• 9.375.067 stemmen

Taking Lives (2004)

Misdaad / Thriller | 103 minuten / 109 minuten (unrated version)

Genre: Misdaad / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 109 minuten (unrated version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: D.J. Caruso

Met onder meer: Angelina Jolie, Ethan Hawke en Kiefer Sutherland

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 22 april 2004

Plot Taking Lives

"He would kill to be you."

Illeana Scott is een FBI-profiler die de reguliere methodes naast zich neerlegt en puur op haar instinct vertrouwt. Wanneer Montreal overspoeld wordt door een golf van moorden en de rechercheurs met de handen in het haar zitten, wordt er beroep op haar expertise gedaan. Scott ontdekt dat de kameleonmoordenaar de levens en identiteiten van zijn slachtoffers overneemt. Haar onorthodoxe methodes zorgen ervoor dat ze vervreemd raakt van haar collega's die het niet hebben op haar speciale gave. Maar als de koele Illeana onverwacht verwikkeld raakt in een romance, gaat ook zij twijfelen aan haar intuïtie. In een haar onbekende grote stad en op zichzelf aangewezen, wordt het gevaarlijke onderzoek steeds persoonlijker en is niemand te vertrouwen.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Onderhoudende, maar enorm voorspelbare pastiche van tientallen andere (en betere) seriemoordenaar-thrillers. Angelina Jolie en vooral Ethan Hawke acteren erg goed, maar ik had de hele tijd het idee dat ik het allemaal al een keer gezien had.

De opbouw van de film is dan ook bijzonder routineus, en alle bekende elementen zijn weer van de partij, waaronder de getalenteerde FBI-agente, het slachtoffer, de valse sporen een paar gruwelijke moorden, de twist en de 'talking killer'.

Het is eigenlijk een soort Silence of the Lambs, met de openingsgeneriek van Se7en, een snufje The Bone Collector,een vleugje Psycho en de clou van een gemiddelde thriller mer Ashley Judd.

Zoals gezegd: onderhoudend, maar niet meer dan dat.

2,5 sterren.

avatar van T.O.

T.O.

Hele matige film waarin nogal wat oude thrillerclichés maar weer eens van stal worden gehaald.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Gisteren deze film gekeken en ik verwachte geen hoogstaande thriller ofzo hoor maar gewoon wat spannend vermaak voor op de vrijdagavond. Maar er klopt werkelijk geen ene moer van deze film!
Vooral de rol van Keiffer Sutherland ontgaat mij en verbeter me maar als ik er naast zit maar volgens mij ging het hier toch goed mis met het plot. De agenten worden op het verkeerde spoor gezet door de tekening die de moordenaar tijdens het verhoor maakt. Keiffer was herkend van deze tekening. De agenten gaan naar zijn flatje, waar de huurbaas nog de tekening van Keiffer positief indentificeerd. In het flatje vinden ze een ander lijk en dan blijkt later dat Keiffer helemaal de moordenaar niet is. Dus hoe kan hij nou als huurder herkend worden als hij daar helemaal niet woont? Totaal duister voor mij. Bovendien blijkt later heel eenvoudig dat het een ordinaire kunstdief is, hadden die agenten dat niet wat eerder kunnen weten En zo zijn er nog wel meer zaken waarover ik me langzaam aan ging irriteren; Die man onder het bed, waar kwam die ineens vandaan. Zowiezo dat rare kamertje achter die geheime boekenkast. Het betalen door de moordenaar met een creditkaart van een van zijn vermoorde slachtoffers die bij de agenten bekend was, de vlucht in die auto (wat als hij gewoon was aangehouden met het lijk van Keiffer naast zich?) en zo kan ik nog wel even doorgaan maar ik ben gisteren al 90 minuten te lang bezig geweest met Taking Lives. Ik voelde me gewoon aardig in de zeik genomen door deze film.

