• 9.374.305 stemmen

Oorsprong: Duitsland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Brian Robbins

Met onder meer: Keanu Reeves, Diane Lane en John Hawkes

Plot Hard Ball

"The most important thing in life is showing up"

De gokverslaafde Conor O'Neill zit financieel aan de grond. Zijn vriend Jimmy doet hem een aanbod dat hij niet kan weigeren: hij biedt O'Neill 500 dollar per week aan in ruil voor het coachen van een jeugdhonkbalteam uit een kansarme buurt. O'Neill heeft nauwelijks ervaring, maar is zo wanhopig dat hij het aanbod aanneemt. Gaandeweg krijgt hij een band met de kinderen en met hun aantrekkelijke lerares.

Conor O'Neill

Jordy

ppfftt wat een nare film

avatar van vic

vic

raar kreeg hem gisteren in de sneak, terwijl ik nergens in de te uitkomen films zie staan. Was een beetje een mix tussen mighty ducks en dangerous minds. Vond het aardig gebracht. Wel veel cliches wat wil je als je een cliche verhaal pakt. Dit is echt een film die je pas wil zien als hij een keer op t.v. komt en je toch niets beters te doen hebt. Vond wel dat keanu reeves het niet eens zo slecht deed (heb hem veel slechter zien acteren) 2,5 ster

avatar van NERD

NERD

Gaat in Augustus of September in de bios komen.

avatar van patjenmgn

patjenmgn

Ik ben het gedeeltelijk met je eens vic!

Maar wat betreft dat zien als je niks te doen hebt is een beetje overdreven...

Het is een goede leuke film voor de hele familie en iedereen was het daarover eens (van 10 jaar tot en met 48 jaar).

Hij krijgt dan ook 3*

Diesel

Het verhaal is alles behalve origineel maar de soundtrack is dik in orde (met Big Poppa van Notorious B.I.G. als hoogtepunt) en vond Reeves zeker niet slecht acteren. Verder was het voor mij, zoals altijd, een genot om naar Diane Lane te kijken, mijn God, wat een prachtige vrouw.

Kortom, een clichèmatige, amusante film.

I love it when you call me big pop-pa....

avatar van Rujar

Rujar

He wat een rip-off. Er is er al eens eentje van gemaakt.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Baseball suckt. Films over Amerikaanse sporten moeten ze niet exporteren.

Captain Pervert schreef:

Baseball suckt.

avatar van lennox

lennox

heb hem gisterenavond bekeken en vond hem heel aangenaam.

ik kwam er zowaar emotioneel van!

G-Baby 4ever!!

lennox schreef:

ik kwam er zowaar emotioneel van!

Dat is juiste het grote minpunt van deze film; overdreven sentimenteel. Bij mij werkt het in ieder geval niet..

avatar van lennox

lennox

mja bij mij wel.

ik vond het niet 'overdreven' sentimenteel, maar goed iedereen zijn eigen mening erover.

avatar van dave

dave

goede film

met goede reeves

ik zou de rol van die lerares wel schrappen.

doet niet veel ter zake

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Wel een leuke film ! Keanu Reeves die acteer hier ook erg leuk. Toppie !!!

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

Goede film wel een beetje zielig op het einde.

Keanu Reeves speelt hier ook goed

***

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Toch wel een film die me beviel,ondanks dat mijn verwachtingen niet al te hoog waren.

Maar Reeves en zéker de kinderen spelen zo goed/leuk dat de film erg leuk blijft om te kijken.

3,5 ster

avatar van trico

trico

ik heb hem pas gezien , en ik vond het een erg boeiende film , maar waarom moet nou het grappigste mannetje in de film vermoord worden, waarschijnlijk omdat dan het meeste impact geeft ,

de film krijgt van mij 4 sterren , en dat terwijl ik helemaal niet van drama films hou

avatar van brielen

brielen

Feelgoodmovie die lekker voortkabbelt. Al weet je natuurlijk al na 10 min. hoe deze film zal aflopen.

Keanu Reeves is goed in zijn personage van gokverslaafde nietsnut.

Aardige en soms verrassende speelfilm.

iedereen krijgt een krop in zijn keel als "G-Baby" vermoord word.. ik hou normaal ook meer van komedie maar deze verdiend echt een 4.. hééééél mooie film

JanakeVV

héééééééééél mooi, ik moet altijd wenen bij het einde =)

vooral die ene met die walkman op zn kop

big poppa van motorious big : i love you when you call me big poppa=)

westeldennis schreef:

klopt allemaal!

