• 9.384.382 stemmen

La Meglio Gioventù (2003)

Drama | 366 minuten / 400 minuten (miniserie)

Speelduur: 366 minuten / 400 minuten (miniserie)

Alternatieve titel: The Best of Youth

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Marco Tullio Giordana

Met onder meer: Luigi Lo Cascio, Alessio Boni en Maya Sansa

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Noors

Releasedatum: 5 februari 2004

Plot La Meglio Gioventù

"The Possibilities Were Endless..."

'La Meglio Gioventù' vertelt het verhaal van een Italiaanse familie van het einde van de jaren zestig tot nu. Het verhaal focust op de broers Nicola en Matteo. In het begin delen zij dezelfde dromen, lectuur en vriendschappen, tot ze op een gegeven moment Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen. Hun toekomst neemt noodgedwongen een andere wending. Nicola beslist psychiater te worden, Matteo geeft zijn studies op en meldt zich bij de politie aan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Nicola Carati

Giorgia Esposti

Angelo Carati

Giovanna Carati

avatar van Film Pegasus

3e keer goeie keer. Ik had de film al enkele keren een poging gegeven, maar heb hem toen ongeveer na een uur afgezet omdat dit ongelofelijk saaie koek is. Een film hoeft van mij niet veel verhaal hebben en mag gerust traag van tempo. Maar deze La meglio gioventu is gewoon een soap-film waarin niet bijster veel gebeurt. En ook al ben ik niet de eerste met kritiek op de lengte: veel te lang! Mini-series zijn al op het randje voor mij en slechts enkele kunnen mij overtuigen van de meerwaarde om het zo lang te rekken. Zelfde issue als bij films die in 2 worden gesplitst om extra geld in het laatje te brengen.

Dit is duidelijk geen film voor mij. Er zijn wel meer films die hoog scoren en waar ik niets mee kan doen, maar gewoonlijk kan ik wel ergens vatten wat mensen er in aantrekt. Films als 2001 a space odyssey of Moulin rouge hebben een nadrukkelijke stijl die mij niet ligt, maar ongetwijfeld hun publiek hebben. Bij La meglio gioventu heb ik dat echter niet. Dat mensen het een mooi verhaal vinden is één ding, maar waarom ze zo vol zijn van de film is mij helaas een raadsel. En ik hou gerust van wat meligheid. Films als Gone with the wind of It's a wonderful life zijn gewoon pareltjes. Misschien een nieuwe poging binnen een goeie 10 jaar...

Dat ene punt is vooral voor Giorgia, het enige boeiende personage uit de film.

avatar van Film Pegasus

Ik zie zelf ook geen enkele vergelijking met Before Sunrise (geef ik 5*). Wel met Il Gattopardo qua stijl, dat mij evengoed niet ligt. Die is wel iets beter.

avatar van Film Pegasus

La Meglio Gioventù is toch niet bepaald 'arthouse'. Eerder een veredelde tv-soap die voor liefhebbers blijkbaar één van de betere lijkt te zijn.. Het trekt ongetwijfeld wel wat volk. Maar arthouse of zelfs wannabe-arthouse zou ik het niet noemen.