• 9.372.440 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Nico Mastorakis en Peter Rader

Met onder meer: Brian Thompson, Oliver Reed en George Kennedy

Plot Hired to Kill

"No man on earth could get him out of prison alive. Seven women did."

Een huurmoordenaar gaat undercover als homoseksuele fotograaf die met zeven modellen naar een eiland vertrekt voor een fotoreportage. In werkelijkheid is zijn opdracht om een rebellenleider uit een gevangenis te helpen met ontsnappen.

avatar van stephan73

stephan73

De derde Dinsdag-avond film-avond zit er weer op, en na het overweldigende succes van de vorige film is er weer gekozen voor een film uit het magische jaar 1990.
De keuze viel op Hired to Kill, een actiefilm met Brian Thompson in de hoofdrol. Een acteur met het charisma van een pitbull (en ook zo'n uiterlijk), die normaal alleen bad guys speelt. Hier speelt hij de held en moet hij, samen met 7 bloedmooie vrouwen een man uit een gevangenis in Cypra redden. Hij doet dit onder het mom van mode-ontwerper (waarbij zijn 7 vrouwen de modelen zijn).

Cypra wordt geregeerd door Oliver Reed, die hier duidelijk aan het einde van zijn carrière was. Een genadeloze, wat eigenlijk niet te zien is in deze film, dictator. Hij ontvangt Brian Thompson met open armen, en ziet erop toe dat hij alles mag doen wat hij maar wil.

Doordat ik de dreiging miste van een echte sadistische dictator, komt het allemaal ene beetje over alsof het een bad guy is uit een aflevering van The A-Team. Maar door de diverse dubbele agenda's zitten er toch genoeg momenten in die je op een zijspoor proberen te brengen (wat niet altijd lukt).

De film heeft enkele erg leuke momenten en zelfs een WTF moment (wanneer Oliver Reed door Brian Thompson gezoend wordt om zo te bewijzen dat hij een nichterige mode-ontwerper is). Er zit genoeg actie in, vooral tegen het einde, en hij duurt niet te lang.

Gewoon een leuke film en een geslaagde filmavond!

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

De 3e Dinsdagavond, Filmavond zit er, als eerder gezegd door Stephan73, weer op en ik wil daaraan toevoegen het woordje gelukkig, want het was voor mij weer een hele opgave.

Niet vanwege de gastheer, maar de ellende

waarmee ik, na het kijken van de tape, werd overspoeld.

Zoals de trailer van The A-team(2010), die me werkelijk stront-en-stront misselijk maakte!!!! Percy Jackson, Prince of Persia,

Corcerer's apprentice...waar gaat het heen met de filmwereld?!

Repo men?!......Alex Cox's filmtitel ingenomen door de grote filmbonzen die er een film aanhangen waar ik bijvoorbaat

aan de schijterij van ga!!!!!!!! BLUUUUUHHHHHHHH!!!!!!!

Hired to kill is een grappige film.......................ik ben zo negatief door al het andere dat ik mijn Hired to kill-kijkervaring niet eens uit

m'n donder kan krijgen. Heel kort: leuk om gezien te hebben.

Wat betreft een geslaagde filmavond:

een prima gastheer die per week stijgt in het uitzoeken van een

film, hopelijk aanstaande dinsdag weer een halve ster omhoog,

in dat opzich dus geslaagd.

En ja, het was vrijwillig dat ik de trailer met S73 bekeek, maar wat een ellende! George Peppard draait zich om in z'n graf terwijl

Cox alles doet binnen zijn kunnen te laten horen dat ie niet blij is met wat die kolerelijers met zijn Repo man hebben gedaan!

Als Mr. T. echt ballen heeft maakt ie Quinton 'Rampage' Jackson

af! En Dirk Benedict is een glijer als altijd!

...3 Sterren trouwens voor hoe heet ie ook alweer.....?

avatar van pjmj

pjmj

Verstand op nul zetten en dan gewoon pretentieloos genieten van een iets boven het gemiddelde uitstekende aflevering van "The A-Team".

Meer was dit niet, maar het keek toch best leuk weg.

avatar van Basto

Basto

• 11932 berichten

Het idee is geweldig en exact wat we in deze #metoo tijden nodig hebben. Een gespierde soldaat stelt een leger van mooie dames samen om een regime omver te gooien. Lekker fout, seksistisch en stompzinnig.