Welcome to Mooseport (2004)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Donald Petrie
Met onder meer: Gene Hackman, Ray Romano en Marcia Gay Harden
Plot Welcome to Mooseport
Mooseport is een rustig, vriendelijk stadje in New England. Het feit dat Monroe Cole (Gene Hackman), de voormalige president van Amerika, zich terugtrekt in Mooseport is voor de bewoners een hele eer. Voordat hij rustig met pensioen kan gaan, wordt hem gevraagd of hij de nieuwe burgemeester wil worden. Hij neemt de uitdaging aan. Tijdens de campagnevoering valt hij voor de charmante Sally, die echter een relatie heeft met Handy Harrison (Ray Romano), eigenaar van de lokale kluswinkel. Handy heeft zijn vriendin een beetje verwaarloosd en zij gaat graag op de avances van Monroe in. Omdat hij hiermee niet kan leven, stelt Handy zich ook kandidaat voor burgemeester. Wat eerst een rustige campagne zou worden wordt nu een ware verkiezingsoorlog.
Monroe Cole
Irma
Morris Gutman
Stu
Diesel
Ray Romano, een man waar ik echt om kan lachen.
pascal83
Om de lijst van de regisseur kan ik minder lachen...
Net als de trailer
eerdekes
Is dat die vent van die ene tv serie ( ach ik ben de naam kwijt ! )
amon
Ookal staat er geen release-datum bij. Heeft echt niemand een idee? Gaat deze wel draaien?
Captain Pervert
- 2099 stemmen
heerlijke lachfim, hebben intens genoten
Doe mij ook wat van dat witte poeder?
Nee, ik vond het uberstandaard maar wel vermakelijk. Er had veel meer in gekund qua grappigheid enzo. Gene Hackman was wel cool.
markie1978
Het is niet te hopen dat Gene Heckman zijn acteer carriere besluit met deze saaie film dat verdient hij niet. Het wordt tijd dat er weer een goede film komt met Gene Hackman. Ik vind het belachelijk dat hij zich leent voor deze bagger film.
Justinw
Hij is officieel met pensioen, en hij zal dus geen nieuwe film maken. Maar het blijft een groot acteur. Met een waardige afsluiter of niet.
lars-pixar
Welcome To Moosport, leuk verhaal waarin een burgermeester moet gekozen worden.Jammer van de tijd lijn die is namelijk veel te lang en geeft heel veel saaie momenten.De acteur(Gene Hackman) zou na deze film met pensioen gaan, en hellaas was hij te Altansjast er over (Jammer)
Dk2008
Hackman en Romano doen het wel aardig maar het is toch vooral de manier waarop het verhaal wordt neergezet. Een film die een beetje volgens grootmoeders recept gemaakt is maar waar ik toch nog graag naar mag kijken. Want de film deed me vaak denken aan oude films als Fanfare en The Titfield Thunderbolt, waarin je in een klein plaatsje ook twee partijen hebt, die vaak ook op een komische maar toch ook wel wat kinderlijke en onrealistische manier de strijd met elkaar aangaan. Het begint simpel en eigenlijk ben je dan in 20 minuten klaar, maar in plaats daarvan wordt de zaak uitgerekt en opgeblazen.
Deze film is dan recenter en Amerikaans van opzet met o.a. een groepje mensen rondom een (ex) president en met media die er weer meteen als de kippen bij is, maar verder vind ik het toch heel herkenbaar. Een film die lekker wegkijkt met leuke bijrolletjes en grappige momenten en waarin vooral de debatten en de scène tijdens het golfen toch heel leuk in elkaar zitten. 4.0
killer13
om ray romano kan ik altijd wel lachen, vooral in de serie everybody loves raymond. maar hier heb ik nauwlijks met een lach naar gekeken. erg jammer.
Dk2008
Best eenvoudige ietwat saaie film. Hij begint wel leuk en dat blijft een tijd zo, maar verzandt dan, hoewel hij later toch wel weer beter wordt. De film is veel te lang voor een komedie (gek ook dat ze iedere keer die fout maken) en gezien mijn interesse zijn de acteurs mij ook vrij onbekend. Ik ken Hackman meer van naam. De enige bekende is Christine Baranski, die de ex van de president speelt, en hier een valse rol neerzet.
Het verhaal is simpel en langdradig. Maar Hackman doet het leuk en dat geldt voor de rest van de cast ook. Verder is het plezierig en ook best fraai gefilmd (Ontario, Canada). In plaats van komisch is het meer grappig en relaxt. 3.0
frolunda
Gemiddelde komedie die als belangrijkste wapenfeit heeft dat het (helaas) de laatste rol van Gene Hackman is.
blurp194
You used to be better than that!
Waarmee kan je dan beter je filmcarriere besluiten dan met een rol van een US President die besluit burgemeester te worden - als een metafoor voor je eigen aanwezigheid. Dat moet Hackman toch ook wel door het hoofd geschoten zijn, al wist hij op dat moment misschien zelf nog niet echt dat dit zijn laatste serieuze rol zou blijken te zijn.
En het is toch beslist geen slechte film. Misschien geen hoogvlieger - geen Bonnie and Clyde, geen Superman, geen Riot, geen Marooned, geen French Connection, geen Geronimo, geen Quick and the Dead. Maar met je laatste film hoeft dat ook niet. Daarvoor volstaat een prettige warme komedie, met net iets te weinig grappen, een niet al te sterke Romano, en een ietwat schattige Tierney. En een mooie rol van Hackman. Misschien eigenlijk toch wel een van zijn beste.

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen

Succesvolle misdaadserie 'Bones' maakt zijn verschijning op Netflix

'Gangs of New York' van Martin Scorsese is morgenavond te bekijken op televisie

Deense Tweede Wereldoorlog-film 'Under Sandet' vind je op Videoland: 'Laat je niet meer los'

Giant
Drama / Western, 1956