• 9.370.979 stemmen

Genre: Avontuur / Drama

Geregisseerd door: Robert Siodmak

Met onder meer: Jon Hall, Maria Montez en Sabu

Plot Cobra Woman

"STRANGE LOVES, UNBELIEVABLE ADVENTURES in the SOUTH SEAS!"

Als Ramu ontdekt dat zijn verloofde Tollea is ontvoerd, gaat hij met zijn vriend Kado naar een eiland waar alle vreemdelingen die aan wal komen worden vermoord. Ook de inwoners van het eiland worden meestal geofferd aan de boze vulkaan en zij aanbidden de Cobra. Het eiland wordt geregeerd door de slechte tweelingzuster Naja van Tollea. Naja heeft zelfs een plan om Ramu gevangen te nemen en besluit iedereen te vermoorden die haar in de weg zit.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Cobra Woman is een avonturenfilm die zich afspeelt op een fictief eiland in The Pacific, en daarbij getuigt van een naief exotisme schatplichtig aan een tijd waarin de wereld daar nog ruimte voor liet. Het verhaal lijkt geschreven voor twaalfjarigen, en afgaande op de bij de dvd gevoegde commentaar van Hervé Dumount, was dit soort films effectief voornamelijk op een jong publiek gericht. Wat dan toch verklaart waarom men zich niet veel heeft aangetrokken van de ongerijmdheden en onnozelheden in het scenario. Hoewel scenarist Richard Brooks er na deze productie blijkbaar de brui aan gegeven heeft en zich aansloot bij het leger (!).

De acteurs doen daarbij hun job zoals het hoort. Voor mij was het een eerste kennismaking met Maria Montez die blijkbaar ook wel de Queen of Technicolor wordt genoemd, nu ja, stralen deed ze inderdaad wel. Alleen vond ik het jammer dat het personage van Lon Chaney niet kon spreken, damn.

Het gebrek aan geloofwaardigheid draagt niet bij aan de spankracht van de film, hoewel er redelijk wat (rechttoe rechtaan) verwikkelingen zijn. Gelukkig worden we als kijker niet te lang op de proef gesteld met een speelduur van 67 minuten. Het meest plezier heb ik misschien nog beleefd aan de scenes met de aap Kokos

Na Son of Dracula was deze Cobra Woman de tweede film van Robert Siodmak voor Universal, en zijn eerste film in technicolor. Opnieuw was het een ‘verplichte job’ die Siodmak accepteerde om zijn carrièremogelijkheden niet in het gedrang te brengen.

Siodmak is dan wel een household name in de cinema, maar laat je daardoor niet misleiden bij deze film. Volgens sommigen is dit een camp classic en daar valt nog wel in te komen, in elk geval te nemen met een stevige korrel zout.

avatar van clubsport

clubsport

Deze avonturenfilm vol met vrouwelijk schoon heeft natuurlijk niet veel te bieden qua geloofwaardigheid maar het blijft toch een amusante en best wel onderhoudende film om eens gezien te hebben , op een fictief eiland waar de hogepriesteres en haar religieuze compaan de scepter zwaaien met wrede rituelen vol opoffering, om de vulkaan god zogenaamd tevreden te houden , word haar verdwenen zuster (die geen weet heeft van haar afkomst )van een ander eiland ontvoerd met de bedoeling een eind te maken aan de wrede tirannie van de hogepriesteres .

De film volgt braaf het pad van simpele actie en een romance subplot , de chimpansee zorgt voor een beetje een tarzan vibe .

Voor geloofwaardigheid moet je natuurlijk niet kijken naar deze film , maar entertaining is het zeker wel .