• 9.379.224 stemmen

Met onder meer: Thomas Acda, Wendy van Dijk en Yannick van de Velde

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 29 april 2004

Plot In Oranje

Remco is 12 jaar. Hij is een getalenteerd en fanatiek voetballertje met maar één droom: te mogen spelen in het Nederlands Elftal. Zelfs de tekst van het Wilhelmus kent hij al uit zijn hoofd. Zijn vader Erik is minstens net zo fanatiek in het coachen van Remco. Hij weet altijd alles beter en heeft altijd overal commentaar op. Remco's moeder Sylvia is altijd lief en zorgt ervoor dat haar 'mannen' en dochtertje Suzan niks te kort komen. Als zijn vader plotseling sterft, stort Remco's wereld in. Hij heeft zelfs geen zin meer om te voetballen. Zijn Surinaamse voetbalvriendje Winston vraagt zijn oma om hulp. Zij weet namelijk een manier om in contact te komen met Remco's overleden vader. Dan raakt Remco geblesseerd. Van de dokter mag hij nooit meer voetballen, omdat zijn enkelbanden heel erg zijn opgerekt. Samen met zijn vriendinnetje Anneke verzint hij een plannetje om toch mee te doen aan de selectiewedstrijd. Zal het hem lukken zijn droom te verwezenlijken?

Erik van Leeuwen

Sylvia van Leeuwen

Remco van Leeuwen

Arend te Pas

Yannick van de Velde wint Young Artist Award in Hollywood

YANNICK VAN DE VELDE ontving afgelopen zaterdag de YOUNG ARTIST AWARD voor zijn rol in de speelfilm IN ORANJE in de categorie ‘Beste acteur in een buitenlandse film’. Ook werd In Oranje op deze avond bekroond met een Award voor ‘Beste buitenlandse film’.

Dit jaar vond de 26ste editie plaats van de Young Artist Awards, dezelfde organisatie die de Golden Globes organiseert. Yannick moest het opnemen tegen de hoofdrolspelers van internationaal gerenommeerde films als Les Choiristes (Franse inzending voor de Oscar), Nobody Knows, Le Chiavi Di Casa, en The Blue Butterfly.

Daarnaast kreeg In Oranje dit weekend tevens THE LUDI AWARD (Publieksprijs) op het Kristiansand International Children’s Film Festival in Noorwegen. Inmiddels heeft In Oranje al 7 prestigieuze prijzen in de wacht gesleept en is daarmee op ieder internationaal festival waaraan het meedeed, in de prijzen gevallen. In Oranje is in Nederland beloond met de Gouden Film.

De remake-rechten van In Oranje zijn inmiddels aan verschillende landen verkocht.

bron: persbericht A-film

neo schreef:

Want?

Braaf, suf en traag.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Iedereen die ook maar een beetje van voetbal houd zal deze film leuk vinden. Ik ben er daar een van. Gewoon een gezellige familiefilm die vermakelijk is om te kijken. Niets mis met het acteerwerk,zeker niet als je achteraf hoort dat Yannick van de Velde een award weet te winnen voor 'Beste Jongste Acteur in Buitenlandse Film'.
Natuurlijk een film waar je van te voren al weet dat het helemaal perfect afloopt,maar dat is absoluut niet storend. Vooral het samenspel tussen Van de Velde en Acda is erg leuk om te zien.

3,5 ster

avatar van --flimmer--

--flimmer--

Een van de betere nederlandse films. Gewoon een feel-good movie, zeker als je een voetbalfan bent. Goed acteerwerk. 1 ding kon ik alleen niet waarderen (ik ben een pietlut). Die dode vader kan da kettinkje van zijn zoontje afdoen.. Dat kon ik niet hebben. Maar verder een hele goede film. Humor, verdriet, gewoon een ontspannende film.

avatar van neo

neo

En terecht!

Dustyfan

Viel beslist niet tegen. Een dergelijk buitengewoon verhaal had ik niet verwacht en de uitwerking was ook nog erg goed. Geen moment werd het ongeloofwaardig.

Ook de kleine verwijzing naar de rivier Styx vond ik grappig en op een ander moment deed het verhaal me weer aan 'Field of Dreams' denken.

avatar van marcel15

marcel15

leuke film voor de jonge voetbal talentjes

hoort dat shirt wat hij draagt niet oranje te zijn?

In Oranje wint prijzen in Canada en Iran

De film In Oranje van regisseur Joram Lürsen boekt opnieuw succes in het buitenland. Hoofdrolspeler Yannick van de Velde en scenarist Frank Ketelaar vielen beide in de prijzen.

Op de 23e editie van het filmfestival Carrousel International du Film de Rimouski in Quebec werd Yannick van de Velde uitgeroepen tot Beste Acteur voor zijn rol in In Oranje. Dit kinderfilmfestival, waarbij de jury uit kinderen tussen 13 en 16 jaar uit verschillende landen is samengesteld, nomineerde tevens Wendy van Dijk en Thomas Acda, die in de film de ouders van Yannick vertolken.

