Sudden Death (1995)
Geregisseerd door: Peter Hyams
Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Powers Boothe en Whittni Wright
Releasedatum: 1 februari 1996
Plot Sudden Death
"Terror goes into overtime."
Een paar terroristen kidnappen de vice-president en dreigen met het opblazen van het stadion waar op dat moment een ijshockey-finale bezig is. Brandweerman Darren komt achter het plan en besluit de plannen van de terroristen te dwarsbomen.
Darren Francis Thomas McCord
Hickey
Mrs. Ferrara
Blair
sinterklaas
Niet echt de beste van Van Damme maar ook niet slecht. Van Damme kon weer goed acteren. Ik snap niet wat er zo slecht aan is. Ok die nieuwe gaan een beetje achteruit maar toch zie ik hem graag.
De film lijkt inderdaad een beetje op Die Hard. Af en toe was ie een beetje saai maar er blijft vaart in komen. Verhaaltje is natuurlijk weer standaard: Terroristen, Held, Bommen, Zoon en Dochter redden, noem maar op.
Wel geinig hoe Van Damme sommige terroristen uitschakelt: een kippenbot in iemands strot douwen, en iemand laten wurgen door een lopende band van een vaatwasser.
Film was weer helemaal over de top. Toch leuk om eens te zien.
Timecop
Een van de minder boeiende van Damme films. de hele setting stond me ook niet aan, een ijshockeyhal?!? cijfer 2
Leland Palmer
Vermakelijke film van Van Damme! Het acteerwerk van Van Damme is toch wel redelijk goed. Het verhaal is soms wat ongeloofwaardig en er zitten momenten in de film die echt 'nep' zijn, maar dat schaadt deze film niet! Lekker een avondje actie.....!
* * *
DragQueen
Amusante film van van damme, die wat lekkere actie en spanning bevat. het verhaaltje is wat ver gezocht, maar toch erg vermakelijk. verder acteert van damme wel goed, en is hij altijd wel leuk in dergelijke rollen als deze. 3 sterren.
film88888
Best nog leuke actie film.
Van Damme zorgt hier voor de coole vechtscene's, en Powers Boothe voor het leuke acteerwerk, en ik vond hem wel geschikt voor de bad-guy.
De film heeft wel iets vind ik.
Een 3,5 sterren kan er nog wel door.
M.Goodkat
Beste film van Van Damme, vond hem hier het beste van alle films met hem erin
niethie
Net als alle andere Van Damme filmpjes alweer een hele tijd geleden dat ik hem zag maar ik weet nog dat dit een van de betere was met hem. Leuk Die Hard achtig filmpje met een paar mooie actiescenes, verder niets hoogstaands ofzo, gewoon prima vermaak.
Gek, deze had ik beoordeeld geloof ik.
Ben zeker geen Van Damme fan, maar hij heeft er een leuke film in een leuke setting van gemaakt. Soms ook best hard en geweldadig. Voorspelbaar, maar vermakelijk.
Lennert
Ik geloof dat ik een van de weinigen ben die deze film een van de gaafste Jean-Claude's tot nu toe vind (samen met Hard Target en Universal Soldier). De film had het budget helemaal mee, in de vorm van Powers Boothe de ultieme slechterik, heerlijk afwisselende actiescenes (ik lag helemaal dubbel bij de pinguin
), spetterende explosies en een flinke dosis humor. Het verhaal mag dan wel prima in de Die Hard serie passen (en dus niet bijster origineel zijn), effectief is het zeker.
En Jean-Claude van Damme op de ijshockeybaan was een leuke twist, helemaal toen hij een Chicago speler neersloeg
Movie Jim
Erg langdradige film en veel tijdverspilling vond ik het gaat alleen maar om een situatie en dat is natuurljk niet leuk. In deze film vond ik Jean-Claude van Damme eigenlijk meer een slapperik die erg lui was.
Movie Jim
Ik heb deze herbekeken en vond deze toch erg leuk.
charmed one
dit was wel een leuke film van van damme. niet de beste maar ook niet de slechtste. hij was wel spannend
Sudden Death is een van de beste films van Jean-Claude Van Damme en voelt aan als een tocht in een rollercoaster.
Eh..buuh
Van Damme is echt een lachertje als hij een poging doet tot het voeren van een dialoog, of überhaupt acteren. Die twee kinderen van hem in deze film acteren even goed zo niet beter
Film is verder wel vermakelijk, ze hadden onze zuiderbuur alleen minder tekst moeten geven.
mikey
10 keer zo goed als Die Hard! Laat Bruce maar eens zo'n keukenscene uitknokken.. it's a no way!!
Ja, dat viel me gisteren ook weer op toen ik er langs zapte. Niet te geloven gewoon hoe slecht.
GuyB
Eén van zijn spectaculairste en ook beste films. Geschift veel spanning en actie. Gelukkige 50e verjaardag Jean-Claude.
Amercianpie
Aardige actie film, ben een groot fan van JCVD!
kijkt lekker weg op een woensdag avond.
DVD-T
Prima van Damme vehikel.
Verhaal vertoont veel oveenkomsten met Die Hard. Toch heeft het geheel wel iets. Komt voornamelijk door van Damme, die het hier toch best goed doet, in zijn one-on-one gevechten. Ook de setting is erg leuk. De film is prima en soms lekker donker geschoten. De actie wordt lekker rauw in beeld gebracht, en het tempo ligt lekker hoog. Top vermaak.

Welcome to Sudden Death

Breakdown
Actie / Thriller, 1997

Companion
Thriller / Sciencefiction, 2025
terroristgijzelaarexplosiveijshockeyvice president pittsburgh, pennsylvaniapittsburgh penguins