1* voor Angelina en haar lippen, borsten en ik dacht zelfs een plukje schaamhaar te ontwaren (maar dat kan ook wishfull thinking zijn geweest ).
Overigens is het nu wel diepe treurnis in huize Madecineman, Angelina is niet meer single Curse you Brad Pitt

avatar van otherfool

otherfool

Voor een thriller die het moet hebben van onverwachte wendingen is het einde wel *erg* voorspelbaar (dacht er nu werkelijk iemand dat Hawke *niet* de moordenaar was?).

Verder zit de film vol ongeloofwaardigheden, plotholes en onlogische gedachtengangen. De vechtscene in de kelder, de moord op de moeder en de aanval van Sutherland zijn maar een paar scene's die, zeker terugkijkend, vol onnozele toevalligheden zitten.

Dit zou allemaal nog door de vingers gekeken kunnen worden, maar het laatste kwartier is wel zo vreselijk suf... dat moet je echt zien om te geloven.

1,5*.

avatar van Film Pegasus

Goed geacteerd, maar het script is soms wat te voorspelbaar en niet altijd even origineel. Wel leuke scenes, goeie actie en het blijft boeien tot het einde. Goed gemaakte actiefilm.

avatar van killerfreak

killerfreak

Al bij al toch de moeite geweest om naar te kijken. Wie de dader was had ik al vrij snel door, maar toch een beetje laten verrassen op het einde

Acteerprestatie van Jolie mocht er wel zijn, al heeft ze in andere films wel al eens beter gespeeld.

avatar van Zinema

Nogal een draak.

Voorspelbaarheid troef, het ene cliché na het andere en een niet waterdicht plot, doen de kijker eerder ergeren dan griezelen. En daar kan de sterrencast weinig aan veranderen.

Matig.

avatar van Metalfist

Metalfist

Taking Lives

Redelijk goede film die toch wel wat plotholes bevat maar wordt vooral nog gered door Jolie, Sutherland, ...

Het verhaal is redelijk standaard maar bevat wel wat gaten (eigenlijk bijna alles wat Madecineman opnoemd) en zorgde bij mij toch ook voor wat vragen. Een iet of wat onverwacht einde zorgt wel voor wat spanning maar als je er over nadenkt blijkt de film vol te zitten met clichés die toch wel wat worden weggestopt.

Vermakelijk voor een avond maar ook niet meer, met een herziening zal de film wel dalen omdat de spanning dan weg is.

avatar van Spetie

Matige film, die erg voorspelbaar is en eigenlijk nergens bijzonder of echt interessant wordt. Taking Lives doet niet aan karakterontwikkeling en is eigenlijk alleen maar een soort van "raad maar eens wie het gedaan heeft" film. Iedereen die enigszins bekend is met de regels van film zal al snel doorhebben hoe het een en ander in elkaar zit. De film barst verder van de clichés. Het acteerwerk is op zich wel redelijk en hoewel de film een redelijk verrassend einde heeft, betekent dit niet automatisch dat het einde ook goed is. Teleurstellende film dus, die niets nieuws heeft te bieden voor mensen die al redelijk wat films gezien hebben!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg fijn en verfrissend filmpje dat ook een beetje in hetzelfte straatje valt als Se7en. En dan weer zo'n fraai onderwerp: massamoordenaar steeld indentiteiten van zijn slachtoffers waardoor hij in de huid van de slachtoffers rondloopt. Het mooie daarvan is: We krijgen de werkelijke moordenaar alleen maar in het begin van de film te zien en naderhand verwisseld ie gewoon van id naar id. Gewoon erg interesant. Daarnaast vond ik Angelina Jolie ook heel sterk acteren en haar collega Ethan Hawke ook. De film is ook mooi geschoten in Montreal en de sfeer is meeslepend. Het verhaal is zowieso altijd een raadsel en heel mooi inelkaar gezet. Wat ik wel een heel bijzondere en mooi moment was was dit: Dat moment waarbij Ethan Hawke oog in oog komt te staan met de moordenaar. Je ziet dan even dat er niks gebeurt. Maar dan blijkt de werkelijke Ethan Hawke dood is en dat in de laatste kwart van de film Angelina wel de zaken nog oplost met Hawke, alleen weet ze niet dat de moordenaar de id van Hawke heeft overgenomen. En dan het einde als ze erachterkomt. Hele sterke scene.

