• 9.373.180 stemmen

Geregisseerd door: Scott McGehee en David Siegel

Met onder meer: Tilda Swinton, Goran Visnjic en Jonathan Tucker

Releasedatum: 29 november 2001

Plot The Deep End

"How far would you go to protect your family?"

Door de veeleisende job van haar echtgenoot staat Margaret Hall zo goed als alleen voor de opvoeding van haar kinderen. Haar zoon Beau is een tiener, die de wereld van de volwassenen met vallen en opstaan ontdekt. Wanneer Margaret op een morgen het lijk van de minnaar van Beau terugvindt nabij hun huis, gaat ze tot het uiterste om haar kind te beschermen...

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Absolute aanrader. Een intelligente thriller die het vooral moet hebben van sfeerschepping. Tilda Swinton wordt trouwens (terecht) getipt voor de oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol.

avatar van Jordy

Jordy

Ja erg goed... spannende en vooral prachtig in beeld gebrachte thriller

helemaal ook niet het vage filmhuis-filmpje dat ik had verwacht... behalve het feit dat haar zoon homo is, is het eigenlijk een (goede) mainstream thriller.

avatar van Armin

Armin

Mijn vrouw was erg onder de indruk van deze film. Spannend en realistisch. ****

Ik was onder de indruk van het spel van Tilton, maar vond de film verder eigenlijk weinig opzienbarend.***

avatar van IamBernie

IamBernie

Armin laat je vrouw ook inschrijven bij MovieMeter !

avatar van jackie

jackie

De film begint goed, maar verder stelt het niet veel voor.

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Een standaard en voorspelbaar verhaal, maar met een fijne uitwerking. Het acteerwerk is erg goed, vooral natuurlijk Tilda Swinton.

avatar van Brinta

Brinta

Ik snap helemaal niks van deze film.. waarom geeft ze hem niet gewoon aan?! Klaar!
Zeer zwak vond ik hem

avatar van Travis Bickle

Travis Bickle

Wack verhaal, weinig glans, namaakthrillertje, niet meer niet minder.

avatar van jedi29

jedi29

Aardige verassende wendingen int verhaal maken de film voor mij gewoon goed en een 3 op 5 ist minst, spannend is hij int begin maar teinde is wat zwakjes.

avatar van Redlop

Redlop

Film schept grote verwachtingen door spannende opening maar net als vele die boven mij staan vond ook ik de film wegzakken naar een futloos einde.

De opnames van Lake Tahoe waren prachtig en verder nog mooie cameratrucjes. Swindon speelt bijna te goed voor deze film.

Redelijk vermakelijke thriller maar door teleurstellend slap plot niet meer dan 2.5 *

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

saaie film. Wordt nergens echt spannend, karakters worden erg oppervlakkig gelaten. wat de drijfveer en relatie van de twee afpersers, waarom is de ene zo soft en de ander zo hard ... Erg flauw einde. 1,5 sterren.

avatar van neo

neo

Aan de ene kant onderscheidt de film zich van andere standaardthrillers door de goeie uitdieping van karakters en de uitstekende ontwikkeling.Swington is geweldig. Aan de andere kant is het gewoon een cliche thrillertje met slappe momenten, waaronder het einde. Gaf een beetje een vreemde bijsmaak. hou het maar op 2.5 sterren

avatar van Thriller

Thriller

Tijdje geleden ook gezien. De film viel me toen erg tegen, voorspelbaar, matig geacteerd en verhaal was nergens spannend. 2*

avatar van dray

dray

Ik vond deze film enorm traag. Ik moest mezelf door de film heen slepen..

Enorme telleurstelling als je eerst de best spannende trailer ziet..

avatar van TVGids

TVGids

Erg goede Thriller. Juist wel veel spanning, sterk ateerwerk. Helemaal top **** sterren

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Twee sterren, erg voorspelbaar, ongeloofwaardig en weinig diepgang. Karakters werden naar mijn mening te weinig uitgediept. Tilda Swinton, ik weet het niet... ik vond haar zo kil en afstandelijk (weinig mimiek), dat ik geen moment kon meeleven met haar personage. Ik vond haar juist erg vlak, kijk ook erg op van de positieve berichten omtrent haar acteerprestatie.

avatar van 93.9

93.9

diddledidoo schreef:

In het dagelijks leven kunnen mensen zo ook zijn.

