te missen.

Kortom, niet echt een geweldig uitstapje van Hitchock dus.

2,5*

avatar van joolstein
2,5
Een niemendalletje van Hitchcock. Het eerste half uur van de film was nog redelijk vermakelijk. Vooral door het speelse spel van Carole Lombard samen met Robert Montgomery maar zodra Montgomery de deur uit wordt gezet gaat het mis. Er waren zelfs een paar knap irritante scene's en de humor was schaars en braaf. Misschien was deze humor anno 1941 wel leuk, dat kan ik niet zeggen? Nu werkte het in ieder geval minder. Ook mistte ik echte Hitchcock-beelden, zeker als je net voor deze film Rebecca (1940) heb gekeken. Die film staat in schril contrast met dit werkje.

avatar van Biosguru
2,0
Niet grappig, zeker in vergelijking met andere comedies uit die tijd, ook nog eens traag. Zowel voor Hitchcock als comedie uit die tijd geen hoogvlieger.

avatar van Dutchfan
3,0
Deze komedie begint veelbelovend maar zakt halverwege volledig in.

Carole Lombard en Robert Montgomery spelen een echtpaar dat na een aantal jaren samenwonen, door een fout in de administratie van de stad waar ze zijn getrouwd, niet getrouwd blijken te zijn en Lombard ziet een nieuw huwelijk, na een ruzie, niet meer zitten.

De rest van de film probeert Montgomery haar op andere gedachte te brengen,vooral als ze gaat daten met Montgomery's beste vriend, (Gene Raymond).

Het personage dat Lombard speelt wordt naarmate de film vordert steeds irritanter en als kijker hoop je dat Montgomery een andere, leukere vrouw ontmoet.

De film, die in 1941 een grote hit was, is alleen de moeite waard door de goede acteer-prestaties van de hoofdrolspelers, Montgomery, Lombard en Raymond.

Het is natuurlijk ontzettend jammer dat de hoofdrolspeelster , Carole Lombard , een paar maanden na deze film overleed , het is duidelijk dat de charismatische en populaire actrice nog jarenlang aan top had kunnen staan in Hollywood.

Gene Raymond was de echtgenoot van filmdiva Jeanette Macdonald.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:04 uur

geplaatst: vandaag om 19:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.