Voor de rest gewoon een zeer geslaagd psychothriller. Ik heb me van het begin tot eind gewoon kostelijk vermaakt van deze prent. Gewoon weer een hoogdepunt in de genre.

avatar van 606

Een vraag wie was Kiefer Sutherland dan ??

Rest sterke film en sterke rollen, verhaal zit goed in elkaar.

Einde was ook goed gedaan.

3,5 ster

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanavond bekeken. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van deze film gehoord.

Erg matig en standaard politie-thriller, waarbij Jolie feitelijk haar rol van The Bone Collector herhaald, maar nu van rookie is overgegaan in een ervaren FBI profiler.

Wat de film erg matig maakt is dat je binnen de minuut dat hij in beeld verschijnt al Hawk niet vertrouwd en de hele film zit te wachten totdat hij ook werkelijk de moordenaar blijkt te zijn.

Sutherland lijkt er dan ook alleen in te zitten om je heel even van deze gedachte af te brengen.

De finale is veelste onrealistisch, te vergezocht en te belachelijk voor worden.

Jolie lijkt er een hand in te hebben de verkeerde projecten uit te kiezen. Zonde van haar talent en dat geldt in dit geval helaas ook voor Hawk, die ik normaal meestal heel sterk vind.

Aardig voor een keertje en Jolie is altijd een genot om naar te kijken, maar verder een totaal overbodig werkje.

Een vier, ofwel twee sterren.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het begin van de film is ijzersterk. Daarna wordt het iets minder geloofwaardig maar zeker nog spannend genoeg om geboeid te blijven kijken.

Ethan Hawke heeft mij positief verrast. Ik was nooit zo onder de indruk van hem maar ik vond hem een hele sterke rol neerzetten. Hoe hij in het begin een hele aardige jongen neerzet die toch iets weirds over zich heen heeft en daarna de complete psycho die hij blijkt te zijn. Ik vond allebei de aspecten van dit karakter sterk neergezet.

Ik heb heel de film geboeid zitten kijken dus ik vond hem als spannende film heel geslaagd.

avatar van Insignificance

Insignificance

Waardeloos, zeker als je de cast in aanmerking neemt. Film opent nog vrij sterk, maar zakt daarna volledig inelkaar. Dertien in een dozijn zou nog een compliment zijn. Jolie als profiler is nauwelijks serieus te nemen en dat Hawke de killer is, kan niemand verbazen, waarmee de grootste troef al vrij snel open en bloot op tafel ligt.

Sutherland's personage had nog wat verwarring kunnen stichten, maar meer dan een korte afleidingsmanoeuvre wordt het niet. Zo kent het script wel meer losse flodders met een vreemd verloop tot gevolg. Het wordt zelfs een beetje koddig als Hawke en Jolie elkaar in de armen vliegen. Elke hoop op een knap slot is dan wel vervlogen, maar zelfs daar weet men er nog een bespottelijke draai aan te geven.

Niet te pruimen.

avatar van Theunissen

Redelijke thriller waarvan je de wending wel zag aankomen. Het begin van de film is inderdaad prima en het einde vond ik ook nog wel aardig. Leuk gespeeld door Angelina Jolie en Ethan Hawke. Dat Kiefer Sutherland er ook in meespeelde kan ik me niet echt meer voor de geest halen want het is toch al gauw 5 a 6 jaar geleden dat ik deze film voor het laatst heb gezien.

avatar van Elineloves

Elineloves

Dit was mijn eerste Angelina-film waarbij ik haar niet vreselijk irritant vond. Beter gezegd: Ik kon haar zelfs waarderen in deze film. Ze blijft een middelmatige actrice in mijn ogen, maar ze had haar charme als Illeana Scott.