Scenarist Frank Ketelaar (De Band, Stille Nacht, Bij ons in de Jordaan) won op het kinderfestival in Teheran de Golden Butterfly voor beste scenario. In Oranje reist sinds de internationale première in Hamburg in september vorig jaar langs filmfestivals over de hele wereld en won diverse prijzen: De komende maanden zal de film nog te zien zijn op filmfestivals in Londen, Tokyo, Denver en Wenen. In Oranje is verkrijgbaar op dvd.

Bron: Motel Films

avatar van Dickozzz

Dickozzz

Leuke film voor mijn neefje van 5 die helemaal voetbal verslaafd is?

Dustyfan

5 Jaar? Voor hem is de film nog wat te ingewikkeld, ben ik bang. Vanaf een jaar of 10 is het zeker goed te doen.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

'Buitenspel' De Belgische remake van In Oranje, morgen in de cinema

Dustyfan schreef:

Zou niet weten waarom een vijfjarige dit niet zou aankunnen.

Dustyfan

Ik bedoel ook niet, dat het te eng zou zijn voor een 5-jarige. Maar een vader die dood is en er toch wel is, dode voetballers, die er opeens toch zijn... , dat lijkt me voor een 5-jarige moeilijk te volgen. En een kleuter van die leeftijd blijft niet beleefd zitten als hij zich verveelt, maar gaat dan gewoon iets anders doen.

Dustyfan schreef:

Lijkt me prima m het onderwerp zo aan te snijden. volgens mij kunnen ze dat prima hebben.

Ware het niet dat ik dit een slappe film voor ouwe wijven vind. De remake schijnt nog erger te zijn.

avatar van neo

neo

De kinderen kunnen het op zich wel aan, maar met de hele jonge komt dat meer omdat ze het niet begrijpen. Kom je dus vermoedelijk alleen uit bij degene die het wel begrijpen, die al een stuk ouder zijn, en het zeker weten wel aankunnen. Maar aan de andere kant kunnen jonge kinderen veel en veel slimmer zijn dan wij volwassen altijd maar denken...

avatar van film_kaza

film_kaza

begin kon wel,, daarna werd het minder. maar toch

avatar van everto

everto

volgens mij ziet die wouter toch wel wat in deze film want anders komt hij niet om de zoveel maanden bij deze film om een reactie te plaatsen met z'n voorkennis over bejaarden

ik moet hem nog zien. acda is iig een goeie reden om een avond voor thuis te blijven

heb dat jochie (die jannick) ook niet een keer een rolletje in de all=stars serie als dat geld en autosleutels enzo wordt gejat

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vind het een mooi verhaald, dat ook goed wordt overgebracht. Iets dat velen bezig houdt ..... Leven na de dood ..... het wordt niet zo zwaar op de hand gebracht, maar gewoon van deze tijd en leuk.

avatar van Montorsi

Montorsi

aardige familiefilm, leuk verhaal, Thomas Acda speelt sterkt vind ik..

avatar van TimD

TimD

--flimmer-- schreef:

Hij kon ook frikadellen klaarmaken voor Remco, hem toestoppen toen hij ging slapen, hem een bal aangeven om te gebruiken als kussen, hem een hand geven

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Achter op de fiets zitten.

Redelijke film met acteerwerk van verschillende kwaliteit, het jongetje vond ik bijvoorbeeld goed spelen maar Wendy van Dijk wat minder.

Het verhaal is niks bijzonder, in dat opzicht is het vooral een film voor kinderen die ongeveer de leeftijd van Remco hebben, vooral geschikt voor kinderen van 10-13 denk ik dus.

Maar ook voor ouderen is hij wel goed te doen denk ik(en blijkt uit het cijfer), 3*

Opvallend al die Wendy van Dijk kritiek. Speelde het beste van iedereen vond ik.

avatar van gotti

Acda was ook wel aardig, maar wat speelden die kids slecht zeg...

De Garincha voetbal scène blijft leuk. Verder weinig bijzonders gezien. Halfje eraf...

Yannick van de Velde speelde erg goed (en erg leuk) vond ik hoor. Kreeg daar een soort jeugdoscar voor.

avatar van gotti

Was 'wel aardig' vond ik. Maar dat vriendje, zusje en vriendinnetje van hem waren verschrikkelijk.

avatar van Montorsi

Montorsi

gotti schreef:

dat weet je met kinderen, het gros kan nauwelijks acteren. Maarja, daar moet je maar doorheen kijken vind ik, van een meisje van 5-6 kun je ook moeilijk verwachten dat ze maar meteen super geloofwaardig gaat acteren..

avatar van gotti

Of ze moeten zo'n kind er dan niet in stoppen of de rol zo schrijven dat het niet zo opvalt. Het stoort namelijk verschrikkelijk.

avatar van Trip Fontaine

Trip Fontaine

Dat kleine meisje is Sterre Herstel. Niet de eerste de beste als het om acterende kinderen gaat. Speelde eerder Knofje en was dit jaar erg geestig als de oudste dochter in Evelien.