Captain Pervert schreef:

Baseball suckt. Films over Amerikaanse sporten moeten ze niet exporteren.

het is misschien wel een stomme sport, maar wel een mooie film =)

Jordy schreef:

ppfftt wat een nare film

naar???

avatar van Leipo

Leipo

JanakeVV schreef:

het is misschien wel een stomme sport, maar wel een mooie film =)

Wat nou stomme sport??! en engels zal zeker je beste vak zijn: baseball sucks zal je bedoeld hebben -_-'

en het sucks dusz niet!! Je snapt er waarschijnlijk gewoon niks van, erg waarschijnlijk, makkelijk is het niet, maar dan nog niet zo zeiken.

avatar van Nomak

Nomak

Prachtige film die in zeker in mijn top 10 thuishoort. 2 jaar geleden op nieuwjaarsnacht heb ik hem voor het eerst gezien, 2 keer zelfs. Vandaag heb ik hem nog eens herbekeken en het blijft een absolute topfilm.
Keanu Reeves is een goede acteur en wat een te gek mannetje is die G-Baby toch, echt zielig als de truitjes worden uitgedeeld en als er geen truitje voor hem meer is. But coach, I wanna play.

En als hij wordt neergeschoten, is ook een mooie scene

Ik denk dat deze film te ondergewaardeerd is en ik kan niet anders dan hem 4.5 sterren te geven.

avatar van Cool JJ

Cool JJ

Nomak schreef:

En als hij wordt neergeschoten, is ook een mooie scene

Volledig met je eens Nomak! De film deed me heel veel. Kheb afgelopen zomer in Amerika als camp counselor op een summer camp gewerkt, met ongeveer dezelfde hood kids als in deze film, alleen kwamen zij uit de binnendstad van Atlanta. Het kwam zeer herkenbaar over allemaal: de slang-language, gedrag en houding van die kinderen, het was alsof ik weer terug was. In de verschillende personages herkende ik ook heel veel. Ik kon types als G-Baby, Andre, Jefferson, Miles en Kofi zo koppelen aan namen van jongens waar ik afgelopen zomer mee gewerkt heb.
Vandaar dat deze film me ook zoveel deed. En ja, kheb ook echt moeten janken, vooral toen ze dat stadion
binnenliepen en zwaaiden naar die beroemde baseballer, en op het moment dat G-baby wél zijn shirtje kreeg, en ook toen G-Baby vermoord werd en later bij de speech van Connor O'Neill. (Keanu Reves). Prachtig hoe hij beschrijft wat G-Baby voor hem betekent heeft!

De clip van Lil Bow Wow is ook echt geweldig!!!

Deze film is inderdaad wat ondergewaardeerd. Al is het technisch niet zo'n geweldig wonder en is het verhaal niet bijster origineel, het doet wel wat met je. Tenminste, mij wel.
Ik geef Hardball 4,5 ster.

avatar van D-ark

D-ark

3,0 ik ben het half eens met meneer heer boven maar die clip van lil bow bow is erg nep vindt ik en de film wilt maar niet op gang komen maar wel erg leuk.

avatar van Cool JJ

Cool JJ

D-ark schreef:

Was ook meer een sentimentele reden dat ik die clip zo leuk vond. Deed me aan het rappen denken wat die kids op 'mijn' summer camp deden. Is inderdaad vrij nep maar vond het toch wel aardig bij de film passen.

avatar van DOA

DOA

Ik vond hardball een goede film. Ik ben niet echt een persoon die moet huilen door films ofzo... maar als ik zou huilen tijdens een film zou het deze zijn. (niet titanic wat is er eigelijk te huilen aan die film?!!)

Maarjah erg mooie, leuke en ook erg droevige momenten. Krijgt van mij 4,0*!

avatar van KLah

KLah

Aardige film met een een goede Reeves. Het is een film met een droevig einde. Door dat einde wordt de fim wel beter.

Ik heb me zeker vermaakt.

3.5 *

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Best een aardige film,

Ik ben gek op van die sportfilms, waar een stel sukkels ineens winaars worden.

Deze film vaart echter niet geheel dezelfde koers als de meeste van deze films.

De aandacht voor het team en de sport zelf is eigenlijk meer bijzaak, de rode draad waar de rest van het verhaal op leunt zeg maar.

Er gebeuren allerlei minder vrolijke zaken in deze film, en daardoor wordt hij in mijn ogen vrij apart.

De film gaat alleen nergens genoeg op in. De problemen van Reeves blijven vrij onderbelicht, van de hele sport gebeuren, (teamgeest ontwikkelen enzo) zie je ook niet veel van. Van het ene op het andere moment spelen ze ineens goed. En zijn ontstane relatie wordt al helemaal niet erg uitgediept.

Toch voor de interessante mix een:

3,0