En ja.. ik had een stiekeme crush op Olivier Martinez, met zijn sexy accent.. Jammer dat hij zo'n kleine rol heeft. Had toch verwacht dat hij wel wat vaker te zien zou zijn, maar helaas. Hij was zeker niet belangrijk genoeg.. Wel leuk hoe Scott hem telkens de mond weet te snoeren, zo macho is hij dus ook weer niet. Echter is het wat de mannen betreft Ethan Hawke die de show steelt. Zeer geloofwaardig hoe de band tussen hem en Scott ontstaat en aan chemie geen gebrek. Prima dialogen en ook de lichaamstaal spreekt boekdelen.

Angelina blijft een koel ijskonijn waarmee je nauwelijks binding voelt, laat staan empathie.. maar gelukkig zie je haar regelmatig een beetje ontdooien.

Helaas maakt de ijzersterke openingsscène de verwachtingen niet helemaal waar. Het psychologische sfeertje blijft aanhouden, maar verder wordt er wat mij betreft te vaak gepoogd de kijker op een dwaalspoor te brengen. Plottwists, spanningsopbouw en schrikeffecten.. jawel, ze zijn er.. Maar voor de fans van échte serial killer films like Se7en en Silence of the Lambs, is dit een zachtgekookt eitje..

avatar van scorsese

Matige thriller over een serial killer die de identiteit van zijn slachtoffers overneemt. Absoluut in de categorie 13-in-een-dozijn, waarbij nog getracht wordt je op het verkeerde been te zetten door de casting van Kiefer Sutherland. Het plot is wel erg ver gezocht, en hier en daar is het zelfs wat langdradig. De look van de film is wel oke, maar het is allemaal al eens eerder en beter gedaan.

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Prima filmpje.

Dit is een goed voorbeeld van een film die kwalitatief niet zo veel voorstelt maar gewoon gaat voor puur vermaak.

Erg sterke openingsscène, al zag ik al van ver aankomen dat hij de moordenaar zou zijn.
. Ik was meteen enthousiast over de film, de moordenaar was erg goed gecast. Jammer dat ze in het verdere deel van de film een andere acteur kiezen.

Het acteerwerk is matig, Jolie weet me wederom niet helemaal te overtuigen. De jongen in het begin acteerde erg goed, ik wil wel meer van hem zien want hiermee kon je niet veel.

Camerawerk, setting, who did it zaakje, eigenlijk gewoon alles was standaard. Ook de uiteindelijke plot twist was erg matig en zeer voorspelbaar.

krappe 3*

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Angelina is ook zeker niet mijn favoriet, zowel in acteren als in uitstraling of uiterlijk, maar smaken verschillen natuurlijk Ethan Hawke vind ik wel heel ok acteren en uitstraling hebben.

Het verhaal vond ik onderhoudend, een leuke speurtocht, een eng moederpersonage (ik had graag wat achtergrond meegekregen over haar opvoedingstactieken). De uitvoering van de film vond ik van nette doorsnee kwaliteit. Ik miste wat diepgang, karakteruitwerking of psychologie.