Zo komt het dus weer wel aardig richting de werkelijkheid.

Ik had de film al eens gezien en toen eigenlijk weinig indruk op mij gemaakt, dus vroeg naar bed gisteravond.

avatar van Leno

Leno

Oppervlakkig en onevenwichtig. Bijna spannende momenten werden afgewisseld met overdreven dramatische momenten. Verder werden de karakters slecht uitgediept, vooral de afpersers, en de zoon werden erg eendimensionaal neergezet, zonder emoties of beweegredenen. Verder was het einde belachelijk.

avatar van Peter

Peter

Zwak verhaal. Goede sfeer. 3 sterren.

avatar van Yensey_97

Yensey_97

Het verhaal was op zich niet super, maar de omgeving van het meer enzo was wel mooi, en Goran is natuurlijk altijd leuk om naar te kijken toch Doe maar 3 *

avatar van 007

tegenwoordig noemen ze veel thriller. dit is een gewoon drama. niet zo origineel vind ik. het acteren viel wel mee. als het verhaal nu origineel was geweest kreeg hij een ster meer nu hou ik het op 3 sterren.

avatar van Sexy Lee Ryan

Sexy Lee Ryan

Heb deze film vandaag gehuurd, vond um een beetje tegenvallen. Ik had er meer van verwacht, het was niet heel erg slecht maar ook niet echt goed. Jonathan Tucker was wel erg aangenaam om naar te kijken Voor de film 3*

avatar van Sexy Lee Ryan

Sexy Lee Ryan

Brinta schreef:
Zeer zwak vond ik hem

Hij had hem niet eens vermoord, dus waarom dan aangeven?

avatar van Nubis

Nubis

Is dit een FIlmhuis-film dan..?

avatar van Mark1980

Mark1980

Inderdaad is deze film niet de film waar je speciaal voor gaat zitten,

Het verhaal is op zich goed, maar er kan veel meer uitgehaald worden.

De rol van de zoon wordt erg slecht gespeeld; hij lijkt bijna emotieloos; daarentegen is de moederrol een stuk beter.

Pluspunt voor mij was het toch nog redelijk onerwachte einde.

avatar van Dead01

Dead01

• 1976 stemmen

Vond deze film vrij saai. Verhaal was niet spannend of thriller voor mij. Heb hem wel uit gekeken maar film bleef het zelfde.

2.5 sterren

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Best goede film, goede verhaallijn, alleen jammer dat dat einde zo clichematig is. 3 sterren

avatar van nightbreed

nightbreed

In tegenstelling tot velen vind ik dit wel een goede film, ik had er destijds meer van verwacht maar toen ik de film een paar dagen had laten bezinken ben ik toch tot de conclusie gekomen dat dit een goede film was.

De film moet het meer van het drama dan van de thriller-elementen hebben en het acteerwerk is goed.

Cijfer: 3,5

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Bij deze film heb ik nogal een dubbel gevoel. Aan de ene kant vind ik het verhaal nogal saai, gebeurt er weinig in de film en de gebeurtenissen worden niet echt uitgediept. Bijvoorbeeld de liefdesrelatie tussen de zoon en de minaar. Je ziet een klein stukje van 5 minuten en daar moet je het wat dat betreft mee doen.

Maar de uitdieping van de karakters en het uitstekende acteerwerk van verschillende acteurs maar vooral de moeder maakt dat deze film toch de moeite waard is om naar te kijken. Het verhaal van de liefde van deze moeder voor haar zoon is ontzettend ontroerend. De ontluikende gevoelens tussen Alec en moeders maken dat het verhaal toch nog een beetje spanning krijgt. *3,5

avatar van allmodcons

allmodcons

Aardige remake van de film noir klassieker "The Reckless Moment"

(1949) van regisseur Max Ophuls.

***1/2