Al met al toch een aardige wegkijker.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik zag het hele plot helaas al aankomen op het moment dat Hawke in beeld komt. Ik had dit script net zo bedacht kunnen hebben als filmliefhebber en daarom was ik teleurgesteld dat alles uitkwam dat ik had voorspeld. De spanning moest nu alleen nog komen van wat rauwe beelden van de lijken e.d. Angelina zag er in deze film niet verkeerd uit. Haar rol deed me alleen teveel denken aan die van in The Bone Collector. Waarom Kiefer Sutherland hierboven vermeld staat is me ook een raadsel, Die beste man komt misschien een minuut in beeld of zo. Het geheel blijft allemaal een beetje op een standaard niveau hangen en excelleert nergens. We zijn teveel verwend door Se7en, Silence of the Lambs, The Bone Collector e.d. Toch is het allemaal net spannend genoeg om hem uit te kijken. 2,5 sterren.

avatar van Leno

Leno

Ontzettend slappe thriller met flauwe twists, slecht uitgewerkte karakters, ongeloofwaardige romantische verwikkelingen en een waardeloos einde. Hier was ondanks het matige verhaal toch wel wat meer uit te halen geweest.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Behoorlijke duffe thriller.

Laat ik eerst beginnen met de ongelofelijke domme politie korps die in deze film achter het ''briljante genie'' van een seriemoordenaar moet zien op te pakken voordat zijn ''masterplan'' lukt.

Naja, op zich vindt ik dat altijd wel vermakelijke films als het wel op iets trekt tenslotte, want hoe er in deze film mee omgegaan wordt is niks minder dan de kijker niet serieus nemen en slaat de film totaal de verkeerde richting in dan het zou moeten : Namelijk de kijker laten ergeren door alle vreemde hak op de tak gebeurtenissen. Ik ga er verder niet al te diep op in omdat het anders een grote spoiler bericht wordt.

Het volgende grote hindernis is dat de film ontzettend afstandelijk en oppervlakkig is. Het lijkt allemaal zo ver weg te gebeuren dat je als kijker nergens spanning of een andere emotie kan krijgen met de karakters ( Erkende vervelende typetjes) Het is een grote ''van mijn bed show''.

Daar kunnen zelfs de ''acteer wonderen '' van de cast helaas ook niks aan veranderen net als het ''regie wonder'' Curaso die hier eventjes dacht om met zo'n briljant script de wereld te veroveren.

Het project zal er op papier wel aardig uit hebben gezien, maar in de praktijk is het in ieder geval een mislukking.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Alles aan deze film is matig, van het verhaal tot het acteerwerk tot het camerawerk tot de muziek tot de montage. Zoals gebruikelijk in dit genre is de grote plottwist vanaf het eerste kwartier te voorspellen, wat het een nog meliger kijkervaring maakt dan het al was. Tekenend zijn de openingstitels, die heel hard hun best doen om zoals die in Se7en te zijn, maar eenvoudigweg flauw en amateuristisch overkomen. Zelfs Angelina Jolie weet 'm niet overeind te krijgen.

avatar van jippie2010

jippie2010

Sterke openingsscène, waarnaar de film verzand in een standaard thriller.

Een paar sterke scenes, waaronder het slot, maakt het geheel boven gemiddeld. *3,5

Flauw.

Ondanks een best aardige openingsscene. Paul Dano is best geschikt voor zo'n rol, jammer genoeg dat hij al snel weer uit de film verdwijnt. Want daarop volgt is jammer genoeg niet van al te hoge kwaliteit.

Een zeer matig politiefilmpje met Jolie die magisch genoeg alles oppikt (maar eigenlijk ook weer niet, want ze wordt aardig om de tuin geleid). Niemand die tijdens het kijken volgens mij twijfelt dat Hawke de dader is. Zelfs de speelduur geeft het weg (de climax komt véél te vroeg). Maar ach, dat hoort er wel een beetje bij.

Jammer genoeg niet de unrated versie gezien, die is blijkbaar toch iets harder. De theatrical cut is wat braver en kuiser, maar even opgezocht en het verschil lijkt me nu ook weer niet zo groot. Enkel de moord in de lift lijkt me een stuk levendiger in de uncut versie.

Jolie is niet slecht maar wat doods, Hawke zou de film moeten dragen maar levert een redelijk matte prestatie af. Verder is het allemaal wat afgeraffeld en ongeïnspireerd. Het uitgangspunt is nochthans leuk en vooraf verwachtte ik er toch wat meer van, maar Caruso weet er nooit een spannend of leuk filmpje van te maken.

avatar van teacher

teacher

Ik vond het een goede thriller maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet veel vergelijkingsmateriaal heb. Ik kijk weinig thrillers omdat ik niet moeilijk bang te maken ben?.

Ik vond er een goede plotwending in zitten maar het laatste half uur was erg voorspelbaar.

Niet Jolie's beste rol.

avatar van IH88

IH88

“Everything you saw I wanted you to see.”

Het voorbeeld van een thriller die door een voorspelbaar en stoffig plot nooit tot volle wasdom komt. Taking Lives is sfeervol en heeft met Angelina Jolie een sterke actrice als hoofdpersoon. Maar oh, dat plot. Zodra die kop van Ethan Hawke in beeld komt weet je eigenlijk al genoeg.

Je hoopt dat er nog een twist komt, maar die komt er uiteindelijk niet. De doorgewinterde filmkijker laat zich natuurlijk ook niet het zand in de ogen strooien door zo'n opzichtige cameo van Kiefer Sutherland. Vooral niet als er daarna nog een half uur te gaan is. Kom op scriptschrijvers, wat meer inspiratie graag.

avatar van I_extol_1994

I_extol_1994

De film heeft een slap en ongeloofwaardig einde. Ik had het leuker gevonden als tot de laatste minuut onduidelijk bleef of Ethan Hawke de moordenaar was

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Eerste helft is nog wel redelijk, maar op een gegeven moment krijg je wel door waar de film naartoe gaat en is het eigenlijk vooral uitzingen. Lijkt op 100 andere thrillers die zo eind jaren '90/begin '00 zijn gemaakt. Hawke is een 13-in-een-dozijn acteur, van Jolie krijg ik nooit genoeg. Al is het maar vanwege die prachtige, uhum rondingen.

Openingsscène is wel erg tof trouwens.

avatar van shugenja

shugenja

Tja.. ik weet niet precies waarom maar ik ben wat films van DJ Caruso aan het kijken. Zoals ik wel vaker heb opgemerkt, is hij niet bepaald origineel in zijn thema's en de uitwerking. Maar zie je dat hij als regisseur toch wel iets kan. Eigenlijk geldt dezelfde kritiek ook voor deze film.

Er zit een onevenwichtigheid in deze film. Er zijn een aantal ijzersterke acteurs en er zitten een paar Franstalige acteurs in die Engels proberen te spreken die helemaal niet uit de verf komen. De acteurs (Jolie, Hawke, Sutherland) die wel wat kunnen, zitten gevangen in bordkartonnen rollen. Ze maken er het beste van maar als je acteurs van dit caliber bij elkaar zet en dit is het eindproduct, dan heb je eigenlijk geen goede film gemaakt. Dat is net als met een sterrenteam aan voetballer met 2-0 winnen van San Marino. Je houdt er toch een gevoel aan over dat er zoveel meer in had kunnen zitten, maar het komt er niet goed uit.

Zoals we van Caruso gewend zijn houdt hij de vaart er lekker in, er gebeurt genoeg. En je hoopt dat hij de plotwendingen die al te voor de hand liggen niet gaat maken. Maar ja, dat doet hij dan toch. Het is allemaal erg voorspelbaar en voelt alsof je de film al eens eerder hebt gezien. Dit is volgens mij ergens ook het effect waar Caruso op hoopt. Kortom, het is vermakelijk maar niet verheffend. En 20 jaar na dato ligt niemand meer wakker van deze titel. Het is geen straf om te kijken maar je wordt er niet wijzer van. Kortom, een lichte MEH en dus 2,5 ster wat mij betreft. Tot nu toe zijn eye in the sky en salton sea de enige films die boven de middelmaat uitstijgen van deze regisseur wat mij betreft.